«Θα ιδρύσουμε Στρατιωτικά Λύκεια»

Όλα τα' χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε...

Ενθουσιασμένος, συγκινημένος και παρορμητικός, πάντοτε, ο κ. Π. Καμμένος, μετά την, εθιμοτυπική, πολυήμερη επίσκεψη που έκανε σε ακριτικές μονάδες σκέφθηκε ότι... ένα καλό φινάλε του show θα ήταν η εκτόξευση κάποιου πυραύλου.

«Θα ιδρύσουμε στρατιωτικά λύκεια», είπε και άφησε άναυδους στρατιωτικούς και μη.

Ίσως να έχει εμπνευσθεί κατιτίς σοφό, που κοινά μυαλά δεν το αντιλαμβάνονται εύκολα. Μακάρι να συμβαίνει αυτό, αρκεί να μας κάνει λιανά τον σκοπό και τις επιδιώξεις και, κυρίως, αν με την έμπνευση συμφωνούν τα γενικά επιτελεία.

Θα λέγαμε όμως ευσεβάστως στον κ. υπουργό, χωρίς να παρεξηγηθούμε ότι διεκδικούμε θέση συμβούλου (έχει, εξάλλου, τόσους πολλούς), ότι πριν προχωρήσει στα λύκεια θα πρέπει να καθιερώσει θεσμούς στο υπουργείο Άμυνας και στη στρατολογία των Ελλήνων, που είναι ανύπαρκτη. Να οργανωθούν πρώτα σε σύγχρονες βάσεις τα παραγωγικά σχολεία, αξιωματικών και υπαξιωματικών, των ΕΔ, να μελετηθεί σε βάθος η μεθόδευση αποφυγής τέτοιου μεγάλου αριθμού διαρροών στρατευσίμων από τις κατατάξεις.

Θητεία στα 18

Η θητεία στα 18, που θα επιλύσει πάμπολλα θέματα και η οποία ενοχλεί αφάνταστα τις κομματικές νεολαίες και τους αιώνιους φοιτητές, είναι επίσης θέμα προς εξέταση. Επιπλέον, η καθιέρωση διαδικασιών που θα επιτρέπουν την εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές αυτών που επιθυμούν να γίνουν στρατιωτικοί και όχι αυτών που προκύπτουν ως επιτυχόντες ύστερα από μια χημεία βαθμολογίων.

Ακολουθεί το μέγα πρόβλημα της υπογεννητικότητας...

Το φρόνημα και τα παρεπόμενά του

Οι μαθητές των στρατιωτικών σχολών θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η καριέρα τους δεν θα επηρεάζεται από κομματικά παίγνια και ότι θα κρίνονται αντικειμενικά. Σήμερα δεν υπάρχουν θεσμοί που να το εγγυώνται. Να είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα αποτελέσουν θύμα άφρονης απόφασης πολιτικών προϊσταμένων, που θα τους αποστρατεύσουν γιατί έτσι το γουστάρουν.

Να είναι βέβαιοι, επίσης, ότι θα απολαύουν τον προσήκοντα σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση της πολιτικής εξουσίας και δεν θα τους στέλνει κάθε ανόητος υπουργός τους κ. Μπαλτάκο, Τραγάκη και έτερα πρόσωπα να τους απονέμουν τα ξίφη.

Χρειάζονται, λοιπόν, αλλά πολλά πράγματα πριν φθάσουμε στα λύκεια...

Για το θέμα σημείωσα μια σοφή κουβέντα του ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα, που δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Τα πάσης φύσεως λύκεια και εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι θέμα του υπουργού Παιδείας»...

Και κάτι άλλο, που αφορά τους πρωθυπουργούς που έχουν ίχνη φαιάς ουσίας στον εγκέφαλό τους. «Πρέπει να προσέχουν ποιους διορίζουν ως υπουργούς Άμυνας», γράφει ο κ. Χρ. Γιανναράς («Κ», 1.7.2013). «Την πολιτική ευθύνη για την Άμυνα της χώρας την παρέδωσαν σε... δημοσιογράφο, με προσόντα ανεφυή, μέτρια ευγλωττία, την αναμάσηση κοινοτυπιών και στόμφο.

Να διαχειρισθεί ο... τηλεπαρουσιαστής τα πολιτικά προαπαιτούμενα επιτελικού σχεδιασμού της αμυντικής στρατηγικής, τα προβλήματα σύγχρονης υλικής τεχνολογίας, το Σώμα των Αξιωματικών;»

(ΠΑΡΟΝ 10/01/2016 – Σ.Λ.)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Προσπάθεια κάλυψης από Αβραμόπουλο, αλλά ο Μπαλτάκος απένειμε μέχρι και ξίφη...
2) Απίστευτο: Ο Τραγάκης απένειμε ξίφη σε Ανθυπολοχαγούς τάξεως 2012!!!

6 σχόλια:

 1. δύο μήνες που έχουν μείνει ακόμη για την υπάρχουσα κυβέρνηση, δεν προλαβαίνει ο ψεκασμένος να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, ασφαλιστικό και αγροτικό την κατεδαφίζουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ''θα φεουμε θαλασσα στον παρνασσο''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακόμη μια επιτυχία των ψεκασμένων, ξεκινούν να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα πρώτα 80 από τα ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα σας εξαφανίσουμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. οι κρίσεις τον Μάρτιο μπορεί να μην γίνουν, διότι αναμένονται πολιτικές εξελίξεις τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πριν 4 χρόνια όλα τα site μηδενός εξερουμένου έλεγαν για την δωρεά του αιώνα των φίλων μας από τις ΗΠΑ για 400 άρματα μάχης Abrams M1A1 .Τώρα δεν ασχολείτε με αυτό κανείς ,Μας τα δώρισαν και τα έχουμε κρυμένα; ή επενέβει η Ρωσία και ακύρωσε την δωρεά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ