Αρχική » , , , , » Τροπολογία-«ναρκοπέδιο» ΥΠ.ΕΘ.Α. (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Τροπολογία-«ναρκοπέδιο» ΥΠ.ΕΘ.Α. (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Είχα τη χαρά να διαβάσω τυπωμένη την τροπολογία: «Συνδρομή του ΥΠ.ΕΘ.Α. στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και σύσταση συντονιστικού οργάνου» η οποία προβλέπει ότι σε έκτακτες καταστάσεις / ανάγκες δεν χρειάζεται να... τηρούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις των νόμων διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμών, ούτε καν αυτός της δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού - να γνωρίζουν δηλαδή οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι τι ζητάει το υπουργείο, σε τι ποσότητες και ποια τιμή! Μου την απέστειλε χθες φίλος βουλευτής.

Αισθάνομαι την ανάγκη να τη μοιραστώ με το κοινό μου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται - το γνωρίζω - αρκετά μέλη προηγουμένων κυβερνήσεων οι οποίες με κάτι τέτοιες διατάξεις θα είχαν κλονιστεί συθέμελα. Αλλά θα αποφύγω τα σχόλια. Θα μεταφέρω ως έχει τη διάταξη αυτή: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύναται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ή να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων σχετικά κ.λπ. κ.λπ.». Μην τα πολυλογώ για τα hotspots πρόκειται.

Και συνεχίζει ο νομοθέτης (και ψήφισαν οι 153 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ): «Η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του προηγουμένου εδαφίου δύναται για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις».

Τη διάταξη προσυπογράφουν πέντε - έξι υπουργοί και προφανώς είναι εν γνώσει του προέδρου Τσίπρα - αλίμονο αν δεν τη γνωρίζει. Τι λέω εγώ; Ότι καλύτερα να μην εκδηλωθεί απόπειρα να εφαρμοστεί. Για πολλούς λόγους...

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για να διαβάσετε τη σχετική τροπολογία με την αιτιολογική έκθεση:

(ΝΕΑ - ΣΤΙΓΜΑ 23/02/2016 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

3 σχόλια:

 1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΓΕΣΙΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΥΕΘΑ κ ΚΑΜΕΝΟ > Έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της η σύζυγος του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Πανανά. Ο άτυχος συγκυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε για την πατρίδα λίγο πριν γεννηθεί το 2ο παιδί του.
  Σήμερα, Τρίτη, γέννησε η σύζυγος του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε στην νήσο Κίναρο, Κωνσταντίνου Πανανα
  ΕΡΩΤΗΣΗ > ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΟ ΟΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΤΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΥΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ? ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΠΙΣΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ-ΑΥΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. που ειναι η ανιπαρτη ηγεσια μονο για κορδελες και για φωτογραφιες ειναι και καταταλα ενδιαφερωνονται για το προσωπικο μιλαμε για καρναβαλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ