Αρχική » , , , , » Ο απόστρατος υπουργός, η δημοσιογράφος και... η «μαγκιά» της εξουσίας

Ο απόστρατος υπουργός, η δημοσιογράφος και... η «μαγκιά» της εξουσίας

Φαίνεται ότι ορισμένοι τουλάχιστον από τη σημερινή κυβέρνηση, όχι απλώς «δεν γουστάρουν τα μέσα ενημέρωσης» (όπως έλεγε την περασμένη εβδομάδα υφυπουργός, συζητώντας μεγαλοφώνως με συναδέλφους του στο καφενείο της Βουλής), αλλά παράλληλα έχουν... όχι μόνον επιθετική, αλλά και εκδικητική διάθεση απέναντι σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

Κι αυτό το αποδεικνύουν κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία. Δεν θα αναφερθώ στα γνωστά θέματα περί των καναλιών, της «αυτονόμησης των μέσων ενημέρωσης», αλλά και γενικότερα της επιθετικής διάθεσης πολλών υπουργών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέσα ενημέρωσης. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν την εξουσία και δέχονται την κριτική. (Γιατί παλαιότερα ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα).

Θα μείνω σε μια αντίληψη ορισμένων υπουργών που θεωρούν πως η υπουργική καρέκλα είναι περίπου ιδιοκτησία τους και μπορούν να κάνουν ό,τι τους αρέσει σε σχέση με τον Τύπο και την ενημέρωση.

Τελευταίο κρούσμα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο απόστρατος στρατηγός, για τη θητεία του οποίου ως διευθυντή του γραφείου του τότε (2010-2011) αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, οι πρώην σύντροφοί του στο κίνημα λένε πολλά και φαρμακερά, προχθές προχώρησε και σε μια πρωτοφανή, θα την χαρακτήριζα, ενέργεια.

Όταν συνάδελφος προσπάθησε να τον ρωτήσει για τα θέματα των αλλαγών στην Ελληνική Αστυνομία, αλλαγών που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων (πολιτικών, υπηρεσιακών και κοινωνικών) όχι μόνον δεν απάντησε, αλλά προχώρησε και σε κάτι χειρότερο.

Κουνώντας το δάχτυλο προς τη συνάδελφο, και εμφανώς οργισμένος, της δήλωσε: «εσένα προσωπικά, ό,τι και να ρωτήσεις δεν πρόκειται να σου απαντήσω, ποτέ».

Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού, που έγινε μπροστά στην ηγεσία της αστυνομίας και θα μπορούσε να αποτελεί και ένα «σήμα» προς όλους τους υφισταμένους του εναντίον της δημοσιογράφου, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη βαρύτερη έκφραση.

Ο απόστρατος στρατηγός μπορεί εκείνη την στιγμή να ήταν οργισμένος, στενοχωρημένος ή οτιδήποτε άλλο, μια και δεν είχε περάσει η γραμμή του για υποβάθμιση συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας, μπορεί να είχε ενοχληθεί από τις αντιδράσεις για το θέμα (αλλά και άλλες αμφιλεγόμενες κρίσεις) από τα μέσα ενημέρωσης, την κοινωνία, αλλά και υπουργούς και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Μπορεί επίσης να έχει οτιδήποτε προσωπικό εναντίον της συναδέλφου, ίσως γιατί δεν του αρέσουν αυτά που γράφει. Ίσως για οτιδήποτε άλλο.

Όμως, θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ομιλεί ως πολίτης και για τον εαυτό του, μπορεί αν θέλει να μην απαντά σε κανέναν δημοσιογράφο ή να απαντά σε όποιον θέλει και θεωρεί φιλικά διακείμενο απέναντι του.

Όταν όμως είναι υπουργός και απαντά ως υπουργός, δεν έχει κανένα, μα κανένα δικαίωμα να μην απαντά σε δημοσιογράφο, όποιος και αν είναι αυτός.

Ο υπουργός είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και οφείλει να αντιμετωπίζει τον Τύπο ίσα και χωρίς προσωπικές αντιπαλότητες.

Ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ότι δεν έχει στοιχειώδη γνώση των συγκεκριμένων δεδομένων και το ποιες είναι οι υποχρεώσεις του σε σχέση με την ενημέρωση.

Ο υπουργός οφείλει να απαντά στις ερωτήσεις όλων των δημοσιογράφων, άσχετα από τις προσωπικές του απόψεις για τους ίδιους και τη δουλειά τους.

Ο υπουργός δεν μπορεί να επιλέγει συνομιλητές στις δημόσιες εμφανίσεις του, ανάλογα με το ποιοι δημοσιογράφοι του είναι αρεστοί.

Ας ξεχωρίσει ο ίδιος, αν μπορεί, τους ρόλους και τις υποχρεώσεις του.

Και αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας του τους ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός.

Υ.Γ. 1: Μήπως η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να δει το θέμα της συμπεριφοράς κυβερνητικών στελεχών απέναντι στα μέλη της και γενικότερα την ενημέρωση; Ιδιαίτερα μάλιστα τέτοιες περιπτώσεις, απαράδεκτης και επιθετικής συμπεριφοράς υπουργών;

Υ.Γ. 2: Να θυμίσω στον κ. αναπληρωτή υπουργό ότι ΚΑΙ για κάτι τέτοιες συμπεριφορές, το πρώην κόμμα του (από το καράβι του οποίου πήδηξε... μόλις άρχισε να βουλιάζει) καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά.

(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 23/02/2016 – ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΟΥΠΙΩΤΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

6 σχόλια:

 1. ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ? ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ/Α ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ-ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ-ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ κλπ ΤΟΣΟ....ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ YES MEN ΔΕΝ ΣΕ ΦΤΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος είπε..24 Φεβ 2016, 9:42:00 π.μ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΙΑΡΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ....ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ-Ο κ ΤΟΣΚΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΞΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΑΖΙ ΜΕΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ κ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ-ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ ανώνυμε των 24 Φεβ 2016, 7:51:00 μ.μ. και μόνο που γράφεις "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ" δείχνεις ότι δεν έχεις καμμία σχέση με ΕΔ και ΣΑ και άρα δεν μπορείς να εκφέρεις και άποψη για το ποιόν του κ Τόσκα, τουλάχιστον όσον αφορά τα στρατιωτικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ως συμμαθητής του Τόσκα από ΣΣΕ κι εχοντας την "γλειώδη" συναναστροφή του με τα πολιτικά κόμματα από τότε που ήταν ε.ε αξκός, του υπενθυμίζουμε την πρόσφατη επιστολή καποιων της τάξης μας ότι ΔΕΝ το θεωρούμε πλεον συμμαθητή και συνάδελφο στρατιωτικό . Ενα μεγάλο DELETE στον ανθρωπο που τόσα χρόνια περιτριγύριζε τα κομματικά γραφεία κι επραξε ουκ ολίγα στους συμμαθητές και συναδελφους του προκειμένου να αναρριχηθεί ως στριωτικό κι αργότερα ως δήθεν πολιτικός . Η περυσινή συνεισφορά του ως ΥΦΕΘΑ στις κρίσεις των ΕΔ που εκπαραθύρωσε ακόμα και λόγους προσωπικής εμπαθειας αξκους ηλικίας 50 ετων, είναι πλεον γνωστή κι αποτελεί την αρνητική παρακαταθήκη του πολιτικάντη (πλεον) ανδρός. Ακόμα τον θυμαμαι τότε σαν Ανχη που υπηρετούσε στο εξωτερικό (μαζί με τον Κωσταράκο) και καταργήθηκε η θέση του και "εγλυφε ακόμα και τους τοίχους για να μην επαναπατριστεί κκαι καθησε τελικά 3 ετη σε ανύπαρκτο πόστο για να οικονομάει την υψηλή αποζημείωση της αλλοδαπής ! Τα θυμάσαι αυτά κε Υπουργέ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ