Αρχική » , , , , , , » Απαντήσεις ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΝ-ΕΛΟΑΑ σχετικά με την χορήγηση συμπληρωματικών εφάπαξ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Απαντήσεις ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΝ-ΕΛΟΑΑ σχετικά με την χορήγηση συμπληρωματικών εφάπαξ (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Ενημέρωση για τα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΦΑΠΑΞ:

Έπειτα από τις υποβληθείσες αιτήσεις - αναφορές που κατέθεσαν οι εν. απ. συνάδελφοί μας, προς τα ταμεία αλληλοβοήθειας των τριών όπλων (ΕΛΟΑΣ, ΕΛΟΑΝ, ΕΛΟΑΑ), σχετικά με το αν γεννάται ζήτημα χορήγησης συμπληρωματικών εφάπαξ, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου 4575/2018, βάση του οποίου μας χορήγησαν το υπόλοιπο 50% των «αναδρομικών», δηλ. των παρανόμως παρακρατηθέντων, που τα βάφτισαν ως «εφάπαξ καταβολή», τα ταμεία αλληλοβοήθειας του ΣΞ, ΠΝ & ΠΑ, απάντησαν ως ακολούθως:1. Το ταμείο Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ - ΣΞ) απάντησε ότι υπέβαλλε ερώτημα προς την εποπτεύουσα αρχή και αναμένει απάντηση για το ζήτημα αυτό. (βλ. εδώ: ---> https://goo.gl/dw5ZTM). Σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ.

2. Το ταμείο Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ - ΠΝ) απάντησε αρνητικά για το ζήτημα αυτό, δηλαδή ότι δεν δικαιούμαστε συμπληρωματικά εφάπαξ. (βλ. εδώ: ---> https://goo.gl/MWBbaH). Σχετική μας ανάρτηση ΕΔΩ.

3. Το ταμείο Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Αεροπορίας (ΕΛΟΑΑ - ΠΑ) απάντησε ότι υπέβαλλε ερώτημα προς την εποπτεύουσα αρχή και αναμένει απάντηση για το ζήτημα αυτό. (βλ. εδώ: https://goo.gl/fhirTR).

9 σχόλια:

 1. Προς τι οι κρατησεις υπερ Κυριας συνταξης και υπερ Ειδικων λογαριασμων Αλληλοβοηθειας τοτε,στα αναδρομικα για την περιοδο αυτη;Μηπως εχουμε μπλεξει με ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πιθανόν οι κρατήσεις αυτές που έγιναν στα αναδρομικά ήταν ΜΟΝΟ λογιστικές, για να μειωθεί το πληρωτέο ποσό, δηλαδή δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους (ταμεία αλληλοβοήθειας, μετοχικά ταμεία, κτλ)

   Διαγραφή
  2. όχι αποδόθηκαν κανονικά στα ταμεία

   Διαγραφή
  3. καθώς επίσης έχουν αλλάξει τα μισθολογικα στοιχεία του τελευταίου μήνα αποστρατείας με συνέπεια να αξιώνεται συμπληρωματικο εφάπαξ

   Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχουν λογιστικές κρατήσεις. Η έγιναν ή δεν έγιναν! Εάν έγιναν σίγουρα αποδόθηκαν.Από κάπου αφαιρέθηκαν δηλ. π.χ απο ονομαστικό ποσό και αυτό πρέπει να φαίνεται στις αόρατες μέχρι σήμερα αναρτήσεις των ενημερωτικών.

   Διαγραφή
  5. δεν αναπροσαρμόστηκαν οι βασικοί μισθοί και τα επιδόματα της περιόδου που δόθηκαν τα αναδρομικά, βάσει του νόμου, άρα τα ταμεία δεν μπορούν να δώσουν συμπληρωματικό εφάπαξ, διεκδίκηση μπορεί να γίνει με πιθανότητα να δοθούν μόνο δικαστικά

   Διαγραφή
  6. Τα ενημερωτικα απο τα επιτελεια δεν ειναι "αορατα".Εχουν εκδοθει κανονικα και για το συγκεκριμμενο διαστημα που αφορα τοςυ δικαιουχους συμπληρωματικου εφαπαξ,υπαρχουν κανονικα κρατησεις υπερ ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΑ-ΕΛΟΑΝ καθως και για κυρια συνταξη!!Οι ανθρωποι ειναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Πανε να φανε το δικαιουμενο εφαπαξ απο αυτους που εφυγαν απο 8/2012 εως 12/2016!!!Ολοι οι προηγουμενοι συναδελφοι καθως και οι επομενοι συναδελφοι αποστρατοι το ελαβαν υπολογοζομενο κανονικα,εκτος απο αυτην την κατηγορια!!

   Διαγραφή
 2. Με τις προκαταβολές έναντι εφάπαξ τι αποφάσεις υπάρχουνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ