Αρχική » , , , , , » Αίτημα Καμμένου στο ΥΠΟΙΚ για χορήγηση προκαταβολής στους απόστρατους

Αίτημα Καμμένου στο ΥΠΟΙΚ για χορήγηση προκαταβολής στους απόστρατους


Αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να λαμβάνουν προκαταβολή έναντι σύνταξης, οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι την οριστική απόφαση απονομής σύνταξης

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία και με αίτημα που εστάλει την 28η Φεβρουαρίου 2017 προς το υπουργείο Οικονομικών προτείνει μεταξύ άλλων στα αποστρατευόμενα στελέχη να καταβάλλεται η προκαταβολή έναντι σύνταξης από τους φορείς μισθοδοσίας του ΥΠΕΘΑ, αμέσως μετά την παύση της μισθοδοσίας τους.

Η συγκεκριμένη προκαταβολή σύμφωνα με το έγγραφο Καμμένου που παρουσιάζουν τα dikaiologitika news, θα αναγράφεται στο Φύλλο Διακοπής Μισθοδοσίας και εν συνεχεία θα συμψηφίζεται με τη δικαιούμενη σύνταξη που θα εξάγεται από τον Ε.Φ.Κ.Α.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αποστρατεύτηκε από τις ετήσιες κρίσεις του 2016 και μετά, δεν έχουν λάβει ούτε σύνταξη ούτε εφάπαξ, λόγω αδυναμίας υπολογισμού συντάξεως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου. ενώ έχει εμφανιστεί το φαινόμενο το ΓΛΚ να μη δίνει ούτε τις τρίμηνες αποδοχές ούτε το 50% του βασικού μισθού με αποτέλεσμα οι απόσταρτοι να μένουν χωρίς πόρους για την επιβίωση τους.

(dikaiologitika.gr 02/05/2017 – Αντωνόπουλος Γιώργος )

1 σχόλια:

  1. ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ