Αρχική » , , , , , » ΚΥΣΕΑ και κρίσεις στις ΕΔ

ΚΥΣΕΑ και κρίσεις στις ΕΔ

Όσοι δεν θυμόσαστε τι σημαίνει, σας το θυμίζω: Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών-Άμυνας ή, όπως είχε επικρατήσει επί Σημιτισμού, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΑΡΠΑΧΤΩΝ.

Όλες οι λοβιτούρες εξοπλισμών, και όχι μόνον, εγκρίνονταν από το... δεκαμελές ΚΥΣΕΑ, όπου οι ευθύνες εξαφανίζονταν πλήρως με τη μέθοδο της διάχυσης ευθυνών. Το ΚΥΣΕΑ, επίσης, επισφράγιζε τις αποφάσεις του υπουργού που αφορούσαν αλλαγές στην ηγεσία του Στρατεύματος.

Τον Μάρτιο αρχίζουν οι κρίσεις αξιωματικών στις ΕΔ, όπου θα κριθούν και οι αρχηγοί. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην κορυφή δεν θα έχουμε αλλαγές. Εκτός αν πιάσει κάποια... κρίση τον κ. Καμμένο και καρατομήσει κάποιον αρχηγό, χωρίς λόγο και αιτία, όπως έκανε με τον πανάξιο Αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Χρήστο Μανωλά. Ωστόσο, μας υποψιάζει το γεγονός ότι «αμελεί» να προωθήσει τον νόμο περί θητείας αρχηγών.

Αν όμως, υποθέτουμε, αποφασιζόταν κάτι, ποιο ΚΥΣΕΑ θα το νομιμοποιούσε; Αυτό που προβλέπεται από το ΦΕΚ ΑΦ 26/25-2-2015; Ποια η σύνθεσή του; Πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΔΤ, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Α/ΓΕΕΘΑ. Μα αυτό έγινε, στο πόδι, για την επικύρωση εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών Ρ-3 του ΓΕΝ. Είναι ένα ΚΥΣΕΑ α λα καρτ.

Ας φροντίσουν, οι περί το ΥΕΘΑ ή τη γραμματεία της κυβέρνησης, να φτιάξουν ένα μόνιμης συνθέσεως, ολιγομελές ΚΥΣΕΑ, γενικής χρήσεως. Εγκαίρως... Αμήν.

(ΠΑΡΟΝ 07/02/2016 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

1 σχόλια:

  1. Να ξηλωθούν οι πάράγκες που καποιοι εχουν στησει στα επιτελεία. Επί καμμενου ξαναγύρισε το ακρατο ρουσφέτι στις ΕΔ. Εχουν καταστρατηγηθεί τα πάντα με πρωτεργάτες καποιους αρχηγούς που το παίζουν πολιτική ινστρουκτορες ! Πλήρης παρακμή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ