Αρχική » » Αλλαγές στην κατάταξη από τα «λουκέτα» σε στρατόπεδα

Αλλαγές στην κατάταξη από τα «λουκέτα» σε στρατόπεδα


Αναστέλλουν τη λειτουργία τους πάνω από τα μισά κέντρα εκπαίδευσης

Με αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των στρατευσίμων θα συνοδεύεται πιθανότατα το κλείσιμο αρκετών κέντρων εκπαιδεύσεως του Στρατού. Στο σχέδιο της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπονται... επίσης «λουκέτο» σε μονάδες, όπως και συγχωνεύσεις, για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένο ότι τα μισά και πλέον από τα 20 σήμερα κέντρα εκπαιδεύσεως θα αναστείλουν τη λειτουργία τους τους επόμενους μήνες, εξετάζεται το ενδεχόμενο η κατάταξη στα εναπομείναντα να γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Να κατατάσσονται πρώτα οι νεοσύλλεκτοι και να ακολουθούν τον επόμενο μήνα οι εξ αναβολής ή η κατάταξη να γίνεται σε δύο δόσεις ανά ΕΣΣΟ (πιθανόν με κριτήρια αλφαβητικής σειράς ή γεωγραφικό προσδιορισμό). Οι αλλαγές αυτές θα επέλθουν με σκοπό τα λιγότερα κέντρα εκπαιδεύσεως να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο έργο τους με συγκριτικά οικονομικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία αυτών σήμερα.

Ο οριστικός κατάλογος των κέντρων εκπαιδεύσεως τα οποία θα κλείσουν δεν έχει ωστόσο ακόμη αποφασιστεί και πιθανολογείται ότι η μείωσή τους στα 8 ή 9 θα γίνει σε δύο δόσεις. Σε αυτά που πιθανόν να παραμείνουν ανοιχτά συγκαταλέγονται τα Κέντρα Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (Αυλώνας), Ειδικών Δυνάμεων (Μεγάλο Πεύκο), Πυροβολικού (Θήβα), Εφοδιασμού Μεταφορών (Σπάρτη), Υλικού Πολέμου (Λαμία), Τεχνικού (Πάτρα), Στρατονομίας (Καρδίτσα) και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού (Τρίπολη).

Ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα Κέντρα Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων (Καλαμάτα), Μηχανικού (Ναύπλιο), Βαρέος Οπλισμού (Αργος Ορεστικό) και τη ΣΕΤΗΗΛ (Πύργος Ηλείας). Από την άλλη, δεδομένο θεωρείται το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού (Άρτα), του 239ου Συντάγματος Ευζώνων (Μεσολόγγι), του 625ου Τάγματος Πεζικού (Ιωάννινα), του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Παρανέστι Δράμας, του 557ου Τάγματος Πεζικού (Σταυρούπολη) και του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο.

(Ε.Τ. 12/04/2011 - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
(Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ