Αρχική » , , , , , , » Αντισυνταγματικές και άδικες οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Αντισυνταγματικές και άδικες οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας στελεχών ΕΔ-ΣΑ


Αντισυνταγματικό και παράνομο, αφού παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, είναι το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016, που διέπει, καθορίζει και κατευθύνει τις συντάξεις χηρείας.

Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγ­ματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού από εργαζόμενους φορείς και συνταξιούχους που πλήττονται από το συγκεκριμένο άρθρο.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, πρόκειται για ενέργεια «εκδικητική», που επιβλήθηκε μό­νο στη χώρα μας και δεν αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση αλλά προστέθηκε στο επιπρόσθετο Μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016. Τονίστηκε δε, ότι το επίμαχο άρθρο χρήζει άμεσης τροποποίησης, ενώ διατυ­πώθηκαν οι εξής απορίες:

Αν ζούσε ο/η σύζυγος δεν θα έπαιρ­νε την αναλογούσα σύνταξη; Η σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική και συνταγματικά κατο­χυρωμένη; Τι θα γίνουν οι εισφορές των 25, 30 και 35 χρόνων ασφάλισης;

Πόσο λογικό είναι να δικαιούται σύν­ταξη κάποιος/α που είναι 55 ετών και 1 ημέ­ρα και να μην δικαιούται κάποιος/α άλλος/η που είναι 55 ετών παρά 1 ημέρα; Πόσο λο­γικό είναι μία χήρα άνω των 55 ετών με τα ελάχιστα απαιτούμενα χρόνια γάμου να δι­καιούται σύνταξης και μία άλλη μικρότερη των 55 ετών που ήταν παντρεμένη, πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να μη δι­καιούται;

Πόσο εύκολο είναι να βρουν εργασία μεσήλικες όταν δεν βρίσκουν νεαρά άτομα με περγαμηνές; Ακόμα και αν βρεθεί εργασία, θ’ αποκτήσει ποτέ ο/η σύζυγος δικαίωμα σύνταξης ή θα «κλαπούν» για δεύτερη φορά οι ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές εισφορές; Θα σωθεί άραγε η οικονομία μ’ ένα μέ­τρο, που θα έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος κι αυτό από το 2020 και μετά; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το μέτρο αυτό κτυπά το θεσμό της οικογένειας και ότι θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όταν θα σταματήσει να δίδεται η «κουτσου­ρεμένη» σύνταξη (μειωμένη πλέον στο 50% από το 70%), που έτσι κι αλλιώς μετά βίας θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες σίτισης, θέρμανσης και ηλεκτρισμού; Πως μπορεί να επιζήσει κάποιος με μηδενικό εισόδημα;

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-29/04/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ