Αρχική » , , , , , , » Ξεκινούν οι τακτικές κρίσεις - Πρόθεση για ξεμπλοκάρισμα της επετηρίδας του Σ.Ξ.

Ξεκινούν οι τακτικές κρίσεις - Πρόθεση για ξεμπλοκάρισμα της επετηρίδας του Σ.Ξ.


του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με πρόθεση «να ξεμπλοκάρει η επετηρίδα»

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι φετινές τακτικές κρίσεις στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς αυτές θα γίνουν με πρόθεση «να ξεμπλοκάρει η επετηρίδα», όπως χαρακτηριστικώς ελέχθη από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των στρατιωτικών συντακτών.«Δεν θέλω να κάνω τον καλό και να μην αποσυμφορίζω την επετηρίδα με αποτέλεσμα να μαζεύονται εκατοντάδες στελέχη στο βαθμό του συνταγματάρχη. Καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ως το 2023 θα πρέπει να έχουν κριθεί υποχρεωτικά όλες οι τάξεις των συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων, γιατί τη χρονιά αυτή θα ισχύει άλλο νομικό πλαίσιο. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν κριθεί, αρχής γενομένης από τις φετινές κρίσεις του 2019, περί τους 260 συνταγματάρχες Όπλων. Και υπάρχουν φυσικά και οι συνάδελφοί τους των Σωμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα που μιλάμε υπάρχουν τάξεις, όπως π.χ. η Τάξη του 1988 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που έχει συμμαθητές ταξιάρχους στον τρίτο χρόνο, άλλους στο δεύτερο χρόνο, αλλά και 55 – συμμαθητές πάντα – οι οποίοι είναι ακόμα συνταγματάρχες. Λογικώς λοιπών η Τάξη του 1988 της ΣΣΕ θα κριθεί όλη φέτος και θα κριθεί και η επόμενη Τάξη του 1989 στο βαθμό του συνταγματάρχη. Το σε τι βάθος θα φτάσει αυτή η κρίση είναι άγνωστο και ούτε φυσικά ο Α/ΓΕΣ υπεισήλθε σε τέτοιες λεπτομέρειες μιλώντας προς τους στρατιωτικούς συντάκτες.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

17 σχόλια:

 1. θα γίνει ξεκαθάρισμα σε όλους τους βαθμούς, οι τάξεις 87, 88 και 89 θα μειωθούν αρκετά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έρχεται η νύκτα του Βαρθολομαίου …………….. το μαχαίρι θα πάει βαθιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το λοιπών γράφεται λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πληροφορίες μιλάνε για απόφαση ……….. επέλασης στις τάξεις 86, 87 και 88 το δε βάθος της εκκαθάρισης θα φτάσει μέχρι ……….. τη τάξη 91, ελάχιστοι θα μείνουν, ειδικά στο βαθμό του συνταγματάρχη όπου ο αριθμός έχει αυξηθεί και θα πρέπει να μειωθεί …………………….

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. Έρχονται εποχές 2014 & 2015, σε ποσότητα αριθμών αποστρατευμένων ……….. σε λίγες μέρες ………………

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βαθιά τομή θα έχουν οι κρίσεις 2019 στην επετηρίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ναι καλά σας πιστέψαμε τώρα, αρχίστε λοιπόν πρώτα με αυτούς που ΔΕΝ έχουν τελειώσει την ΑΔΙΣΠΟ, συνεχίστε με τους δεινόσαυρους της παλαιάς ΣΠΟ και χωρίς ΣΕΘΑ, που ΔΕΝ κατέχουν ίχνος διακλαδικότητας και κατόπιν να πάμε σε αυτούς που ΜΟΝΟ με παλαιά ΣΠΟ και χωρίς ΣΕΘΑ "καβατζώνουν" θέσεις εξωτερικού, ενώ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αμέτρητα στελέχη με ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα προσόντα, είτε επαγγελματικά, είτε και με επιστημονικά μαζί (διπλώματα, πολλές ξένες γλώσσες, κ.λπ.). Επίσης η καραμέλα ότι στα Σώματα δήθεν δεν χρειάζεται ΑΔΙΣΠΟ (ενώ υπάρχουν στελέχη των Σωμάτων με υπέρ-πολλαπλάσια προσόντα) δεν περνάει πια και είναι για κάτι γίδια πέριξ των γνωστών επιτελείων και των κολαούζων τους. ΠΡΕΠΕΙ να να ξεμπλοκάρει η επετηρίδα αρχίζοντας από τους ανωτάτους ΠΡΩΤΑ φυσικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έρχονται παλιές εποχές, όπου θα επικρατήσει η νύκτα του Βαρθολομαίου, οι τάξεις 86, 87, 88 και 89 θα σηκώσουν το βάρος των εξελίξεων και του ξεμπλοκαρίσματος της επετηρίδας, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτά δείχνουν τα μισό λογά των επιτελών που λένε κρυφά στους διαδρόμους, του πενταγώνου, ΄΄δεν υπάρχει άλλη λύση΄΄. Όσο για τα Σώματα, αυτοί όλα τα χρόνια ήταν μασόνοι, δύσκολα μπορούν να τους βάλουν χέρι.

   Διαγραφή
  2. ορισμένοι ξεχασμένοι συνταγματάρχες που έχουν 5, 6 και 7 χρόνια στο βαθμό, έχουν σκουριάσει στις καρέκλες τους, έφτασε ο καιρός για αποχώρηση

   Διαγραφή
 8. Η δημοκρατία βρήκε χαραμάδα και μπήκε στο πεντάγωνο. Οσονούπω ακούγεται ότι έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις. Θα μείνουν άφωνοι αρχηγοί, αξιωματικοί, δημοσιογράφοι, διαχειριστές ιστοσελίδων και δημόσιοι λειτουργοί. Όταν έφτιαχναν τους νόμους δεν ήξεραν ότι θα μπλοκαριζόταν η επετηρίδα. Τώρα με κυνικότητα και αμοραλισμό λένε ότι χρειάζεται ξεμπλοκάρισμα, δηλ. θα γεμίσουν τα καφενεία συνταξιούχους απόστρατους πενηντάρηδες αξιωματικούς. Όλες οι γυναίκες των κρινόμενων αξιωματικών σήμερα τρέχουν στις εκκλησιές και στα μοναστήρια παρακαλώντας τον θεό να μην πάρει ο Ηρώδης τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών τους. Ρώτησαν ή καλύτερα απολογήθηκαν στην κοινωνία για τις πράξεις και παραλείψεις τους. Ο κ. Α/ΓΕΣ δεν ήταν 2 χρόνια στο ΑΣΣ, όταν μπλοκαριζόταν η επετηρίδα; Τώρα θυμήθηκε να την ξεμπλοκάρει. Μια ψιλή και λυγερόκορμη κυρία 45 ετών, στέκεται αγέρωχη έξω από το πεντάγωνο. Είναι η δημοκρατία ρε γαμώτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οι άξιοι μένουν, οι υπόλοιποι μπορεί να φύγουν, ακόμη δεν ανακοινώθηκε τίποτα και άρχισαν τα παράπονα, εκτός και αν ορισμένοι έχουν τη μύγα και μυγιάζονται

   Διαγραφή
  2. άξιοι είναι αυτοί που ήταν επιχειρησιακά ανεπαρκείς και επέτρεψαν στους τούρκους να συλλάβουν Έλληνες αξιωματικούς; αυτοί είναι που μένουν; να πάτε τότε για πιστοποίηση ευρεσυτεχνίας GREEK ARMY GENERAL STAFF PATENT. Αυτοί θα κρίνουν αύριο ως ανάξιους τους συναδέλφους τους (όσοι και να είναι οι απόστρατοι). Το δόγμα "η αριστεία είναι ρετσινιά" σε πλήρη εφαρμογή από τους αυλοκόλακες. έχετε θράσος και μιλάτε για αξιοσύνη οι ευεργετηθέντες. ουδείς αχαριστότερος.

   Διαγραφή
 9. Ελπίζω να μην πέσει λογοκρισία στα σχόλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι "αριστεροί" πάντα είχαν τάση στα μανιφέστα και την ιδεολογία του ολοκληρωτισμού. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης είδαμε και αυτό. Οι κρίσεις σταδιοδρομίας των αξιωματικών να πραγματοποιούνται στα δημοσιογραφικά "πηγαδάκια". Οι νόμοι για σύγκλιση των συμβουλίων, ψηφοφορίες των μελών κ.λ.π. δεν χωράνε στο μυαλό τους. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, το δόγμα δεν αλλάζει. Η αλαζονεία και ο ρεβανσισμός ξετυλίγεται σε όλο το μεγαλείο. Μετά φυσικά και αντιδρούν οι "δημοκράτες" στον επερχόμενο νόμο των δικαιωμάτων που μιλάει για τήρηση της νομιμότητας, έλεγχο της διαφάνειας, καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και της κατάχρησης της εξουσίας. Κανονικά θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να έχει επέμβει ο στρατιωτικός εισαγγελέας υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος. Άν δεν είναι αυτό κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος ποιόν θα ελέγξουν; Τον δεκανέα υπηρεσίας στο Κουφόβουνο. Πραγματοποιούν ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά φιλίων για να ανεβάσουν το ηθικό του αντιπάλου. Ποιοι νομίζουν ότι είναι και καβάλησαν καλάμι, πριν καλά καλά αναλάβουν. Αυτοί που υστέρησαν και έβαλαν την πατρίδα σε περιπέτεια, από νωρίς τρίβουν τα χέρια τους από χαρά που θα πετάξουν στο δρόμο οικογένειες και θα ικανοποιήσουν τα άγρια νεανικά τους ένστικτα. O Στρατός δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν δηλώνεται στα Ε1-Ε9-ΕΝΦΙΑ τους. Καλό θα είναι να το καταλάβουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι να έρθουν οι κρίσεις που μαγειρεύονται μέχρι και μερικές ώρες πριν βγει ....... ο μαύρος καπνός ...... όσοι αποστρατευθούν θα κληθούν να ζήσουν τα επόμενα 2 χρόνια με προσωρινή σύνταξη, των 800 ευρώ περίπου ΕΦΚΑ, μέχρι να βγει η κανονική σύνταξη, δηλαδή πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ........
  Οι μασόνοι - κουμπάροι των Σωμάτων και όχι μόνο, τρέχουν να σώσουν την καρέκλα τους, χωρίς ΑΔΙΣΠΟ και ΣΕΘΑ, θέλουν να παραμείνουν και να φύγουν άλλοι, γίνεται χαμός στα τηλέφωνα και στους μεσάζοντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Επιτέλους κάποιοι σχολιαστές γνωρίζουν το θέμα σε βάθος και έχουν υποβάλει εύστοχα και εμπεριστατωμένα σχόλια. Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ περιμένουμε κάτι σοβαρό και υπό το κράτος του δικαίου με αυτήν την κυβέρνηση, αλλά μάλλον κάτι σε αμιγώς κομματικό και για όσο προλαβαίνουν ΑΚΟΜΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Όλοι οι σχολιαστές το βράδυ στην αναφορά αναφερομένων!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ