Αρχική » , , , , , » Θέσπιση ειδικού «όρκου» για τους άθεους (!) στρατεύσιμους που υπηρετούν στις Ελληνικές ΕΔ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Θέσπιση ειδικού «όρκου» για τους άθεους (!) στρατεύσιμους που υπηρετούν στις Ελληνικές ΕΔ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ερώτηση (υπ. αριθμ. 5103/13-04-18) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη Θέσπιση ειδικού «όρκου» για τους άθεους (!) στρατεύσιμους που υπηρετούν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΧΑ, Παναγιώταρος Κωνσταντίνου Ηλίας:

Σε πρόσφατη ορκωμοσία νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς που έλαβε χώρα σε στρατόπεδο του Πετροχωρίου Ξάνθης, εκτός από τον προβλεπόμενο όρκο των Χριστιανών οπλιτών στο Ιερό Ευαγγέλιο ή των Ελλήνων μουσουλμάνων στο Κοράνι, αναγνώσθηκε για πρώτη ίσως φορά και όρκος που απευθύνεται σε άθεους, ώστε υποτίθεται να υπάρξει "πλουραλισμός" στις επιλογές των στρατευσίμων.

Αυτό κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της τελετής και ο οποίος, αφού πρώτα «πιάστηκε» εξαπίνης κατά την ενημέρωσή του από τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες του στρατοπέδου, εξέφρασε (ευλόγως) τη δυσφορία του, για το απαράδεκτο αυτό γεγονός...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:

2 σχόλια:

  1. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ
    ΕΞΕΤΕΛΕΣΕ;ΤΙ ΛΕΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟ-ΠΑΝΟ-ΦΑΝΟΥΡΗΔΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα σωστή πράξη , ως άθεος δεν υπολείπομαι σε πατριωτισμό από κανέναν άλλον μέσο πολίτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ