Αρχική » , , , , , , » Ενημερωτικά επανυπολογισμού συντάξεων: Τι παραβάσεις αναμένονται να επιβεβαιωθούν με την ανάρτησή τους

Ενημερωτικά επανυπολογισμού συντάξεων: Τι παραβάσεις αναμένονται να επιβεβαιωθούν με την ανάρτησή τους


Ενημέρωση από τον Οικονομικό Σύμβουλο Συντονιστικού 3 ΕΑΑ κ. Αντωνιάδη ΙωάννηΠαραβάσεις που αναμένεται να επιβεβαιωθούν, με την ανάρτηση των νέων ενημερωτικών επανυπολογισμού των συντάξεων:

1) Πριν από οποιανδήποτε επανυπολογισμό θα έπρεπε να προηγηθεί η διόρθωση όλων των συντάξεων, σύμφωνα με την απόφαση του συμβούλιου επικρατείας, την επαναφορά δηλαδή των περικοπών των Ν. 4051 & 4093 κάτι το οποίο, όπως θα διαπιστωθεί, δεν έγινε.

2) Ακόμα και στην εκδοχή ότι ο Ν. 4387/2016 εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, (ισχυρισμοί του υπουργείου) όφειλε να διορθώσει και να αναπροσαρμόσει την Εισφορά Αλληλεγγύης (αν όχι να την καταργήσει τελείως) στα νέα μειωμένα ποσά της σύνταξης, το οποίο ούτε αυτό έκανε.

3) Δεν έγινε η εξίσωση των παλαιών συντάξεων με τις νέες και τον νέο Νόμο!! Καθώς, τυχόν προβλεπόμενες θετικές διαφορές, αυτές χορηγούνται όχι όπως οι νέες και με την έναρξη του νόμου, αλλά… μετά από 8 χρόνια!!

4) Ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων, δεν είναι παρά το εφεύρημα για να παρακάμψουν αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς τριάμισι χρόνια μετά (Ιούνιος 2015) ούτε η απόφαση του ΣτΕ τηρείται, αλλά ούτε ο 4387/2016 για όσους (από τον νόμο αυτό) έχουν θετικές διαφορές εφαρμόζεται.

Με απλά λόγια, ο επανυπολογισμός γίνεται με ελλιπή στοιχεία, δεν συμπεριλαμβάνονται τα ακριβή στοιχεία κάθε συνταξιούχου χωριστά, δηλαδή δεν υπολογίζουν σωστά όλες τις επιπλέον εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 30, με αποτέλεσμα τα εμφανιζόμενα ως νέα ποσά να υπολείπονται τόσο των νέων όσο και του νέου νόμου (!)…

Με τις υγείες μας…

9 σχόλια:

 1. Είναι δυνατόν να έχουν κάνει τόσα λάθη ; 4 χρόνια κατάφεραν και έλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έβγαλαν και πλεονάσματα, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο κύριος Πετρόπουλος να έκανε τόσα λάθη !!! αυτός κατηγορούσε τους προηγούμενους για τους αντισυνταγματικούς νόμους που είχαν κάνει και τραγουδούσε στη Βουλή ότι αυτοί επιστρέφουν τα αναδρομικά και δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να καταθέτουν αγωγές …………. Ο δε κύριος Κατρούγκαλος έλεγε ότι τέτοιο νόμο που έκανε δεν υπάρχει περίπτωση να κριθεί ποτέ αντισυνταγματικός και σε λίγο καιρό μέσα σε ένα μήνα θα βγάζει τη σύνταξη ………………….. για ενημερωτικά σημειώματα φυσικά δεν υποσχέθηκε τίποτα …………………..
  Σιγά μην βγάλουν ποτέ ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, μήπως μπορούν να κάνουν τον επαναυπολογισμό ?????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. παίρνεις σύνταξη ότι σε δίνουν, κάθε μήνα στη τράπεζα, απλά τα πράγματα, αχα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. που είναι τα ενημερωτικά σημειώματα οεο...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βιάζεσαι και θα γεράσεις γρήγορα

   Διαγραφή
  2. Όταν τρέχαμε και δεν φτάναμε ατελείωτες ώρες στις Μονάδες, με τον κάθε έναν που μας πούλαγε παραμύθι ότι θα πάρουμε συντάξεις και μερίσματα και δεν πρέπει να κάνουμε παράπονα, τώρα μας δίνουν φιλοδώρημα και δεν βγάζουν και το χαρτί.

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ μου πλέον από το 2019 τα ενημερωτικά συντάξεων θα βγαίνουν από τον ΕΦΚΑ στο site του: https://www.efka.gov.gr/el. Όμως ακόμη δεν έχουν αναρτηθεί, για λόγο άγνωστο, ούτε του ΙΑΝ και ΦΕΒ 2019.

   Διαγραφή
 4. Έκανα αίτηση με ερώτηματα στον ΕΦΚΑ για τα ενημερωτικά σημειώματα των αποστράτων και απάντησε άμεσα ότι το λογισμικό θέλει αναβάθμιση η οποία είναι χρονοβόρα και να ενημερώνονται από τη κεντρικη σελίδα του ΕΦΚΑ.
  Αν είναι δυνατόν...αυτή η καθυστέρηση κάπου αποσκοπεί και σίγουρα εις βάρος των συνταξιούχων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ΕΦΚΑ μου γνωστοποίησε σε ερώτημα μου μέσω μηνύματος ότι αναβαθμίζουν το σύστημα για αυτό είναι εκτός λειτουργίας...και δε μπορούμε να δούμε τα σημειώματα συντάξεων... Κάτι τρέχει και σίγουρα εις βάρος των αποστράτων!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ