Αρχική » , , , , » Ελαφρότητες καρχαριομάχων

Ελαφρότητες καρχαριομάχων

Είναι να τη ζηλεύει κανείς ώρες ώρες την ελαφρότητα που δείχνουν ορισμένοι από εκείνους που η Ιστορία, με ανικανοποίητη πάντα την όρεξή της να σαρκάζει, τους πρόσφερε έναν δημόσιο ρόλο για τον οποίο... ήταν εφιαλτικά απαράσκευοι. Ο κ. Παναγιώτης Καμμένος για παράδειγμα. Τυγχάνει συγκυβερνήτης, ως ηγεμών του ελάσσονος κόμματος, σε μία από τις πιο βαριές κι ασήκωτες περιόδους της χώρας, την ελαφρότητά του όμως δεν το ’χει σκοπό να τη χαλιναγωγήσει. Αυτήν έχει, μ’ αυτήν πορεύεται επί δεκαετίες. Κι αν δεν ενοχλούνται οι του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον οι λιγότερο επιλήσμονες και κυνικοί), αν βαριούνται ή φοβούνται να του πουν ότι δεν μπορεί να τους εκθέτει με κάθε του πράξη ή δήλωση, για ποιον λόγο να μπει στον πνευματικό κόπο της αυτομόρφωσης και της αυτοσυμμόρφωσης.

Δεν λέω να σοβαρέψει εντελώς ξαφνικά ο άνθρωπος, να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του για να γίνει αρεστός σε μερικούς κουλτουριάρηδες. Αλλά να συνειδητοποιήσει ότι τα παιδικά παιχνίδια, άρα και η συμπεριφορά που τους ταιριάζει, είναι για τα προεκλογικά ψηφοθηρευτικά σποτάκια και μόνο. Όχι για να ενστερνίζεται κανείς την παιδαριώδη λογική τους και ενόσω κυβερνά. Αν το είχε παιδικό απωθημένο να φορέσει καμαρωτός όλες τις στολές των ειδικών δυνάμεων του στρατεύματος, να οδηγήσει μαχητικά ελικόπτερα, φάντομ και τεθωρακισμένα, να περπατήσει καμαρωτός πάνω σε κόκκινα χαλιά χιλιομέτρων, να ντύσει στο χακί άντρες και γυναίκες από τα δεκαοχτώ τους, το ξέρει ο ίδιος και ο γέροντάς του. Και δεν μας ενδιαφέρει. Σαν πολίτες μάς νοιάζει και μας πονάει αυτό που βλέπουμε: Ένας δραματικά απαίδευτος άνθρωπος αντιμετωπίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν γονική παροχή, σαν προσωπικό του κτήμα. Και θεωρεί αυτονόητο ότι για τη διαχείριση του υπουργείου δεν δικαιούνται να έχουν λόγο και αντίλογο ούτε καν όσοι τον επέλεξαν ως συγκυβερνήτη τους, αποδεχόμενοι την υπουργική του προτίμηση.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, ο ανέμελος Ανέλαρχος φωτογραφήθηκε σαν δεινός καρχαριομάχος. Η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων με τον τίτλο αυτό είχε το γούστο και το χιούμορ της. Η φωτογραφία του υπουργού με τον αλιευμένο καρχαρία των ελληνικών θαλασσών κανένα γούστο δεν έχει, και σ’ αυτό θα συμφωνούσαν ακόμα και όσοι, διαπαιδαγωγημένοι από τα «Σαγόνια του καρχαρία», δεν αριθμούν τους καρχαρίες στα προστατευτέα πλάσματα. Και κανένα χιούμορ δεν έχει η λεζάντα που πρόσθεσε ο ίδιος, σε στιγμές έμπνευσης (παρόμοιας μ’ εκείνη που του απέφερε κάποτε ένα βιβλίο για την ημεδαπή τρομοκρατία και τους τάχα ιθύνοντές της, τιμηθέν με το Α΄ Βραβείο Ιλαρής Συνωσιομολογίας): «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες». Εικάζω ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως δεν γίνεται πολιτική με υπονοούμενα. Και, κυρίως αυτό, ότι η κάθαρση, με την αξιοποίηση των ποικίλων λιστών, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παραδοθεί στον κ. Καμμένο σαν ένα επιπλέον παιχνιδάκι αποκλειστικά δικής του χρήσης.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14/01/2016 – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το WWF Ελλάς καταδικάζει το tweet του Καμμένου με τον σκοτωμένο καρχαρία

5 σχόλια:

 1. Πόσους συμβούλους έχει το ΥΠΕΘΑ ; γνωρίζει κανένας να μας ενημερώσει ; ξεπέρασε τους 20, επίσης πόσους ανακληθέντες έχει το ΥΠΕΘΑ ; πάνω από 75 ; να δούμε την ελπίδα που ήρθε με την αλλαγή και την αξιοπρέπεια της μάσας ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τον περασμένο Μάρτιο οι ΑΝ.ΕΛ. έκαναν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κομματικές κρίσεις διώχνοντας δεκάδες αξιωματικούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πως γίνεται (γνωστός ταξίαρχος που @@@@@@@@) να διορίζεται τάχα στο πολεμικό μουσείο ως απόστρατος και χωρίς να προκαλείται (δήθεν) δαπάνη στον προυπολογισμό και ταυτόχρονα να "τρεχει" και ΦΕΚ ανάκλησης του στην ενεργό υπηρεσία ? Πως γίνεται σε όποιο ΦΕΚ βρίσκεται το όνομά του να ξανακυκλοφορεί ως "ορθή επανάληψη"? Μήπως τελικά αυτός ο @@@@@@@ των ΑΝΕΛ που εχει πλημυρίσει το ΥΠΕΘΑ αποτελεί ότι ότι πιο @@@@@ και @@@@@@ πέρασε ποτέ ? ΑΠό όπου κι αν τους πιάσεις @@@@@@@!!! Ο παραμυθατζής υπουργός τους που δήθεν θα εφερνε τη διαφάνεια ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ @@@@@@@@ ΤΩΝ @@@@@@@ !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πότε θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων στις συντάξεις που έγιναν το 2012, δικαστικώς δεν έχουν κριθεί αντισυνταγματικές ;
  το 2014 όταν ήταν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι δεν γκάριζαν σαν γάιδαροι ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αυτοί γιατί δεν τις εφαρμόζουν ; γιατί με το ασφαλιστικό που πρότεινε θέλει να ξαναυπολογίσει τις συντάξεις που καταβάλλονται με νέο τρόπο για να αποφύγει την εφαρμογή των δικαστικών απόφάσεων ; στο μνημόνιο Νο 3 που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν περιλαμβάνει όρο σε περίπτωση που η κυβέρνηση εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τις περικοπές στις συντάξεις το 2012 τότε θα εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είπε ψέματα ακόμη μια φορά ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε φίλε ο γνωστός ψεκασμένος ταξίαρχος μήπως είναι μέσα και στο ΦΕΚ με τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ