Αρχική » , , , , , , » Αισιοδοξεί το ΥΠΕΘΑ για τα οικονομικά των Στρατιωτικών-Ανησυχούν εκείνοι

Αισιοδοξεί το ΥΠΕΘΑ για τα οικονομικά των Στρατιωτικών-Ανησυχούν εκείνοι


Τι δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου

Ψυχραιμία φαίνεται να επιδεικνύει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναφορικώς με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητος περί νέων περικοπών των ειδικών μισθολογίων και των μισθών των στρατιωτικών και των συναδέλφων τους των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στον αντίποδα η ανησυχία των στελεχών όλων των βαθμών περί νέων μειώσεων του μισθού τους, που ήδη έχει πετσοκοφτεί όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων, είναι εύλογη.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Real FM, σημείωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι οι στρατιωτικοί όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις αλλά αντίθετα θα δουν και... αυξήσεις!

Στη Βουλή, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, τόνισε ότι «Δεν μειώνονται ούτε ένα σεντ οι μισθοί που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη βάση των νέων ειδικών μισθολογίων. Μιλάμε για από εδώ και πέρα, για αυτούς που θα βγουν από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από τέσσερα χρόνια. Η ειδική ρύθμιση προβλέπει ότι δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες. Στους ανώτερους βαθμούς, θα έχουμε και αυξήσεις».

Στο περιθώριο της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα, ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ρωτήθηκε από την Ιστοσελίδα μας για το ενδεχόμενο περικοπών στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ναύαρχος Αποστολάκης επισήμανε ότι «έχουμε δώσει μάχη και στεκόμαστε στη διαβεβαίωση της κυβέρνησης, δια του ΥΠΟΙΚ, ότι δεν θα έχουμε εισέτι περικοπές στους στρατιωτικούς. Αν τώρα υπάρχουν κάποιες μικρές περικοπές αυτές θα είναι «ψιλά». Είμαστε αισιόδοξοι», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα κερδηθεί η μάχη αυτή.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με σημερινή της ανακοίνωση σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο προς τον οποίο μετέφερε «την ανησυχία στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί και τον πανικό που δημιουργήθηκε από τα υπόψη δημοσιεύματα». Και προσθέτει ότι «Ο ΥΕΘΑ μας διαβεβαίωσε ότι, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει τόσο η πολίτικη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας καμία μείωση δεν θα υπάρξει στους μισθούς των υπηρετούντων σήμερα Ελλήνων στρατιωτικών». Προσθέτει δε ότι ο Υπουργός τους είπε πως από τα 100.000.000,00 ευρώ που πίεζαν οι θεσμοί να δοθούν από τη μισθολογική δαπάνη των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις η Κυβέρνηση κατάφερε να τα «ρίξει» στα 7.000.000,00 ευρώ, τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον εξορθολογισμό των επιδομάτων επικινδυνότητας και αλλοδαπής».

(parapolitika.gr 10/05/2017 – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)


1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ