Αρχική » , , , , , , , , » Κλείνουν κέντρα νεοσυλλέκτων (ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ)

Κλείνουν κέντρα νεοσυλλέκτων (ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ)


Αλλάζουν τα στρατόπεδα που θα χρησιμοποιούνται ως κέντρα νεοσυλλέκτων σύμφωνα με πιλοτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πλέον οι νέοι οπλίτες θα κατατάσσονται σε Αττική, Βοιωτία, Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Αιγαίου

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταρτίσει από τις αρχές Φεβρουαρίου σχέδιο αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης, υποδοχής και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων Οπλιτών, το οποίο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την αντικατάστασή τους από 13 Σημεία Κατάταξης σε υφιστάμενες Μονάδες στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου, όπου εμμέσως παραδέχεται ότι η αλλαγή στον τρόπο κατάταξης των στρατιωτών θητείας που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, θα επιφέρει αλλαγές σε όλα τα στρατόπεδα που φιλοξενούσαν Κέντρα Νεοσυλλέκτων.

Σύμφωνα με τον κύριο Καμμένο, η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων αποσκοπεί στη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ενοπλες Δυνάμεις, εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές τους απαιτήσεις, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, υιοθετούν νέα φιλοσοφία στη διαδικασία κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών, προσεγγίζοντας ολιστικά το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των χώρων και των υποδομών,σύμφωνα με τον υπουργο το θέμα προσεγγίζεται σε συνδυασμό με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, πρόκληση που δεν αφορά μόνο στα κέντρα νεοσυλλέκτων, αλλά σε αριθμό στρατοπέδων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Υπό το πρίσμα αυτό, εξετάζονται τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων, με κέντρο βάρους τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και την επίτευξη οικονομίας κλίμακος.

Όσον αφορά τις περιοχές των σημείων κατάταξης, κρίθηκε επιβεβλημένο όπως η όλη διαδικασία πραγματοποιηθεί πλησίον των Μονάδων τοποθέτησης των στρατευσίμων.

Τέλος κάνει γνωστό ότι η εν λόγω διαδικασία θα εφαρμοστεί πιλοτικά, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης

Έτσι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νέου συστήματος έχουν αφαιρεθεί ως Σημείο Κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Οπλιτών κέντρα νεοσυλλέκτων όπως για παράδειγμα αυτό της Σπάρτης.

(dikaiologitika.gr 03/05/2017 – Αντωνόπουλος Γιώργος )


1 σχόλια:

  1. Καμενος - Δαβακης σημειωσατε 1. Η αναδιοργανωση των ΚΕΝ γινεται βασει πολιτικων κριτηριων. Ο καμενος υπο το βαρος των δημοσκοπησεων κανει αναδιοργανωση μηπως μαζεψει ψηφους. Μνημονια και ψηφοι δεν γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ