Αρχική » » Σε εκκρεμότητα ο αριθμός εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Σε εκκρεμότητα ο αριθμός εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές


ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Πέραν της βαθμολογίας οι υποψήφιοι θα υποβληθούν και σε επιπρόσθετες προκαταρκτικές εξετάσεις

ΕΩΣ ΤΙΣ 6 Μαΐου θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Ο αριθμός των θέσεων... ανά σχολή και ειδικότητα, ωστόσο, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί καθώς εκκρεμεί η υπογραφή της απόφασης των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Εκτιμάται, πάντως, ότι ο αριθμός των θέσεων θα κυμανθεί περίπου στα περσινά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις φοιτώντας στα ΑΣΕΙ (Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων, Αξιωματικών Σωμάτων και Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και στα ΑΣΣΥ (Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού και Ναυτικού, Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Υπαξιωματικών Διοικητικής Αεροπορίας). Προϋπόθεση, βέβαια, εκτός από το να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, είναι και να δηλώσουν την επιλογή μίας ή και περισσότερων στρατιωτικών σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο του υπουργείου Παιδείας. Μετά την παρέλευση της 6ης Μαΐου οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές όπως ξεκαθαρίζεται στην προκήρυξη που αναρτήθηκε στο site του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (geetha.mil.gr).

Πέραν της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν οι μαθητές της Γ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν στις σχολές ενδιαφέροντός τους, για τις στρατιωτικές θα πρέπει να υποβληθούν και σε επιπρόσθετες προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχομετρικές, αθλητικές, υγειονομικές), οι οποίες διενεργούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όσον αφορά στα όρια που τίθενται σε κάθε διαδικασία, αυτά προσδιορίζονται αναλυτικά στην προκήρυξη, ενώ το όριο ύψους καθορίζεται στο 1,70 μ. για τους άνδρες και 1,60 για τις γυναίκες και ο δείκτης βάρους σώματος μεταξύ 19-27 για τους άνδρες και μεταξύ 18-25 για τις γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι/ες ομογενείς που δεν την έχουν αλλά την αποκτούν με την εισαγωγή τους, να έχουν υγεία και να είναι άρτιοι σωματικά, να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας και να έχουν διαγωγή τουλάχιστον κοσμία. Επίσης, θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις και να έχουν γεννηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου του 1990, να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση, να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή να διώκονται και να μην έχουν καταδικασθεί με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Σημειώνεται πως με την κατάταξή τους σε ΑΣΕΙ ή ΑΣΣΥ οι υποψήφιοι υπόκεινται στις σχετικές διατάξεις των κανονισμών οργάνωσης και λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών και ενδεχομένως του ποινικού και στρατιωτικού ποινικού κώδικα.

(Ε.Τ. 18/04/2011 – Σ.Λ.)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΑΣΕΙ)  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ