Αρχική » , , , , , , » Ξεμπλοκάρει η προκαταβολή συντάξεων για στελέχη ΕΔ-ΣΑ που αποστρατεύονται από 13/05/2016

Ξεμπλοκάρει η προκαταβολή συντάξεων για στελέχη ΕΔ-ΣΑ που αποστρατεύονται από 13/05/2016


Δόθηκε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από το κενό νόμου.

Ξεμπλοκάρει η προκαταβολή σύνταξης στα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυ­ροσβεστικού Σώματος, που συνταξιοδοτούνται από 13/5/2016 και μετά, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Μετά το προχθεσινό δημοσίευ­μα της «δημοκρατίας» για τον εμπαιγμό των αποστράτων με την κατάργηση των τρίμηνων αποδο­χών και την παρακώλυση της προ­καταβολής σύνταξης, ήρθε η από­φαση Χουλιαράκη να δώσει τέλος στην αγωνία εκατοντάδων στρατιωτικών που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου από το 2016, αλλά δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ για σύ­νταξη ή εφάπαξ.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφα­ση χορήγησης προκαταβολής σύ­νταξης έπαιξε και το αίτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πά­νου Καμμένου να δοθούν από τα κονδύλια του ΥΠΕΘΑ τα ποσά που οφείλονται στους αποστράτους.

Με τη προχθεσινή υπουργική απόφαση τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστι­κού Σώματος που αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και υπάγονται για τον υπολογισμό της σύνταξής τους στις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα λάβουν αναδρομικά (από 1/1/2017) προκαταβολή σύνταξης, στο 50% του τελευταίου μισθού τους.

Η προκαταβολή σύνταξης καταβάλλεται και σε όσους στρατιωτικούς αποχωρούν από την υπη­ρεσία για λόγους υγείας. Το ποσό της προκαταβολής σύνταξης συμψηφίζεται με τα ποσά της οριστι­κής σύνταξης που θα καταβλη­θούν αναδρομικά κατά την πρώτη καταβολή αυτής. Εάν το ποσό των αναδρομικών της οριστικής σύ­νταξης δεν επαρκεί για τον συμ­ψηφισμό, το υπόλοιπο προς συμ­ψηφισμό ποσό θα παρακρατηθεί από την καταβαλλόμενη μηνιαία οριστική σύνταξη.

Ειδικά για τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων που αποστρατεύ­ονται, η προκαταβολή σύνταξης καταβάλλεται μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης της Γενικής Γραμμα­τείας Πληροφοριακών Συστημά­των του υπουργείου Οικονομικών την προτελευταία εργάσιμη ημέ­ρα κάθε μήνα. Η πληρωμή της διενεργείται από τον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με την ίδια διαδικασία που προβλέπεται για την πληρωμή των συντάξεων του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως η προκα­ταβολή σύνταξης χορηγείται και σε όσους έχουν υποβάλει αίτη­ση συνταξιοδότησης πριν από την ισχύ της απόφασης αυτής, η οποία εκκρεμεί στη Γενική Δι­εύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα.

Αγγελική Μαρίνου-a.marinou@diniokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-06/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

3 σχόλια:

 1. Σύμφωνα με πληροφορίες, τροποποιείται το άρθρο 14 του νόμου 4387 και αναφέρεται ότι από 01/01/2019 επιβάλλεται μείωση στο ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις 31/12/2018 μετά τον επαναυπολογισμό, η μείωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 18 %, το υπερβάλλον ποσό της επαναυπολογιζόμενης σύνταξης μετά τη μείωση διατηρείται ως προσωπική διαφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ. ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠΟ 13/5/16 ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ.
  ΠΑΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΧΟΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΛΙΞΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ Ε.Δ ΔΕΝ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΒΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ