«Στάχτη» στα μάτια των Στρατιωτικών

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα σε εν ενεργεία και συνταξιούχους

Χωρίς αντίκρισμα είναι οι υποσχέσεις που δίνονται στους αποστράτους και στους εν ενεργεία στρατιωτικούς, υποστηρίζουν οι περισσότεροι στρατιωτικοί με τους οποίους μίλησε... το «ΜΑΡΣ», χωρίς, βέβαια, να λείπουν και οι αισιόδοξοι, που λένε πως κάτι θα γίνει και στο τέλος δεν θα έρθουν δραματικά χειρότερες αλλαγές.

Οι πιο ορθολογιστές, πάντως, βλέπουν μια σειρά από χειροπιαστά πράγματα που εξασφαλίζουν ένα αβέβαιο μέλλον:

Πρώτον, πως η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ρητά ότι και για τους στρατιωτικούς τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά ζητήματά τους θα καθοριστούν με τρόπο ανάλογο (άρα ίδιο) με το σύστημα που θα εφαρμοστεί σε όλους τους άλλους, δηλαδή με βασική και ανταποδοτική σύνταξη που θα προέρχεται από τις αποδοχές ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας.

Για το εφάπαξ, είτε βρεθεί τρόπος να κρατηθεί (ακόμα και για κάποια χρόνια) ο ν. 398/1974 είτε συνεχιστεί ο ν. 4281/2014, προβλέπεται «κούρεμα» και μια ελάχιστη «τοκοφορία» των εισφορών που κατέβαλαν όσοι θα βγουν προσεχώς στη σύνταξη, η οποία στην πράξη δεν ανταποκρίνεται στην απαξίωση που θα έχουν υποστεί τα χρήματά τους, δηλαδή -σε όρους αγοραστικής δύναμης- θα πάρουν λιγότερα από όσα έχουν δώσει.

Σε ό,τι, δε, αφορά τους ήδη συνταξιούχους, όπως σημειώνει η πρωτοβουλία αποστράτων, η δέσμευση της κυβέρνησης είναι έως το 2018 να μη μειώσει τις σημερινές συντάξεις, καλύπτοντας τη διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό, με το τρικ της «προσωπικής διαφοράς», που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα ισοσκελιστεί από τις αυξήσεις λόγω αύξησης του ΑΕΠ. Όμως, η αλήθεια που αποφεύγει να πει είναι ότι η «προσωπική διαφορά» θα κοπεί αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ, πράγμα που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα συμβεί στο τέλος.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 23/01/2016 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

4 σχόλια:

 1. Οι πολιτικοί απατεώνες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώνουν τους επόμενους μήνες, το ασφαλιστικό και το αγροτικό τους στέλνουν στο κάδο των αχρήστων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σ' ΕΝΑ ΜΠΟΥ@@@@@@@@ΛΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ.ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΝΑΚΟΨΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 50% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΙΣΙΩΣΟΥΜΕ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΣΤΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.ΛΥΚΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ