Αρχική » , , , » Καταργείται η αριστεία και στις Στρατιωτικές Σχολές

Καταργείται η αριστεία και στις Στρατιωτικές Σχολές

Το «δόγμα Μπαλτά» και στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλάζει προς τα κάτω την βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς» των σχολείων και σχολείων των Ε.Δ. και από... 17 έως 18,99 που ήταν, το διευρύνει σε 15 έως 18,99.

Το «δόγμα Μπαλτά» και στις Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλει η κυβέρνηση, καθιστώντας την αριστεία των ανώτατων στελεχών σε... «ρετσινιά» και μάλιστα με αναδρομική ισχύ!

Παρά την σφοδρή κοινωνική δυσφορία που προκάλεσε η κατάργηση της αριστείας στα δημόσια σχολεία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμφανίζει έντονα ιδεοληπτικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ιδιαιτέρως κρίσιμοι και ευαίσθητοι τομείς, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα έμεναν εκτός πλάνου αλλαγών του Μεγάρου Μαξίμου.

Η πραγματικότητα, όμως, εξακολουθεί να διαγράφεται διαφορετική. Σύμφωνα με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλάζει προς τα κάτω την βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς» των σχολείων και σχολείων των Ε.Δ. και από 17 έως 18,99 (με άριστα το 20) που ήταν, το διευρύνει σε 15 έως 18,99!

Σύμφωνα δε με το άρθρο 29 του ίδιου νομοσχεδίου, η ισχύς της παραπάνω διάταξης έχει αναδρομικότητα από το 2010.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη που αποφοιτούν με «λίαν καλώς» μπορούν να γίνουν ανώτατοι αξιωματικοί (από ταξίαρχος και άνω) καθώς επίσης να θητεύουν σε θέσεις του εξωτερικού (στρατιωτικοί ακόλουθοι, ΝΑΤΟ κ.α.).

Η συγκεκριμένη αλλαγή προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τον υπεύθυνο για θέματα εθνικής Άμυνας, Κώστα Τασούλα, να ζητά από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα να αποσύρει το επίμαχο άρθρο που όπως είπε «έχει κομματικά και μικροπολιτικά χαρακτηριστικά».

(protothema.gr)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Μεταθέσεις οπλιτών, Μέριμνα προσωπικού... και «Αιέν Αριστεύειν»

1 σχόλια:

  1. Μπορούμε να μάθουμε τα κριτήρια των μεταθέσεων στην αεροπορία ? Μπορεί ο αρμόδιος πτεραρχος υπεύθυνος των μεταθέσεων να εξηγήσει για τις @@@@@@ που παρατηρούνται έντονα τελευταία ? Το ρουσφέτι πάει συννεφο, η αναξιοκρατία , μεταθέσεις από την πίσω πόρτα, τοποθετήσεις ημετέρων στο εξωτερικό , δρομολόγηση διαδικασίών που ζέουν για την αναξιοκρατία και την ικανοποίηση συγκεκριμένων,μη τήρηση των προβλεπόμενων στη νομοθεσία ως προς τις χορηγήσεις ανευ αποδοχων (τις οποίες λαμβάνουν μεθοδευμένα μόνο οι ημέτεροι, επαναφορές αποστρατων από την πίσω πόρτα κλπ. κλπ. Τέτοιες κατάστάσεις είχαν χρόνια να εμφανιστουν κι από ότι φαίνεται η @@@@@ και η @@@@@ @@@@@@@. Ηδη στελέχη προσανατολίζονται όχι απλώς για δικαστικές διεκδικήσεις , αλλά για καταγγελίες σε εισαγγελείς και υποβολή μηνύσεων και αγωγών κατά των υπευθύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ