Αρχική » , , , , , , , , , , » ΑΝΥΕΘΑ Κουβέλης: Δεν αυξάνεται η θητεία στρατευσίμων και ο αριθμός των ΕΠΟΠ

ΑΝΥΕΘΑ Κουβέλης: Δεν αυξάνεται η θητεία στρατευσίμων και ο αριθμός των ΕΠΟΠ


Απέκλεισε κατηγορηματικά το ζήτημα της αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας των νέων καθώς και της πιθανότητος προσλήψεως αριθμού Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για την κάλυψη των οξυμένων επιχειρησιακών αναγκών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα κατά τη προχθεσινή πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τους στρατιωτικούς συντάκτες τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ.

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του χρόνου θητείας των στρατευσίμων, ούτε και θέμα αύξησης του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΑΝΥΕΘΑ.

Αναφορικώς με τα θέματα της εγχωρίου αμυντικής βιομηχανίας που είναι το βασικό αντικείμενο από τα θέματα που χειρίζεται ο ΑΝΥΕΘΑ, ο Φ. Κουβέλης, αναφερόμενος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σημείωσε ότι τα προβλήματα σε αυτά υφίστανται γιατί ποτέ τους δεν είχαν την απαραίτητη εξωστρέφεια, δηλ. δεν είχαν ξένους πελάτες και εξ αιτίας του γεγονότος αυτού προκαλούνται και τα σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η οποία τυπικώς δεν ανήκει στο ΥΠΕΘΑ, το οποίο όμως είναι ο «μοναδικός αποκλειστικός πελάτης της», ενώ ο ίδιος αναφερόμενος στα ναυπηγεία σημείωσε ότι καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση με τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα εξυπηρετεί τις στρατιωτικές ανάγκες αλλά και θα διέπεται από τους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού της κοινοτικής νομοθεσίας.

Τέλος, ο ΑΝΥΕΘΑ αναφερόμενος στο θέμα της αναβαθμίσεως του στόλου των αεροσκαφών των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού τόνισε ότι αυτό βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2004, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί εισέτι καμία συγκεκριμένη απόφαση.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)


2 σχόλια:

 1. ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ
  ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΙΛΑ ΤΟΥ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΥΠΕΘΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
  ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΧΕΤΙΔΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ´Η
  ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΟΡΑ Γ.Γ ΝΑΤΟ).ΤΑ
  ΜΟΛΥΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ
  ΓΙΑ ΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΚΑ ΟΠΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. γιατι δεν βγαζουν για εποπ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ