Αρχική » , , , , , , » Πόσες συντάξεις μπορούν να πάρουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι

Πόσες συντάξεις μπορούν να πάρουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι


Καταιγισμός δικαστικών αποφάσεων του 2019 κλειδώνει οριστικά και αμετάκλητα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου του 2015 και μετά για τους συνταξιούχους για τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές...Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:


__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

13 σχόλια:

 1. Σήμερα ο έντυπος «Ελεύθερος Τύπος» γράφει : Κάντε αίτηση – ένσταση για να μάθετε τις προσωπικές διαφορές στη σύνταξή σας. Αν μέσα σε ένα τρίμηνο από 1/1/19 και μετά δεν κάνουν αίτηση – ένσταση, τότε αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται σιωπηρώς τον επαναυπολογισμό της σύνταξης και συμφωνούν με το ποσό που τους καταβάλλεται κάθε μήνα, ακόμη και αν υπάρχουν λάθη και παράνομες κρατήσεις. Ειδικά για το Δημόσιο, από την έκδοση της απόφασης οι συνταξιούχοι έχουν περιθώριο 60 ημερών να την προσβάλουν με έφεση στο 2ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αν διαφωνούν με το ποσό και τον υπολογισμό του, όπως ορίζουν τα άρθρα 68 παράγραφος 8 και 110 παράγραφος 16 του ν. 4055/2012. Τι θα ζητούν στις αιτήσεις : Οι συνταξιούχοι θα ζητούν να τους δοθεί η νέα συνταξιοδοτική απόφαση που προβλέπει η νομοθεσία όταν έχουν μεταβολή αρχικής σύνταξης και την ανάλυσή του επαναυπολογισμού της σύνταξλής τους, δηλαδή : α. Πόσα είναι τα έτη ασφάλισης που υπολογίστηκαν για να βγει το νέο ποσό. β. Ποιο το ποσοστό αναπλήρωσης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης. γ. Ποιες είναι οι συντάξιμες αποδοχές που ελήφθησαν υπόψη για να υπολογιστεί η ανταποδοτική σύνταξη βάσει ετών ασφάλισης. δ. Ποια είναι η προσωπική διαφορά μεταξύ της παλαιάς και νέας σύνταξης. ε. Ποιες είναι οι κρατήσεις που επιβάλλονται και σε ποια ποσά. ΜΟΝΟ το ΝΑΤ εκδίδει ορισμένα ενημερωτικά σημειώματα και συγκεκριμένα, στα ενημερωτικά αυτά που αφορούν μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 αναγράφεται ένα νέο ποσό σύνταξης χωρίς ανάλυση επαναυπολογισμού, …… το νέο ποσό μικτής κύριας σύνταξης είναι μικρότερο σε σχέση με τη μικτή σύνταξη που είχαν οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ ως τον Δεκέμβριο του 2018, …….. δεν αναγράφεται πουθενά το αποτέλεσμα του επαναυπολογισμού δηλαδή πόση είναι η εθνική σύνταξη πόση η ανταποδοτική και κυρίως δεν υπάρχει σε κανέναν ούτε το ποσό της προσωπικής διαφοράς, ……. οι κρατήσεις που μετά τον επαναυπολισμό είναι η ΕΑΣ για όσους έχουν πάνω από 1.400 ευρώ και η εισφορά ασθένειας, δεν αντιστοιχούν στο ποσό της σύνταξης και είναι μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος ………………..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΜΕΣΑ............. και χωρίς χρονοτριβή θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους οι συνταξιούχοι σε ΕΦΚΑ ή Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να ζητήσουν τα ενημερωτικά σύνταξης του 2019 με την πλήρη ανάλυση για την εθνική την ανταποδοτική σύνταξη, την προσωπική διαφορά και τις κρατήσεις τους. Οι αιτήσεις είναι απαραίτητες γιατί με την υποβολή τους οι συνταξιούχοι δηλώνουν και «επιφύλαξη» για την επανυπολογισμένη σύνταξη μέσω της οποίας απορροφήθηκαν οι παράνομες μειώσεις που διεκδικούν.

   Διαγραφή
 2. ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ18 Φεβ 2019, 3:59:00 μ.μ.

  Το ενημερωτικό σημείωμα συνταξης ΙΑΝ/2019 που αναμένουμε θα έχει(;) κείμενο ενημέρωσης σχετικά με τον νέο υπολογισμό σύνταξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απίστευτα μαγειρέματα έγιναν στις επαναυπολογιζόμενες συντάξεις για την πλειονότητα των συνταξιούχων που αποδεικνύεται με ντοκουμέντα από τα ενημερωτικά σημειώματα του 2019 (συνταξιούχοι του ΝΑΤ). Ο επαναυπολογισμός αποδεικνύεται μαϊμού αφενός για να μην δουν οι συνταξιούχοι τη μείωση που έχουν στη νέα σύνταξη μετά τον υπολογισμό με το νόμο Κατρούγκαλου και αφετέρου για να μην δουν τις προσωπικές διαφορές. Στις επαναυπολογιζόμενες συντάξεις του 2019, διαπιστώνεται ότι βγήκαν εκτός όλα τα επιδόματα που είχαν οι συνταξιούχοι ως το 2018, δηλαδή επιδόματα εξομάλυνσης (για το Δημόσιο) αλλά και επιδόματα συζύγου και τέκνων για όλα τα ταμεία μισθωτών και έγιναν μέρος της προσωπικής διαφοράς.

   Διαγραφή
 3. Επιπλέον στα νέα ενημερωτικά που άλλα ταμεία δίνουν και άλλα όχι, εντοπίζονται κρατήσεις από την εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) και από την εισφορά ασθένειας που δεν συμβαδίζουν με τα ποσά σύνταξης επί των οποίων θα έπρεπε να επιβάλλονται, ενώ δεν εμφανίζονται ούτε η εθνική σύνταξη ούτε η ανταποδοτική ούτε ποσό προσωπικής διαφοράς, παρά μόνο ένα συνολικό ποσό σύνταξης …….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενημερωτικά σύνταξης ΝΑΤ, 2019 : Οι κρατήσεις, που μετά τον επαναυπολογισμό είναι η ΕΑΣ για όσους έχουν πάνω από 1.400 ευρώ και η εισφορά ασθένειας, δεν αντιστοιχούν στο ποσό της σύνταξης και είναι μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ :
  Παρακαλώ όπως σύμφωνα με τα οριζόμενα της παρ 1 του άρθρου 66 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων μου κοινοποιηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση (πολιτικών/στρατιωτικών συντάξεων) η νέα συνταξιοδοτική πράξη κανονισμού της σύνταξης με την αναλυτική καταγραφή των ετών ασφάλισης των συντάξιμων αποδοχών, του ποσοστού αναπλήρωσης και των κρατήσεων – μειώσεων που ελήφθησαν υπόψη για τον επανυπολογισμό της σύνταξης και τον καθορισμό της προσωπικής διαφοράς από 01/01/2019.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα ενημερωτικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για το έτος 2019 δεν αναγράφουν σχεδόν τίποτα, δεν δίνουν αναλυτικά στοιχεία εθνικής, αναλογικής σύνταξης και προσωπικής διαφοράς, πιθανόν τα έχουν μπερδέψει όλα στον ΕΦΚΑ, γράφουν μόνο μικτά και με αλχημείες προσπαθούν να βγάλουν πληρωτέο το ίδιο ποσό, ως σύνταξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, που γνωρίζουν ότι για κάθε τροποποίηση του ποσού της σύνταξης έπαιρναν και νέα απόφαση, λένε ότι η μη έκδοση πράξης επανυπολογισμού της σύνταξης κρύβει σκόπιμη μεθόδευση, προκειμένου να αποφευχθούν οι προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο για ακύρωση του επανυπολογισμού. Η μόνη ενημέρωση που θα έχουν πιθανόν μετά από ορισμένες ημέρες ή μήνες θα είναι τα ενημερωτικά σημειώματα μηνός τα οποία έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αποτελούν εκτελεστή διοικητική πράξη, σύμφωνα με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ως εκ τούτου δεν προσβάλλεται ενώπιόν του (Ολομ. 161/2005).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Με τη μη έκδοση ατομικής συνταξιοδοτικής πράξης ο ΕΦΚΑ παρανομεί γιατί δεν εφαρμόζει τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 66 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, σύμφωνα με το οποίο ο κανονισμός της σύνταξης γίνεται με πράξη του προϊσταμένου της αρμόδιας Διεύθυνσης και η οποία εξακολουθεί να ισχύει και με το νόμο Κατρούγκαλου, αφού στο άρθρο 21 αυτού ορίζεται ότι για θέματα που δεν ρυθμίζονται από το νόμο αυτό εφαρμόζονται οι διατάξεις του Δημοσίου που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα. Άρα τώρα που έχουν αλλάξει όλα σχεδόν τα στοιχεία της αρχικής συνταξιοδοτικής πράξης, πρέπει να εκδοθεί νέα, τροποποιητική, από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Οι οργανώσεις των συνταξιούχων καταγγέλλουν ότι, ο ΕΦΚΑ εφαρμόζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και σε άλλους ασκεί έφεση για να μην πληρώσει αναδρομικά, ενώ σε ορισμένους σπεύδει να πληρώσει τα χρηματικά ποσά άμεσα που επιδικάζουν τα δικαστήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν εκδοθεί το 2018, για τα αναδρομικά, είναι συνολικά 80 πρωτόδικες αποφάσεις, καθώς και οι πρώτες νέες αποφάσεις που έχουν βγει το τρέχον έτος δικαιώνουν τους συνταξιούχους με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή τα ταμεία πρέπει να επιστρέψουν τις παράνομες επιβαλλόμενες περικοπές, διότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές και θα έπρεπε να διακοπούν από τις 10 Ιουνίου 2015 και μετά. Στις νέες αποφάσεις που εκδίδουν τα δικαστήρια το έτος 2019, το χρονικό διάστημα επιστροφής των παράνομων περικοπών ορίζεται από 1η Ιουλίου 2015 έως και το 2018, γι' αυτή την περίοδο το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει δικαίωμα αποζημίωσης αναδρομικά στους συνταξιούχους, εξαιτίας των παράνομων μειώσεων από τους νόμους 4051 και 4093/2012.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απόφαση του Μισθοδικείου του 2017 δικαίωσε συνταξιούχους δικαστικούς για τις αντισυνταγματικές μειώσεις των νόμων 4051 και 4093/2012 και επεστράφησαν όχι μόνο οι μειώσεις αναδρομικά, από το 2015 και μετά, αλλά και η 13η και η 14η σύνταξη (Δώρα), η ολοσχερής κατάργηση, των οποίων από το 2013 και μετά κρίθηκε επίσης αντισυνταγματική από τον Ιούνιο του 2015.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ