Αρχική » , , , , » Στο ΦΕΚ η απονομή αποστρατευτικού βαθμού Ανθλγου και αντιστοίχων στους ΕΜΘ Ανθστες

Στο ΦΕΚ η απονομή αποστρατευτικού βαθμού Ανθλγου και αντιστοίχων στους ΕΜΘ Ανθστες


ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 16/2019

ΦΕΚ 21/Α/15-2-2019

Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας βαθμού Ανθυπασπιστή που τίθενται σε αποστρατεία.

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Διαδικασία απονομής αποστρατευτικού βαθμού

Οι εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας βαθμού Ανθυπασπιστή που τίθενται σε αποστρατεία, μπορούν να προάγονται στον αποστρατευτικό βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), με απόφαση του οικείου Συμβουλίου Κρίσεων που λαμβάνεται πριν από την έκδοση της διοικητικής πράξης αποστρατείας.Άρθρο 2
Προϋποθέσεις απονομής αποστρατευτικού βαθμού

Ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των ΕΔ απονέμεται στους εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας εφόσον πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Έχουν μονιμοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 69 του ν. 3883/2010 (Α' 167).

β) Έχουν συμπληρώσει τριάντα (30) έτη συνολικής στρατιωτικής υπηρεσίας, από τα οποία πέντε (5) στο βαθμό του Ανθυπασπιστή.

γ) Η αποστρατεία τους δεν λαμβάνει χώρα σε εφαρμογή του άρθρου 22 του ν.δ. 445/1974 (Α' 160).

δ) Δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από οποιοδήποτε δικαστήριο για κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία ή δωροληψία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση καθ' υποτροπή, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για τα αδικήματα των άρθρων 15 έως και 41, 46 έως και 48, 51, 69 έως 71, 82 έως και 85, 92 έως και 139, 140, 142 έως και 155 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

ε) Δεν έχουν δυσμενή κρίση σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις περί ιεραρχίας και προαγωγών των Ανθυπασπιστών και μονίμων και εθελοντών οπλιτών των ΕΔ.

Άρθρο 3
Ανάκληση στην ενεργό υπηρεσία

1.Σε περίπτωση ανάκλησης στην ενεργό υπηρεσία, οι εθελοντές και εθελόντριες μακράς θητείας, στους οποίους είχε απονεμηθεί ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων των ΕΔ, φέρουν το βαθμό που είχαν αποκτήσει πριν από την αποστρατεία τους. Σε αυτούς δεν τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 41 του ν.δ. 445/1974 (Α' 160).

2.Σε περίπτωση απολύσεως των αναφερομένων στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου για οποιαδήποτε αιτία από τις τάξεις των ΕΔ εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος.

Άρθρο 4
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Διαβάστε το σχετικό ΦΕΚ:

5 σχόλια:

 1. Η απόφαση είναι σωστή διότι οι ΕΜΘ προσφέρουν πολλά και είναι ενωμένοι στις βασικές διεκδικήσεις τους. Πήραν αυτό που ήθελαν καθώς και δουλειά μέχρι τα 58. Τελικά οι μόνοι που τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες είναι οι αξιωματικοί. Βασικές αιτίες οι εσωτερικές κόντρες, η έλλειψη αλληλεγγύης και η ανυπαρξία ηγεσίας. Σκοτώνονται μεταξύ τους όσο είναι εν ενεργεία και μετά σαν εα περιμένουν να τους σώσουν οι ενώσεις αποστράτων, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το μεχρι τα 58 απο που προκυπτει... ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πήραν αυτό που ήθελαν καθώς και δουλειά μέχρι τα 58
  ΥΓ: ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΕ;


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για τα αποστρατευτικα όρια ηλικίας των ΕΠΟΠ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητε Κωστα,καποιος θα πρεπει να θεσει το θεμα,και να αγωνιστει για αυτο το αιτημα των ΕΠΟΠ(αν υπαρχει)καθως και για οποιοδηποτε αλλο αιτημα.Μονα τοςυ δεν λυνονται τα προβληματα

   Διαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ