Αρχική » , , , , » Παραμένουν όλοι οι Αρχηγοί ΓΕ. Ξεκινούν από 1η Μαρτίου οι φετινές τακτικές κρίσεις στις ΕΔ

Παραμένουν όλοι οι Αρχηγοί ΓΕ. Ξεκινούν από 1η Μαρτίου οι φετινές τακτικές κρίσεις στις ΕΔ

Από την προσεχή Τρίτη, 1η Μαρτίου, ξεκινούν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, συμφώνως με... σχετικό έγγραφο που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Πρακτικώς, το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μέχρι, τότε είτε θα πρέπει να γίνει Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό για την αποστρατεία κάποιου ή κάποιων εκ των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, είτε όχι, αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει ως έχει με την παρούσα τετράδα των Αρχηγών.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με την υπάρχουσα τετράδα των Αρχηγών ως έχει σήμερα, δηλ. Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

Αξίζει να διευκρινισθεί ότι οι μεν Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τον περασμένο Οκτώβριο του 2015, όταν ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος ανέλαβε από 6 Νοεμβρίου 2015 τα καθήκοντα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Αρχηγός ΓΕΣ ανέλαβε πέρσι τέτοια εποχή, όταν ο νέος τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος αντικατέστησε τον επίσης για ένα χρόνο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό Χρήστο Μανωλά, γιατί είχε διαφωνίες μαζί του για θέματα της αρμοδιότητός του. Επομένως, θεωρητικώς πάντα, δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσει Αρχηγό ενός έτους, που ο ίδιος έχει προτείνει, εν μέσω μάλιστα της μεγίστης κρίσεως της αντιμετωπίσεως των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, όπου ο Στρατός Ξηράς διαδραματίζει μείζονα ρόλο. Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ, έχει και αυτός έναν χρόνο στην παρούσα θέση (καθώς επελέγη και αυτός στις 26 Φεβρουαρίου 2015) και επίσης δεν συντρέχει λογικώς κάποιος σοβαρός λόγος για την αποστρατεία του αφού γενικώς θεωρείται απολύτως πετυχημένος στα καθήκοντά του το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα.

Η προαναφερθείσα τετράδα Αρχηγών, ως ΣΑΓΕ πλέον, θα ξεκινήσει και θα πραγματοποιήσει τις φετινές τακτικές κρίσεις των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

4 σχόλια:

 1. Καλώς παραμένουν οι αρχηγοί. Οι κρίσεις στον ΣΞ από το 2010 έχουν εξελιχθεί σε μάχη αλληλοεξόντωσης μεταξύ ΤΘ - ΕΔ. Οι ΠΒ μετά την αποχώρηση Κωσταράκου είναι στο περιθώριο. Η παραμονή των Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΑ δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως εμπέδωση της προσωπικής τους κυριαρχίας, αλλά ως ευκαιρία και ευθύνη για να πεισθεί η πολιτική ηγεσία για την θεσμοθέτηση παραμονής των αρχηγών 2 ή 3 χρόνια. Η μείωση των υποκειμενικών κριτηρίων και η αύξηση της αντικειμενικής/ θεσμικής προσέγγισης, αποτελεί μονόδρομο αποφυγής λαθών. Οι κρίσεις της "παράγκας" Τσέλιου - Παναγιωτόπουλου θα πρέπει να παραμείνουν χαραγμένες στις μνήμες των στρατιωτικών ως παράδειγμα προς αποφυγή και ως επίκληση αυτοκριτικής και λαθών. Οι πολιτικοί είναι καταστροφικοί και δεν χρειάζεται να τους δίνεται η ευκαιρία να καταστρέψουν και τις Ένοπλες Δυνάμεις με τα ρουσφέτια τους. Η ευθύνη των αρχηγών είναι μεγάλη για τη διατήρηση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πυλώνα ισχύος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τρέχουν όλοι να σωθούν, εθελοντές δεν υπάρχουν πιά για να αποχωρήσουν ούτε τρεις, αγώνας διαρκείας μέχρι το τελευταίο λεπτό, για την παραμονή και την λίτρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ