Αρχική » , » Οι Γερμανοί του ΟΤΕ «βαφτίζουν» τα Σκόπια «Μακεδονία»...

Οι Γερμανοί του ΟΤΕ «βαφτίζουν» τα Σκόπια «Μακεδονία»...


συμφερόντων της χώρας...

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τόσο η διοίκηση της εταιρείας όσο και η κυβέρνηση γνωρίζουν τη στάση της γερμανικής εταιρείας και παρόλα αυτά δεν έχουν... κινητοποιηθεί για να την αποτρέψουν ή έστω να τη σταματήσουν, ενώ αντίθετα πριμοδοτούν κάθε προσπάθεια περαιτέρω πώλησης ποσοστού του ελληνικού οργανισμού σε αυτήν.

Η συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία που έχουν υπογράψει το 2008 το Δημόσιο με την Deutsche Telekom, η ελληνική πλευρά έχει την επιλογή της διάθεσης επιπλέον 10% του ΟΤΕ έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2011.

Από την πλευρά της η γερμανική εταιρία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να ενεργοποιήσει τη συμφωνία για να αυξήσει το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Οι Γερμανοί, οι οποίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι ακόμη και για εξαγορά του συνολικού ποσοστού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, θεωρούν ότι προχωρώντας στην αγορά του 10% θα επιτύχουν να ελέγχουν πλήρως τη διοίκηση.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πλήξει ισχυρά τη βαρύτητα του ελληνικού Δημοσίου στην εταιρεία, καθώς σήμερα κατέχει το 20% των μετοχών του ΟΤΕ, διατηρεί το δικαίωμα να συμμετέχει ισομερώς στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, διορίζοντας τον πρόεδρο σε αυτό. Το συγκεκριμένο δικαίωμα το διατηρεί όσο κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 15% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ.

Αν η συμμετοχή του Δημοσίου πέσει από το 15%, τότε χάνει μία θέση στο Δ.Σ., ενώ αν υποχωρήσει κάτω από το 10%, χάνει τα ορισμένα δικαιώματα άσκησης βέτο (- πλην των ζητημάτων εθνικής ασφαλείας). Φυσικά, το ελληνικό Δημόσιο χάνει κάθε δικαίωμα στη διοίκηση του ΟΤΕ σε περίπτωση όπου η συμμετοχή του βρεθεί κάτω από το 5%.

Αντεθνική πολιτική

Γίνεται αντιληπτό ότι οι κατηγορίες για αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι βάσιμες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πώληση υγιών επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος, παραχωρώντας μάλιστα εταιρείες που έχουν στρατηγική παρουσία στα Βαλκάνια.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 19/04/2011 – Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ