«Βομβαρδίζουν» για το Ασφαλιστικό των Στρατιωτικών

Τα εν ενεργεία στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας του συνδέσμου ΣΕΕΝΣΑ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα το Ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων διοργάνωσε ο Σύνδεσμος εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, με συμμετέχοντες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων των Διαρκών Επιτροπών Άμυνας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το «Π» παρακολούθησε την ημερίδα και αυτό που διαπίστωσε ήταν... η σοβαρή, ψύχραιμη, αλλά και αποφασιστική στάση των μελών του συγκεκριμένου συνδέσμου απέναντι στο ασφαλιστικό πρόβλημα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ελληνική οικονομία, παρά τις κατά καιρούς «εγχειρήσεις», οι οποίες είτε ήταν ανεπαρκείς είτε κατέστησαν ως μη υπάρχουσες λόγω αλλαγής οικονομικών δεδομένων, απόρροια του δημογραφικού προβλήματος και της πρωτοφανούς ανεργίας που έφερε το μνημόνιο:

Λίγες ασφαλιστικές εισφορές, «σταγόνες» νέων ασφαλισμένων, «θάλασσα» συνταξιούχων.

Υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήματα από στρατιωτικούς για τις σειρές 40-41 σειρών ΣΤΥΑ, για τους ασφαλιζόμενους των ετών 1990-1992, για τις μειώσεις των μισθών μας που προκύπτουν με την αυξανόμενη φορολογία, για το ΒΟΕΑ και για την επιθυμία κάποιων στελεχών να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία και μετά τα 35 χρόνια υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, βουλευτές όλων των κομμάτων ανέπτυξαν τις θέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της βουλευτού κας Κοζομπόλη, υποστήριξε ότι δεν δέχεται πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Κατρούγκαλου» αφορά τις ΕΔ, αλλά πρόθεσή του είναι να νομοθετήσει κατά όμοιο τρόπο προσεχώς και για τις ΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου.

Από τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο βουλευτής κ. Οικονόμου, ο οποίος επέμεινε ότι το νομοσχέδιο «Κατρούγκαλου» είναι ένα και αφορά όλους, δηλαδή και τα στελέχη των ΕΔ. Παρουσίασε τη δική του πρόταση, τοποθετώντας τις ΕΔ σε έναν εκ των τριών πυλώνων του ασφαλιστικού της προγράμματος και συγκεκριμένα τις ενέταξε στον πυλώνα των μισθωτών υπαλλήλων του Δημοσίου.

Το ΚΚΕ, μέσω της βουλευτού κας Κανέλλη, θεωρεί ότι το νέο Ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε μείωση ή και κατάργηση των κεκτημένων των στελεχών των ΕΔ.

Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, διά των εκπροσώπων τους κ.κ. Δανέλλη και Σαρίδη αντίστοιχα, υποστήριξαν ότι απαιτείται η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού των ΕΔ, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για το Ασφαλιστικό των επόμενων γενεών.

Τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω του βουλευτή κ. Κατσίκη, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός νέου ανεξάρτητου ασφαλιστικού φορέα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Στο ερώτημα αν οι απόστρατοι, πλέον, φεύγουν από το ΓΛΚ και πάνε στο υπουργείο Εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κατέδειξε τις μεγάλες διαφορές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Εδώ, οι απόστρατοι δεν πρόκειται να κάνουν «ούτε βήμα» πίσω...

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 13/02/2016 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

1 σχόλια:

 1. O ΥΕΘΑ κ Καμένος μίλησε για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ στα 58 ετη για προστασία των στελεχών οσων επιθυμούν και επαληθεύτηκε. Εδειξε ευαισθησία σε πολλά στελέχη που επιθυμούν την παραμονή τους και έκαναν το λάθος να έχουν οικογένεια με παιδιά .
  Ο αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 (διατηρητέος υπό προαγωγή) και η νομθετική ρύθμιση για ΟΙΚΟΘΕΛΩΣ παραμονή των στελεχών εως την ηλικία των 58 χρόνων. τα επιλύει όλα. Τον αναθεωρημενο νομο 3883/2010 ‘’Διατηρητεος υπο προαγωγη’’ τον εχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ απο 16 Σεπτ 2014 ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ και Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπης της Ευρωπαικής Ενωσης Στρατηγος κ Μιχ Κωσταρακος με συμφωνη γνωμη Αρχηγειων συμφωνα με (β) σχετικη εγινε προταση απο 8 Μαρτ 2013,υπεγραφη 24 Σεπτ 2014 εχουμε Νοε 2015. Θά γίνει αποδεκτός δεδομένου οτι οι περισσότεροι το επιθυμούν.
  Εχουν χαθεί τεχνογνωσία ,εμπειρία,δεξιότητες οι Μονάδες,Αρχηγοί το τονίζουν .
  Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ Καμμένος δήλωσε στα ΜΜΕ ‘‘κανείς δεν θα φεύγει με υπαιτιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε αποστρατεία πρίν τα 58’’ εκτός αν το επιθυμεί ο ίδιος αλλά να ξέρει σύνταξη θα πάρει στα 58. (Γαλλία ειναι στα 62).

  Στην Ευρωπαική ένωση υπάρχει η παράλληλη επετηρίδα για τα στελέχη που παραμένουν και χρησιμοποιούνται απο τις Ενοπλες Δυνάμεις όπου κρίνουν αναγκαίο.

  Δεν είναι μεταρρύθμιση να περιμένει το κράτος πότε θα συνταξιοδοτηθούν παραγωγικές ηλικίες 52-55 ετών .

  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε

  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html

  Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας : «Όχι» σε αποστράτευση πριν από τα 53, οικιοθελώς στα 58-ετήσιο κέρδος για ταμεία 32 εκατομμύρια ευρω.
  http://kranosgr.blogspot.gr/2014/11/53-58.html
  http://staratalogia.blogspot.gr/2015/03/blog-post_575.html ΒΙΝΤΕΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ