Αρχική » » Κομπίνα με πιστωτικές κάρτες

Κομπίνα με πιστωτικές κάρτες


Τα διαφημιστικά που τοποθετούν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων οι επιτήδειοι, που προσπαθούν να επωφεληθούν από τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό

Με ποιο τρόπο επιτήδειοι εκμεταλλεύονται πολίτες που έχουν ανάγκη μετρητών

Η παροιμία λέει ότι πενία τέχνας κατεργάζεται. Σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ! Και επειδή η ελληνική πονηριά δεν ησυχάζει ποτέ, κάποιοι επιτήδειοι εφηύραν μια πρωτότυπη κομπίνα, προκειμένου να επωφεληθούν από τους πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό.

Πώς προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματα; Βάζουν... «διαφημιστικά» χαρτάκια στους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων που λένε ότι υπάρχει λύση στο οικονομικό τους πρόβλημα, και μάλιστα με μετρητά άμεσα στο χέρι. Ο αριθμός των καταναλωτών που βρίσκονται πνιγμένοι στα χρέη και χρειάζονται χρήματα για να καλύψουν πάγια καθημερινά έξοδα συνεχώς μεγαλώνει και η απόγνωση συνήθως οδηγεί σε ακραίες λύσεις.

Η κομπίνα που έχει στηθεί είναι στην ουσία πολύ απλή. Οι «σωτήρες» αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν κάποιες αγορές με την πιστωτική κάρτα, χρεώνοντας φυσικά τις αγορές στο όνομα του κατόχου. Οι ίδιοι κρατούν τα εμπορεύματα που έχουν αγοραστεί και δίνουν κάποιο ποσό σε μετρητά στον κάτοχο της κάρτας, φυσικά πολύ μικρότερο από την πραγματική αξία των εμπορευμάτων, την οποία έχουν χρεώσει. Και κάπου εκεί «κόβονται» οι μεταξύ τους συναλλαγές.

Συνεργασία

Οι επιτήδειοι αποκτούν ένα εμπόρευμα αξίας, για το οποίο έχουν πληρώσει πολύ λίγα και το οποίο στη συνέχεια μεταπωλούν. Η κομπίνα έχει στηθεί σε συνεργασία με κάποιους εμπόρους, ενώ συνήθως προτιμώνται κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές ή, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι, «ό,τι είναι πιο εύκολο να σπρώξουμε».

Ο καταναλωτής, από την άλλη, «κερδίζει» κάποια μετρητά και φορτώνεται παράλληλα ένα ακόμα μεγαλύτερο χρέος στην κάρτα του για να τον «συντροφεύει» στα επόμενα -ακόμα πιο δύσκολα- χρόνια. Για παράδειγμα, για μια κάρτα με πιστωτικό όριο ύψους 5.000-6.000 ευρώ, ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να πάρει στο χέρι από αυτή τη διαδικασία 1.000 με 1.500 ευρώ, ενώ θα έχει χρεωθεί η κάρτα του με 1.500 έως 2.000 ευρώ.

Οι «σωτήρες» μάλιστα αναλαμβάνουν ακόμη και να ξεμπλοκάρουν τις κάρτες που -λόγω του ότι έχουν ξεπεράσει το όριο ανάληψης μετρητών και δεν έχουν πληρωθεί για κάποιο διάστημα- δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Σε αυτή την περίπτωση, αναλαμβάνουν να πληρώσουν οι ίδιοι το ποσό που χρειάζεται για να ξεμπλοκαριστεί. Στη συνέχεια, προχωρούν στις αγορές με τον παραπάνω τρόπο και το ποσό που χρειάστηκε να δώσουν αρχικά αφαιρείται από τα μετρητά που θα έπαιρνε ο καταναλωτής. Έτσι είναι πολύ πιθανό το θύμα της απάτης να μη λάβει καθόλου χρήματα στο χέρι και να καταλήξει να πληρώνει χρέη για πράγματα που ποτέ δεν αγόρασε, με αντάλλαγμα απλώς να ξεμπλοκάρει την κάρτα του.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι δείχνουν προτίμηση σε πιστωτικές κάρτες συγκεκριμένων τραπεζών με μεγαλύτερο πιστωτικό όριο αγορών, καθώς έτσι -όπως λένε οι ίδιοι- ανεβαίνει και «το ποσό που θα πάρει ο πελάτης στα χέρια του» και φυσικά και το χρέος που θα κληθεί να πληρώσει στο μέλλον.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 13/04/2011 - ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)
(Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ