Αρχική » , , , , , , , » Ελληνικές αντιδράσεις στις τουρκικές προκλήσεις. Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ στη Μεγίστη (ΦΩΤΟ)

Ελληνικές αντιδράσεις στις τουρκικές προκλήσεις. Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ στη Μεγίστη (ΦΩΤΟ)


Με την παρουσία του Νο.2 στην Ιεραρχία του ΓΕΣ στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης (Καστελλορίζου) και τη στενή παρακολούθηση των έκνομων τουρκικών δραστηριοτήτων από σκάφος του ΠΝ, «αντέδρασε» η Αθήνα στην χθεσινή και σημερινές «εκπαιδευτικές» δραστηριότητες του Τουρκικού Ναυτικού στα διεθνή μεν ύδατα, αλλά εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας, όπου είχε εκδώσει παράνομες NAVTEX.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού - Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, την Πέμπτη 04 Μαΐου 2017, επισκέφθηκε την Διοίκηση Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, καθώς επίσης και τη Ρω και τη Στρογγύλη, όπου επικοινώνησε με το σύνολο του προσωπικού, όπου και «διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που το διακατέχει», όπως σημειωνόταν στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ.

Την ώρα που ο στρατηγός ήταν στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, στη θαλάσσια περιοχή περιπολούσε η πυραυλάκατος «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» παρακολουθώντας την τουρκική πυραυλάκατο, που εκτελούσε... πυρά στα διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελλορίζου.

Σήμερα, σε δύο περιπτώσεις, ισάριθμες τουρκικές φρεγάτες, η «Τζεμπλίκ» στην ευρύτερη περιοχή της Μεγίστης και η «Γκατζιαντέπ» στο οικόπεδο Νο.6 της Κυπριακής ΑΟΖ, η μεν πρώτη έριξε στη θάλασσα και έσυρε «υποβρύχια συσκευή» (“tow an underwater device”), η δε δεύτερη στην κυπριακή ΑΟΖ εκτέλεσε για ένα δίωρο πυρά!

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - army.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ