Αρχική » , , , , , , » ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Αυτά είναι τα «όπλα» της Ελλάδας για Αυστρία και ΠΓΔΜ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Αυτά είναι τα «όπλα» της Ελλάδας για Αυστρία και ΠΓΔΜ

Παρέμβαση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Χρίστου Μανωλά για το προσφυγικό

Ανησυχώντας για τις διαστάσεις που λαμβάνει η κρίση, ο Στρατηγός ε.α. Χρίστος Μανωλάς υποστηρίζει πως η χώρα μας πρέπει να ζητήσει επίσπευση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, προκειμένου να... έρθει η Αυστρία και η ΠΓΔΜ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τους ασκηθεί πίεση από τη Συμμαχία για αλλαγή στάσης στα σύνορα.

Η πλήρης δήλωση είναι η ακόλουθη:

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται με το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ήδη έχει αρχίσει και επηρεάζει το εσωτερικό μας περιβάλλον σε θέματα ασφαλείας, αλλά και σε θέματα διοικητικής φύσεως.
Για την αντιμετώπιση της καταστάσεως ήδη έχουν δοθεί εντολές για δημιουργία περισσοτέρων καταυλισμών.
Οι αριθμοί όμως και η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Η τάση είναι αυξητική και η πίεση πέφτει στη χώρα μας. Εκτός από τα εσωτερικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται και τα οποία ίσως θα πρέπει να δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια, όπως πχ έλεγχος μετακινήσεων, ασφάλεια μετακινήσεων, τοποθεσίες κατασκευής καταυλισμών κλπ είναι σημαντικό να αναλάβουμε τώρα αν όχι χθες πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για να βελτιώσουμε την κατάσταση στο εσωτερικό.
Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η αίτηση επισπεύσεως της συνόδου κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου, να γίνει νωρίτερα λόγω των δυναμικών που αναπτύσσονται.
Επειδή δεν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, οι δυναμικές που αναπτύσσονται δημιουργούν έλλειμμα ασφαλείας και προϋποθέσεις πιθανής αποσταθεροποίησης, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την επίσπευση της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό. Η κατάσταση είναι έκτακτη.
Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να κάνουμε, είναι να επικαλεστούμε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της Συμμαχίας το οποίο επιτρέπει σε μια χώρα μέλος να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα που την απασχολεί και να προσκαλέσει και χώρες εκτός Συμμαχίας με τις οποίες θα διεξάγουν διαβουλεύσεις. Με αυτό τον τρόπο το ΝΑΤΟ θα μπορέσει να καλέσει για διαβουλεύσεις χώρες όπως η Αυστρία, η ΠΓΔΜ οι οποίες είναι PSP χώρες και να τις πιέσει διπλωματικά να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος αναλαμβάνοντας ένα πιο πιεστικό ρόλο από αυτόν που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα να ενταθούν οι σχέσεις με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ανταλλαγή συνδέσμων με τις ΜΚΟ που δρουν αυτή τη στιγμή στη χώρα για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παρουσιαζομένων προκλήσεων. Είναι σημαντικό να δράσουμε τάχιστα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά τώρα.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.


(crashonline.gr)

5 σχόλια:

 1. το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άπαξ και πάτησε λαθρο-μετανάστης το πόδι του στην πατρίδα,το πρόβλημα αργά ή γρήγορα θα τεθεί εκτός ελέγχου (παραβατικότητα κτλ) δυστυχώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΟΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ BLOGS. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΥΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΙΡΑΝΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ .ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ . ΛΙΜΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΛΑΔΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ....?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ