Αρχική » , , » Και οι απόστρατοι αξιωματικοί υποψήφιοι για επιτελικά στελέχη στο δημόσιο

Και οι απόστρατοι αξιωματικοί υποψήφιοι για επιτελικά στελέχη στο δημόσιο

Μύρισε «χακί» στο μητρώο προσοντούχων για επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο. Εκτός από τους πανεπιστημιακούς και τους δημοσίους υπαλλήλους κατέχοντες διδακτορικούς τίτλους, θέση στη «δεξαμενή» αυτή παίρνουν και απόστρατοιπου... έχουν αποφοιτήσει από τις Σχολές Πολέμου.

Προβλέπεται ότι ως τις 31.7.2016 τίθεται σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο εντάσσονται υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης. Από το Μητρώο θα επιλέγονται οι γενικοί γραμματείς, αναπληρωτές γενικοί γραμματείς και ειδικοί γενικοί γραμματείς των υπουργείων, όπως και πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη διοικήσεων Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και εποπτευόμενων φορέων τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ.

Η κυβέρνηση προβάλλει αυτή την παράμετρο ως τομή για τη δημόσια διοίκηση, στην κατεύθυνση της «αποκομματικοποίησής της».

Στο Μητρώο εγγράφονται κατόπιν αίτησής τους:

Α. Τακτικοί πολιτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, με βαθμό Α’, του Δημοσίου, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, Ανεξάρτητων Αρχών και κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι, έχουν λάβει στην αξιολόγηση για δύο συνεχείς περιόδους τελική βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του βαθμού 75 ανά αξιολογική περίοδο και πληρούν τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διδακτορικού διπλώματος.
Είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
Είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον ετήσιας φοίτησης.
Έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επί τουλάχιστον τρία έτη ή προϊστάμενοι Διεύθυνσης επί τουλάχιστον δέκα έτη.

Β. Καθηγητές όλων των βαθμίδων και λέκτορες πανεπιστημίων και εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΠ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή μέλη ΔΕΠ και ΕΠ ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον κατέχουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και οι ερευνητές της παραγράφου 2 του άρθρου 18 του ν.4310/2014 (Α’ 258) των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων, καθώς και των Ερευνητικών Κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών.

Γ. Το επιστημονικό προσωπικό των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε αυτές.

Δ. Οι απόστρατοι αξιωματικοί που είναι απόφοιτοι της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), της Ανώτατης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ), της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (ΝΣΠ) και της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας / Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α).

Όμως, το κριτήριο της βαθμολογίας (έκθεση αξιολόγησης) για την ένταξη στο Μητρώο δεν θα εφαρμοστεί άμεσα αλλά μετά την παρέλευση δύο αξιολογικών περιόδων. Παράλληλα, υπάρχει η πρόβλεψη ότι η αδυναμία εφαρμογής του δεν αποτελεί λόγο μη λειτουργίας του Μητρώου…

Τα Ειδικά Συμβούλια Επιλογής Διοικήσεων

Ορίζεται ότι ως τις 30.6.2016 εκδίδονται οι υπουργικές αποφάσεις συγκρότησης των Ειδικών Συμβουλίων Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ). Είναι το όργανο που αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων για γενικούς γραμματείς, αναπληρωτές γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς υπουργείων και υποβάλλει στον αρμόδιο υπουργό εισήγηση με τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους.

Ο διορισμός ολοκληρώνεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος επιλέγει υποχρεωτικά έναν από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επισημαίνεται ότι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων συνιστάται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και λειτουργεί σε τρία τμήματα. Καθένα από αυτά είναι εννεαμελές και αποτελείται από τρία μέλη του ΑΣΕΠ ενώ μεταξύ άλλων μετέχει ένας εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και ένας εμπειρογνώμονας, που ορίζεται από τις κεντρικές εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

(pronews.gr)

5 σχόλια:

 1. Οι απόφοιτοι ΣΕΘΑ στην ''απέξω'';

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!!!! ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ. Η ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΗΘΙΚΟΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ...ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. MYRISE ΧΑΚΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ....

  ΕΡΩΤΗΜΑ:
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Π.Χ. Η ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΠΑ/ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΛΙΣ 6 ΜΗΝΩΝ??.
  ΡΕ ΓΚΑΦΑΛΙΑ ΤΟ 2005(?) Η ΠΑΝΣΟΦΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ(?),ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΑ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΔΙΣΠΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΜΟΙΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ""ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ'' ΣΤΗΝ ΑΔΙΣΠΟ ΜΕ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟ 43ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ? ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ.

  ΟΜΩΣ ΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ 43 ΑΡΗΔΕΣ PLUS ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ AYTO TO ΟΡΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ''ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟΙ"" -ΣΜΗΝΑΡΧΟΙ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ-50 ΑΡΗΔΕΣ ΜΕ ΩΦΕΛΙΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ, ΛΟΓΩ ΕΤΗΣΙΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ.

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ SHMERA ΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(???)- ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ,ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΤΥΧΙΑ ORIGINAL ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ EKPAIDEYSHS ΚΑΙ ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤES ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ.
  ΠΑΛΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ. ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤE ΣΤΙΣ NEES ΑΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ....
  ΕΛΛΑS ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ??.
  ΟΡΕ, ΔΕΚΑ ΚΟΥΑΡΤΡΕΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΘΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ,ΙΔΕΕΣ KAI ΣΚΕΨΕΙΣ,OΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ...
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΙΣΗ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!ΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΑΠΟ ΑΕΙ ΜΕ 2-3 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!!!!ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ,ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σιγα μην σας αφηναν ετσι οι πολιτικοι που υπηρετησατε τοσα χρονια.Την εξαθλιωση που υπεστει ο εε και ο εα δεν την βλεπετε παρα μονο την τσεπουλα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ