Αρχική » , , , , » Στα γενέθλια του ν.4387/2016 ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α συναντάται με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη

Στα γενέθλια του ν.4387/2016 ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α συναντάται με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη


Την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα ψήφισης του επαίσχυντου ν.4387/2016 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α με επικεφαλής την αντιπρόεδρο κ. Καλλιόπη Δεληγιάννη συναντάται με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη Άδωνι.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται απάντηση των αρχηγών κομμάτων προκειμένου να συναντηθούν με μικρή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και Φορέων Εργαζομένων - Συνταξιούχων μετά από σχετική επιστολή, απόρροια απόφασης της από 24 Απριλίου Σύσκεψης. 

Για το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
Απόστολος Παπαπαρίσης

Υ.Γ. Στο http://aksia124387.blogspot.gr/ μπορείτε να δείτε το καταστατικό και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθεί η επιστολή που είναι ίδια σε όλους και το ψήφισμα

Κύριε Αρχηγέ ...

1.-Η Ε.Α.Α.Ν. ανέλαβε να προωθήσει το Ψήφισμα της 24ης Απριλίου 2017 των Φορέων που αναγράφονται σε αυτό, που αφορά τις συντάξεις χηρείας, που προκύπτουν βάσει του Ν.4387/2016 και το οποίο σας επισυνάπτουμε.

2.-Τα ηλικιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος πέραν του ότι είναι αντισυνταγματικά, άδικα,  άνευ ουσιώδους δημοσιονομικού οφέλους και αυθαίρετα, είναι κυρίως αντικοινωνικά γιατί παραγνωρίζουν και τιμωρούν την Ελληνίδα μητέρα, γιαγιά και σύζυγο και στυλοβάτη του εργαζομένου άνδρα,  επάνω στην οποία στηρίζεται διαχρονικά η Ελληνική οικογένεια.

3.-Επιθυμούμε να σας συναντήσουμε με μικρή αντιπροσωπία των Φορέων, ώστε να σας ενημερώσουμε και προφορικά και να μας γνωρίσετε τις θέσεις του Κόμματός σας και τις ενέργειές στις οποίες προτίθεσθε να προβείτε για διόρθωση αυτής της αδικίας.

4.-Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στην παρούσα, θα θεωρήσουμε ότι είσαστε αντίθετος με την τακτοποίηση της αδικίας αυτής.

Με σεβασμό
Πρόεδρος της ΕΑΑΝ
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.  

Ψήφισμα Φορέων Εργαζομένων και Συνταξιούχων
για το άρθρο 12 του ν.4387/2016, που αφορά στις «Συντάξεις Χηρείας»

Σήμερα την 24η Απριλίου 2017 στα γραφεία της Ενώσεως Αξιωματικών Αποστράτων Ναυτικού (ΕΑΑΝ), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Φορέων Εργαζομένων και Συνταξιούχων, με θέμα «Το αντισυνταγματικό πλαίσιο που διέπει τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4387/2016, αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας στη χώρα μας».

Σύμφωνα με όσα αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων που παραβρέθηκαν, το επίμαχο άρθρο, χρήζει άμεσης τροποποίησης καθόσον παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, την αρχή της ισονομίας, και δημιουργούνται  εύλογες απορίες, όπως παρακάτω:

Αν ζούσε ο/η σύζυγος δεν θα έπαιρνε την αναλογούσα σύνταξη; Η σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική και συνταγματικά κατοχυρωμένη; Τι θα γίνουν οι εισφορές των 25, 30 και 35 χρόνων ασφάλισης;

Πόσο λογικό είναι να δικαιούται σύνταξη κάποιος/α που είναι 55 ετών και 1 ημέρα και να μην δικαιούται κάποιος/α άλλος/η που είναι 55 ετών παρά 1 ημέρα; Πόσο λογικό είναι μία χήρα άνω των 55 ετών με τα ελάχιστα απαιτούμενα  χρόνια γάμου να δικαιούται σύνταξης και μία άλλη μικρότερη των 55 ετών που ήταν παντρεμένη, πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να μην δικαιούται;

Πόσο εύκολο είναι να βρουν εργασία μεσήλικες όταν δεν βρίσκουν νεαρά άτομα με περγαμηνές; Ακόμα και αν βρεθεί εργασία, θ’ αποκτήσει ποτέ ο/η σύζυγος δικαίωμα σύνταξης ή θα «κλαπούν» για δεύτερη φορά οι ασφαλιστικές/συνταξιοδοτικές εισφορές;

Θα σωθεί άραγε η οικονομία μ’ ένα μέτρο, που θα έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος κι αυτό από το 2020 και μετά; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι το μέτρο αυτό κτυπά το θεσμό της οικογένειας και ότι θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα όταν θα σταματήσει να δίδεται η «κουτσουρεμένη» σύνταξη (μειωμένη πλέον στο 50% από το 70%), που έτσι κι αλλιώς μετά βίας θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες σίτισης, θέρμανσης και ηλεκτρισμού; Πως μπορεί να επιζήσει κάποιος με μηδενικό εισόδημα; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι αν έχουν στεγαστικό δάνειο με μηδενικό εισόδημα θα χάσουν ακόμη και το σπίτι τους;

Συναφώς και με τα ανωτέρω επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

Δεν ήταν μνημονιακή δέσμευση. Συμπεριελήφθη στο επιπρόσθετο μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016. Η επίμαχη παράγραφος έχει ως εξής στα Αγγλικά και στη γλώσσα μας«Supplemental Memorandum of Understanding 2.5.1 (vi) Harmonise benefits rules. b) make the provision of survivor pensions more responsive to work incentives by including an eligibility requirement of 55 years of age for the surviving spouse to be entitled to a permanent survivor pension, except if the surviving spouse has a dependent child or proof of permanent incapacity for work of at least 67%, and limit temporary survivor pension of the spouse aged below 55 to 3 years with 2 years period of contribution subsidy, in case of unemployment, over a period of 5 years starting from the granting of the temporary survivor pension; [Μετάφραση:Επιπρόσθετο μνημόνιο κατανόησης. 2.5 Εναρμόνιση των ευνοϊκών κανόνων. Η παροχή των συντάξεων χηρείας, να δίνει κίνητρα εργασίας, περιλαμβάνοντας απαίτηση ορίου ηλικίας των 55 για την επιζούσα σύζυγο, εκτός αν έχει εξαρτώμενο τέκνο ή ανικανότητα για εργασία 67% και όριο για προσωρινή σύνταξη επιζώντος για σύζυγο κάτω των 55, για 3 χρόνια με 2 χρόνια επιδότηση εισφορών, σε περίπτωση ανεργίας, σε μια περίοδο 5 ετών από την έναρξη της προσωρινής σύνταξης χηρείας.]».

Δεν απαιτούνται ισοδύναμα. Τα 177 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνονται στα έσοδα από συντάξεις λόγω θανάτου τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019, που αναφέρεται από ορισμένους, προκύπτει από τη μη χορήγηση πλέον συντάξεων σε άγαμες θυγατέρες και από τη μείωση του ποσοστού χορήγησης σύνταξης (50 και όχι 70%) αυτής που θα εδικαιούτο ο εκλιπών σύζυγος. Άρα τα 177 εκατ. ευρώ, ουδεμία σχέση έχουν με την κατάργηση των συντάξεων χηρείας με ηλικιακά κριτήρια, που θ’ αρχίσει από 13 Μαΐου 2019.

Στις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως, δεν συναντώνται τέτοιας«εκδικητικής» μορφής μέτρα, εναντίον των οικογενειών των  θανόντων ασφαλισμένων, τουναντίον προστατεύονται απόλυτα τα δικαιώματά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ομοφώνως οι παραβρισκόμενοι αποφασίσαμε:

Την κλιμάκωση των ενεργειών μας έως την τελική δικαίωση, που δεν είναι άλλη από την άρση του ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης. Ενέργειες που είμαστε πεπεισμένοι πως έχουμε δίπλα μας ΟΛΗ την Ελληνική κοινωνία.

Την επιδίωξη συνάντησης 4μελούς μικτής επιτροπής (γυναίκες – φορείς), που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, με τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τη διαρκή παρουσία μας στα Μ.Μ.Ε. για να επικοινωνήσουμε το θέμα σε όλους τους συμπολίτες μας, απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Την άσκηση όλων των προβλεπομένων ενδίκων μέσων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή/και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Την πραγματοποίηση κινητοποίησης την 30η Μαΐου 2017 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00.


Το παρόν ψήφισμα εξουσιοδοτείται, να προωθήσει στους αρχηγούς κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στα ΜΜΕ, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Λαμπρινή Σαμαρά-Κύρκου και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. κ. Σπύρος Περβαινάς και υπογράφεται από:

· 60 και πλέον κυρίες, απ’ όλη την Ελλάδα που πλήττονται από το άρθρο 12 του ν.4387/2016.
· Φορείς πλην ΕΔ-ΣΑ: ΚΕΔΕ, ΕΝΣΙΔΥ, ΓΣΕΕ, ΙΣΑ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ «Η ΕΝΩΣΗ» και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
· Φορείς ΕΔ-ΣΑ: ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΠΟΑΣΑ, ΠΟΣ, ΑΝΕΑΕΔ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΕΥΠΣ, ΕΥΠΣΠΑ, ΠΟΜΕΝΣ, Ένωση Εκλιπόντων Αξκων ΣΞ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΠΣ, ΣΑΑΤΧΣ και ΠΣΑΕΜΘ.

11 σχόλια:

 1. θα πρέπει ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΕΝΣΤΟΛΟΙ να επωμιστούν τήν Οικονομική κρίση και όχι μόνο ορισμένοι .
  Μήν εξισώνονται οι ανισότητες στήν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ Κοινωνία πρέπει να τίς ιεραρχήσουμε.
  Γιά σκεφτείτε τήν χήρα με τα παιδιά απλού εργάτη ΚΑΙ απλού Δημόσιου υπαλλήλου.
  Οτι ισχύει στον εργάτητο ίδιο να ισχύσει και στόν πάσης μορφής ΕΝΣΤΟΛΟ/ Δημόσιο υπάλληλο.
  Η φαινομενικά άδικη κατάσταση συμβαίνει ΜΟΝΟ σε συντάξεις στίς χήρες και τα ορφανά γιατί οι Μισθοί των εν ενεργεία έχουν επανέλθει στά επίπεδα του 2010 ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ -ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΗ ΕΤΩΝ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ-ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΘΕ 3-5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ- ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ?
  ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΑ 300 ΕΥΡΩ
  ΤΟ 95% ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ > ΜΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ < ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΩΔΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ-
  -ΛΥΠΑΜΑΙ-ΟΣΟ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ > ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ < Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ...ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ
  ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ-
  -ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΙΑΣ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΄΄ΆΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ? ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ? ΠΟΥΘΕΝΑ –
  ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΗΣΥΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΛΑΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ-
  ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΧΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ 7.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΥΝΤΕΣ ΔΕΚΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΕΡΥΣΙ, ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ), ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΚΤΛ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
   Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΣΟΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΡΕΥΜΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΜΑΘΕ ΠΑΠΑΤΖΗ ΟΤΙ, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΚΤΛ).
   ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΣΤΑΘΟΥΝ, ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΚΑΝΕΛΑΡΧΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΚΤΛ.

   Διαγραφή
  2. Για τα θαλασσοδάνεια των επιχειρήσεων που έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό και βίλες στην Ελβετία θα μας κάνεις ανάλυση ; Για τις πολιτικές μίζες των προηγούμενων δεκαετιών ανάλυση δεν κάνεις ; Για το πάρτι που έγινε στην υγεία (φάρμακα, εξαρτήματα κτλ) ανάλυση δεν κάνεις ; γιατί ; καλό το παραμυθάκι σου αλλά δεν πείθει σχεδόν κανένα, διότι η λιτότητα δεν κρύβεται, η οικονομική αδυναμία να ζήσει αξιοπρεπώς φαίνεται σε αρκετούς εργαζόμενους στο ΥΠΕΘΑ με στολή, άρα αυτά που λες είναι παπατζηλίκια, μήπως μπέρδευες τους στρατιωτικούς με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους λογιστές, τους φοροτεχνικούς, τους επαγγελματίες πολιτικούς, τους συμβολαιογράφους, κτλ.

   Διαγραφή
  3. καλή η προπαγάνδα σου συριζοτρόλ, αλλά από μένα τον απόστρατο θα κόψουν πάλι χρήματα με το μνημόνιο Νο4 καταργώντας την προσωπική διαφορά το 2019, καταργώντας την έκπτωση φόρου 1,5 % το 2018, μειώνοντας το αφορολόγητο το 2020, κτλ, ενώ ταυτόχρονα άλλες κατηγορίες πολιτών δεν θα συμμετέχουν στις νέες μειώσεις διότι φοροδιαφεύγουν, παίρνουν αυξήσεις από την πίσω πόρτα, κτλ

   Διαγραφή
  4. σύντροφε να τα λες όλα, 10 συντάξεις δικές μου είναι ο μηνιαίος μισθός των διευθυντών ΔΕΚΟ, γραμματέων υπουργείων, υποδιευθυντών ΔΕΚΟ, κτλ επίσης 5 συντάξεις δικές μου είναι ο μηνιαίος μισθός συμβούλων υπουργείων, ορισμένων κληρωτών υπαλλήλων υπουργείων, κτλ

   Διαγραφή
  5. ΣΥΝΤΡΟΦΕ, πες τις πικρές αλήθειες …………

   Ο Σαμαράς παρέλαβε το αφορολόγητο όριο στις 5 χιλιάδες………….
   Και το πήγε στις 9,5 χιλιάδες !
   Ο Τσίπρας, με τη σειρά του, παρέλαβε το αφορολόγητο όριο στις 9,5 χιλιάδες και το πήγε στις 8,6 μέχρι στιγμής και τώρα το πάει στις 5,7 χιλιάδες !
   Πέστε το κάποτε !
   Τόσο απλά, τόσο καθαρά ……………………..

   Αυτή η δραματική μείωση του αφορολόγητου ορίου σημαίνει,
   ότι οι φτωχότεροι θα κληθούν να πληρώσουν αναλογικά περισσότερα απ’ όλους τους άλλους.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τα φτωχότερα στρώματα ………………

   Διαγραφή
  6. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ,

   Από το Σαμαρά η Τρόϊκα ΔΕΝ ζητούσε νέες περικοπές κυρίων συντάξεων το Νοέμβριο του 2014. Όταν συζητούσαν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνια…………………
   Το μόνο που ζητούσαν τότε ήταν να ΜΗΝ αυξηθούν οι κύριες συντάξεις την επόμενη διετία. Ακούς ; Να μην αυξηθούν !
   (Υπάρχει και μπορείς να το επιβεβαιώσεις στην «αλληλογραφία» που οδήγησε στο email Χαρδούβελη – και που έχει δημοσιευτεί πλέον και υπάρχει στο διαδίκτυο).
   Ο Τσίπρας, με τη σειρά του, έκοψε ήδη μεσοσταθμικά 15% από τις κύριες συντάξεις (των καινούργιων συνταξιούχων – που δεν τις παίρνουν ακόμα, έτσι κι αλλιώς).
   Έκοψε κι από τις συντάξεις όλων επιπρόσθετο 2% (πρόσθετη κράτηση για την Υγεία).
   Έκοψε και από όλες τις «επικουρικές» ένα πρόσθετο 6% (επίσης για Υγεία).
   Και τώρα κόβει μέχρι και 22% από τις κύριες συντάξεις όλων εν όψει του 2019…
   Κόβει και από το 2018 με κατάργηση της έκπτωσης 1,5 % που γίνονταν στον φόρο εισοδήματος.
   Τους ………….. «πρόκοψε» τους συνταξιούχους !

   Διαγραφή
  7. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
   ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ ΨΕΥΤΗ/ΤΡΑ.ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΜΕ
   ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙ
   ΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Μ Ο
   Ν Ο ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ
   ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΟΥ
   ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
   ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ
   ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ"ΥΠΗΡΕΣΙ
   ΕΣ ΤΟΥ"ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΚΣΗ ΥΓΕΙΑΣ.ΥΠΑΡ
   ΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΡΕΣ
   ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙ
   ΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ.

   Διαγραφή
 2. CAPTAIN MARC : ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΌΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΥΤΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΛΕΥΤΕΣ)ΑΛΛΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙ- ΚΟΜΠΛΑΡΕΙ-ΖΗΛΕΥΕΙ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ...(ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ). ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ...(ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ …………………..

  Από το Σαμαρά δεν ζητούσαν να αυξηθεί ο ΦΠΑ !
  Του ζητούσαν «να μειωθούν οι αποκλίσεις στο ΦΠΑ», ανάμεσα στον υψηλότερο και το χαμηλότερο συντελεστή.
  Και ο Σαμαράς πέτυχε τότε να μειώσει το ΦΠΑ στην Εστίαση δραστικά, (από το 23% στο 13%), δηλαδή σε ένα τομέα που υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες επιχειρήσεις και απασχολούνται πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι………..
  Ο Τσίπρας δέχθηκε να μεταφερθούν τα περισσότερα αγαθά ευρείας κατανάλωσης από το μεσαίο συντελεστή (13%) στον ανώτερο (23%) κι ύστερα ανέβασε τον ανώτερο συντελεστή από το 23 στο 24% με αποτέλεσμα τεράστιο πλήγμα και για τα οικογενειακά πορτοφόλια και για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων………………
  Ο Σαμαράς μείωσε την προκαταβολή φόρου (για την επόμενη χρονιά) από το 70% στο 55%.
  Ο Τσίπρας αύξησε την προκαταβολή φόρου από το 55% στο 100% !
  Σχεδόν τη διπλασίασε………………
  Ο Σαμαράς κράτησε την προκαταβολή φόρου για τους αγρότες στο 27%............
  Ο Τσίπρας αύξησε την προκαταβολή φόρου και για τους αγρότες στο 100% !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. --Ο Σαμαράς κράτησε το φόρο επιχειρήσεων στο 26% και υποσχέθηκε να το ρίξει σταδιακά ως το 15% μέχρι το 2020.
  (Το ίδιο κάνει τώρα ο Τράμπ στις ΗΠΑ, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός και η Τερέζα Μέϊ στη Βρετανία. Ενώ φαίνεται να το σκέφτεται και ο Μακρόν ακόμα, στη Γαλλία.
  Ο Σαμαράς το εξήγγειλε πρώτος, στην Ελλάδα. Αλλά δεν τον άφησαν να το κάνει…)
  --Ο Τσίπρας αύξησε το φόρο επιχειρήσεων στο 29% (ενώ, παράλληλα, αύξησε στο 100% την προκαταβολή φόρου).
  Με την αύξηση των φόρων, της προκαταβολής φόρου, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά «λιώνει» τον ιδιωτικό τομέα.
  --Ο Σαμαράς μείωσε μια σειρά φόρους: Πέρα από το ΦΠΑ στην Εστίαση και το φόρο στα ενοίκια και το φόρο στα ακίνητα, μείωσε την εισφορά αλληλεγγύης (μείον 30%), το φόρο Πετρελαίου (μείον 30%) και βεβαίως τις ασφαλιστικές εισφορές…
  --Ο Τσίπρας ανέβασε όλα όσα είχε μειώσει ο Σαμαράς.
  Όπως ανέβασε κι όλους τους υπόλοιπους φορολογικούς συντελεστές (που δεν είχε προλάβει να μειώσει ο Σαμαράς...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ