Αρχική » , , , , » Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΔ

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΔ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Χαμηλώνει ο πήχης στις Σχολές πολέμου

Διευκολύνεται με νομοσχέδιο η βαθμολογική εξέλιξη των ανώτατων αξιωματικών των Ε.Δ! Τι αλλάζει για οπλίτες, γιατρούς, ανυπότακτους

Διευρύνονται τα όρια βαθμολόγησης των στρατιωτικών για τη φοίτησή τους στα διάφορα σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, με αποτέλεσμα να... τους δίδονται οι χαρακτηρισμοί «λίαν καλώς» και «καλώς» με μικρότερους βαθμούς σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα, κάτι που θα τους επιτρέπει να εξελίσσονται βαθμολογικά ως τα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Η αλλαγή αυτή επέρχεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είναι ήδη στη Βουλή και συζητείται προκειμένου να εισαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια για ψήφιση, ρυθμίζοντας αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων και οι μεταθέσεις των οπλιτών.

Οι στρατιωτικοί χαρακτηρίζουν θετικό το άρθρο 25 του νομοσχεδίου βάσει του οποίου αλλάζει η βαθμολογία στα σχολεία και στην ΑΔΙΣΠΟ, ειδικά για το «λίαν καλώς» από 17 έως 18,99 σε 15 έως 18,99 και του «καλώς» από 15 έως 16,99 (σήμερα) σε 12 έως 14,99. Όπως αναφέρουν επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα όρια στη βαθμολογία που ισχύουν με τον νόμο 3883/2010 του Βενιζέλου ήταν ιδιαίτερα αυστηρά με συνέπεια να στέκονται εμπόδιο σε έναν μεγάλο αριθμό ικανών αξιωματικών να εξελιχθούν.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι ανώτερος στρατιωτικός ήταν τέταρτος στην κατάταξη επί 147 φοιτητών της ΑΔΙΣΠΟ με βαθμό 17,2 (πήρε οριακά τον βαθμό «λίαν καλώς» που απαιτείται για να εξελιχθεί σε ανώτατο αξιωματικό) και ο αμέσως επόμενος, ο πέμπτος, είχε βαθμό 16,9, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ταξίαρχος. Αυτός είναι και ο λόγος που με το νομοσχέδιο παρέχεται αναδρομική ισχύς από το 2010, έτσι ώστε να υπάρξει ισονομία απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντιδράσεις Τασούλα

Η διάταξη αυτή δεν άρεσε καθόλου στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μέσω του Κώστα Τασούλα έκανε λόγο για «εφαρμογή της ρετσινιάς της αριστείας και στον Στρατό, κατά το δόγμα Μπαλτά». Ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε επίσης για πρόθεση της κυβέρνησης να ασκήσει πελατειακές σχέσεις, κολακεύοντας και τους στρατιωτικούς (το άριστα παραμένει 19 έως 20).

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επέρχονται επίσης αλλαγές στο σύστημα θητείας, με τους οπλίτες να υπηρετούν όλοι μετά τη βασική εκπαίδευσή τους στις παραμεθόριες περιοχές, σε πλοία ή εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης τους πρώτους τέσσερις μήνες της θητείας τους και στη συνέχεια, βάσει συστήματος μορίων που θεσμοθετείται, να μετατίθενται στους τόπους επιθυμίας τους.

Επίσης, με άλλες διατάξεις οπλίτες-γιατροί θα κάνουν το αγροτικό τους στις παραμεθόριες περιοχές με αμοιβή, ενώ δικηγόροι που υπηρετούν στα νομικά γραφεία του υπουργείου Άμυνας θα μετρούν χρόνο απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ευνοϊκές διατάξεις υπάρχουν και για τους ανυπότακτους, αφού όσοι καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 απαλλάσσονται των ποινικών διώξεων, αλλά και του προστίμου των 6.000 ευρώ που επιβάλλεται σε αυτές τις υποθέσεις (οι ρυθμίσεις πάντως δεν άρεσαν στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, που θέλησε ακόμη περισσότερες), ενώ παρέχεται το δικαίωμα για συμπλήρωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές λόγω τυχόν αποχωρήσεων και χορηγείται το επίδομα εξομάλυνσης σε ειδικές κατηγορίες στρατιωτικών.

( ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 14/1/2016 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@dimokratianews.gr)

«ΑΥΓΗ»: Τελειώνουν τα «βύσματα» στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Δ. Βίτσας: Θα κατατεθούν νομοσχέδια για την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέο καθεστώς στις μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θεσπίζει το νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. «Θέλουμε να σπάσουμε την πελατειακή σχέση. Προσπαθούμε να τελειώσουμε το βύσμα και να απαλλάξουμε τους πολιτικούς από τα τηλέφωνα για παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κάνοντας λόγο για «ριζοσπαστική τομή».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών». Η Ν.Δ. ζήτησε την απόσυρση του άρθρου που αφορά τον τρόπο βαθμολογίας των στρατιωτικών στη Σχολή Πολέμου, θεωρώντας ότι αλλάζει η έννοια του «λίαν καλώς» στη βαθμολογία, και από το 17-19 διευρύνεται στο 15-19. Με την βαθμολογία του «λίαν καλώς» οι στρατιωτικοί μπορούν να προχωρήσουν στις ανώτατες βαθμίδες, να μετακινηθούν στο εξωτερικό κ.λπ. «Είναι η εφαρμογή της ρετσινιάς της αριστείας και της δυσκολίας στον στρατό. Και μάλιστα το κάνουν με αναδρομική ισχύ από το 2010. Πρόθεσή τους είναι να ασκήσουν πελατειακές σχέσεις και στον στρατό, καταργώντας την έννοια της αξιοσύνης», εκτίμησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασσούλας. Ο Δ. Βίτσας απάντησε ότι θα επανεξετάσει το θέμα της αναδρομικότητας.

Ο Δ. Βίτσας είπε ακόμη ότι θα κατατεθούν νομοσχέδια για την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους γιατρούς, εξήγησε ότι οι στρατιωτικοί γιατροί θα καλύπτουν θέσεις αγροτικών γιατρών μόνο στην περίπτωση που το υπουργείο Υγείας προκηρύξει τη θέση και δεν υπάρχει ανταπόκριση.

(ΑΥΓΗ 14/01/2016 – ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ)

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»: Αριστεία για ... όλους στο Στράτευμα

Πριν από κάποιους μήνες, ο τότε υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και χαρακτήρισε την αριστεία στην Εκπαίδευση «ρετσινιά» και τα πρότυπα σχολεία... θεσμοθετημένη ταξική ανισότητα! Και όχι μόνο οι βουλευτές που ήταν στην αίθουσα, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν από το Κανάλι της Βουλής τη συζήτηση έφεραν στη μνήμη τους θέσεις και «τσιτάτα» της εποχής του ΠΑΣΟΚικού εκπαιδευτικού πρωτογονισμού της δεκαετίας του ’80, που επέβαλε την ισότητα στην αγραμματοσύνη! Τώρα, το δόγμα Μπαλτά θέλει να το επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα - Κομμένου και στις Ένοπλες Δυνάμεις, ισοπεδώνοντας την αξιοκρατία στις Στρατιωτικές Σχολές και μάλιστα αναδρομικά, από το 2010. Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις οπλιτών, έβαλαν διάταξη που διευρύνει, προς τα κάτω βέβαια, κατά 2 μονάδες τη βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς», για τους αποφοίτους των Στρατιωτικών Σχολών. Δηλαδή, ενώ μέχρι τώρα «λίαν καλώς» έπαιρναν όσοι συγκέντρωναν γενικό βαθμό από 17 έως 18,99, τώρα η βάση του «λίαν καλώς» πέφτει στο 15. Αυτό σημαίνει και ένταξη όλων αυτών στην επετηρίδα για... εκτόξευση στις ανώτατες θέσεις του Στρατεύματος. Δηλαδή, για καριέρες από ταξιάρχους και πάνω, ακόμη και για διεκδικητές θέσεων στρατιωτικών ακολούθων στις πρεσβείες μας, στο ΝΑΤΟ και αλλού!

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 14/1/2016)

«ΕΣΤΙΑ»: «Λίαν καλώς» και το 15 στην Σχολή Πολέμου

ΕΝΤΟΝΟ προβληματισμό δημιουργεί ή διάταξις μέ την οποία ή Κυβέρνησις υποβαθμίζει τό επίπεδο των Ελλήνων αξιωματικών είσάγοντας την λογική τής «ήσσονος προσπάθειας» στήν σημαντική γιά την σταδιοδρομική τους εξέλιξη Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Ή διάταξις, διά τής οποίας ή βαθμολογία «λίαν καλώς» διευρύνεται από τό 17 έως 18,99 πού ισχύει σήμερα, σέ 15 έως 18,99, περιλαμβάνεται στό νομοσχέδιο περί ρυθμίσεως μεταθέσεων οπλιτών καί μερίμνης προσωπικού. Κατά τήν συζήτησή του στήν Επιτροπή Εξωτερικών καί Αμύνης τής Βουλής ό βουλευτής τής ΝΔ Κώστας Τασούλας έζήτησε τήν απόσυρση τής διατάξεως, τονίζοντας ότι μέ αυτήν ή αριστεία γίνεται «ρετσινιά» καί στόν Στρατό.

Πρέπει νά σημειωθεί ότι τό νομοσχέδιο προβλέπει τήν αναδρομική εφαρμογή τού νέου τρόπου βαθμολο- γήσεως από τό 2011. Δεδομένου ότι οί βαθμολογίες «άριστα» καί «λίαν καλώς» αποτελούν προϋπόθεση προαγωγής στήν άνωτάτη βαθμίδα, αλλά καί επιλογής γιά θέσεις στό εξωτερικό, είναι προφανές ότι ή ύποβάθμισις τής βαθμολογίας συνεπάγεται αντίστοιχη ύποβάθμιση τόσο τού επιπέδου τής στρατιωτικής ηγεσίας όσο καί τής διεθνούς έκπροσωπήσεως τών Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Ταυτοχρόνως, ή αναδρομική εφαρμογή αυτού του τρόπου βαθμολογίας θά ανοίξει τόν δρόμο σέ διαφόρους αξιωματικούς χαμηλών προσόντων να ασκήσουν ενστάσεις ή προσφυγές στίς προαγωγές καί τοποθετήσεις τής παρελθούσης πενταετίας, προκαλώντας τεράστια αναταραχή στό στράτευμα. Δεδομένου ότι σέ αυτή τήν περίπτωση θά έπωφεληθούν συγκεκριμένοι αξιωματικοί, ό κ. Τασούλας έχαρακτήρισε τήν διάταξη, άφ' ενός, «ισοπεδωτική» καί, άφ' ετέρου, «φωτογραφική» καί «ρουσφετολογική».

Τό νομοσχέδιο ύπερασπίσθηκε στήν Επιτροπή ό άναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμύνης Βίτσας, ό όποιος, πρό τής κατακραυγής γιά τήν συγκεκριμένη διάταξη, άνέφερε δτι θά μπορούσε νά συζητήσει τήν αναστολή τής άναδρομικότητος στήν ύποβάθμιση τής βαθμολογίας. Στρατιωτικοί κύκλοι, πάντως, πού έσχολίασαν τό γεγονός, έπεσήμαναν ότι ό κ. Βίτσας θά άντιμετωπίσει εσωτερική άντίδραση στό κόμμα του, σε περίπτωση πού άρει τήν αναδρομικότητα, διότι είναι προφανές ότι αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικώς πρόσωπα πού έχουν προσκολληθεΐ στόν ΣΥΡΙΖΑ καί επιδιώκουν νά εκμεταλλευθούν τήν συγκυρία γιά νά άνελιχθούν στήν στρατιωτική ιεραρχία.

(ΕΣΤΙΑ 14/01/2016)

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Κατάργηση «αριστείας» και στις ΕΔ

Από 17 γίνεται 15 ο βαθμός για την ένταξη στην κατηγορία «λίαν καλώς» στις στρατιωτικές σχολές, με πρόβλεψη για αναδρομική ισχύ σε βάθος πενταετίας

Την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσής προκαλεί από χθες διάταξη σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βάσει της οποίας αλλάζει «προς τα κάτω» η κλίμακα βαθμολογίας των σχολών και των σχολείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικότερα, από 17 γίνεται 15 ο βαθμός για την ένταξη στην κατηγορία «λίαν καλώς», ενώ η βάση κάτω από την οποία χαρακτηρίζεται κάποιος «αποτυχών», από το 11,99, κατεβαίνει στο 9,99. Μάλιστα, υπάρχει και πρόβλεψη για αναδρομική ισχύ των διατάξεων σε βάθος πενταετίας.

Αντιδράσεις

«Όλα δείχνουν ότι η σκοπιμότητα είναι μόνον η ικανοποίηση καθαρά πελατειακών αιτημάτων συγκεκριμένων στρατιωτικών, σε βάρος άλλων στρατιωτικών που ενδεχομένου κόπιασαν πάρα πολύ για να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες», σχολίασε ο εισηγητής της Ν.Δ. I. Κεφαλογιάννης. Για «τεράστιο λάθος» έκανε λόγο ο κ. Κ. Τασσούλας (Ν.Δ.) και προσέθεσε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλευρά: «Επειδή ενδεχομένως νιώθετε ότι στον στρατό δεν υπάρχουν προσκείμενοι σ’ εσάς, θέλετε να το κάνετε διά της ευγνωμοσύνης. Για λόγους πελατειακούς και κομματικούς δίνετε το δικαίωμα σε μια ευρύτερη δεξαμενή αξιωματικών να κριθούν για ανώτατοι και για θέσεις εξωτερικού».

«Είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό και νομίζω πως είναι προϊόν κακού μυαλού», είπε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημ. Συμπαράταξη). «Η κλίμακα βαθμολόγησής αλλάζει μοιραία, υιοθετώντας τη λογική περί αριστείας του τέως υπουργού Παιδείας», σχολίασε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι).

Απαντώντας στην κριτική, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Βίτσας υπεραμύνθηκε των προτεινόμενων αλλαγών, κάνοντας λόγο για «λογικές» αλλαγές στη βαθμολογία των στρατιωτικών σχολών και άφησε να εννοηθεί ότι θα μελετήσει και ίσως δρομολογήσει κάποια αλλαγή, μόνον ως προς το αναδρομικό της ισχύος των διατάξεων: «Στην 20βαθμη κλίμακα, το άριστα για τις Ε.Δ. είναι 19 - 20, το λίαν καλώς 17 -18,99, το καλώς είναι 15 -16,99, το μετρίως 12 - 14,99 και αποτυγχάνει όποιος έχει από 11,99 και κάτω. Κατ’ αρχάς, εδώ υπάρχει κάτι το οποίο κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι και λογικό, κάποιος να είναι πάνω από τη βάση, αλλά να θεωρείται αποτυχών. Παίρνουμε, λοιπόν, θα έλεγε κανείς την ακαδημαϊκή βαθμολογία και προσπαθούμε να την προσαρμόσουμε. Γι΄ αυτό το κάνουμε και εμείς από 15», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας και προσέθεσε όσον αφορά την αναδρομικότητα: «Ας μου επιτρέψετε μέχρι αύριο να το ξαναμελετήσουμε και να δω πόσους αφορά αυτό το πράγμα, με τι κριτήρια και τα λοιπά. Και πάνω από τη δική μου νομική φιλοσοφική αντίληψη περί αναδρομικότητας, να το επανεξετάσουμε και να το δούμε».

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14/01/2016)

«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»: Αντιδράσεις της Ν.Δ. για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά τους οπλίτες, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται η βαθμολογική κλίμακα του «λίαν καλώς» στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ορίζεται από τα άρθρα 25 και 26 του σχεδίου νόμου -η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής- η συγκεκριμένη βαθμολογική απόδοση αναπροσαρμόζεται στη βάση του 15 - 19 (18,99 συγκεκριμένα) από 17-19 που ήταν μέχρι πρότινος. Η ρύθμιση, που θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2010, έδωσε νέα αφορμή στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναφέρουν την επιχειρηματολογία περί κατάργησης της «αριστείας» και να ζητήσουν για τον λόγο αυτόν από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Δημ. Βίτσα την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τασούλας, συγκεκριμένα, μίλησε για εφαρμογή «της ρετσινιάς» της αριστείας και στον στρατό, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των στρατιωτικών σε ανώτατα αξιώματα, καταλογίζοντας στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στην κυβέρνηση συνολικά μικροπολιτικά κίνητρα. «Πρόθεσή τους είναι να ασκήσουν πελατειακές σχέσεις και στον στρατό καταργώντας την έννοια της αξιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης στην Επιτροπή, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. τοποθετήθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής του, ενώ οι βουλευτές των άλλων κομμάτων επιφυλάχθηκαν, εκτός του ΚΚΕ που δήλωσαν «παρών».

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 14/01/2016 – Ε.Δ.Β.)

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»: ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑΣΟΥΛΑ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για «απολύτως τερατώδη» διάταξη και παρατήρησε: «Η αναδρομική κατάταξη αυτών που έχουν βαθμολογηθεί με "καλώς" στη χορεία του "λίαν καλώς'' αλλάζει πάρα πολλά δεδομένα». Έτσι, δίδεται «η ευκαιρία για λόγους πελατειακούς και κομματικούς, σε μια ευρύτερη δεξαμενή αξιωματικών, και να κριθούν για ανώτατοι και να κριθούν για θέσεις εξωτερικού. Ανώτατοι αξιωματικοί και θέσεις εξωτερικού καταλαμβάνουν αυτοί που αξιολογούνται στη σχολή πολέμου από "λίαν καλώς" και πάνω».

Ο κ. Κεφαλογιάννης διερωτήθηκε «ποια πραγματικά είναι η σκοπιμότητα διάταξης που προβλέπει ότι οι τοποθετήσεις και οι μεταθέσεις αποφασίζονται από τον υπουργό Άμυνας», επισήμανε ότι «στην ουσία ανατρέπεται όλη η στρατιωτική ιεραρχία με την ίδρυση των γραφείων στήριξης και, εφόσον εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα» και ζήτησε την αναδιατύπωση και την απόσυρση πολλών από τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

(Ε.Τ. 14/01/2016 – Θ.Α)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ