Αρχική » , , , , , , » Ο Καμμένος βλέπει διαλυμένο τον στρατό των Τούρκων

Ο Καμμένος βλέπει διαλυμένο τον στρατό των Τούρκων


Ο ΥΕΘΑ «απαντά» στον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με εξίσου σκληρές δηλώσεις «απαντά» στην προκλητικότητα του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Πάνος Καμμένος, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να χαρακτηρίζει δραματική την κατάσταση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτήν τη στιγμή είναι διαλυμένες. Οι συνεχείς ήττες στη Συρία, η εμπλοκή δυνάμεων με τους τζιχαντιστές του ISIS στην περιοχή της Συρίας κατά του Άσαντ και των Κούρδων, η απόφαση της διεθνούς κοινότητας για την ίδρυση του κουρδικού κράτους τούς έχει φέρει σε δύσκολη θέση». Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να σηκώσουν αεροπλάνο. Το 60% των πιλότων έχει αποστρατευθεί. Αυτήν τη στιγμή πετάνε τα αεροπλάνα στα όρια του προσωπικού, με πιτσιρικάδες, οι οποίοι φαίνεται ότι, μόλις αναχαιτίζονται, μέχρι αντίμετρα φοβούνται».

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, «το ηθικό του τουρκικού στρατού είναι διαλυμένο. Οι μισοί κατηγορούνται ως συνεργάτες του Γκιουλέν και αποστρατεύονται, ενώ 420 ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του πανικού». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ακόμα ότι «μέσα στο επίσημο κύκλωμα του ΝΑΤΟ υπάρχει μια συγκλονιστική επιστολή ενός πιλότου Τούρκου, ο οποίος λέει: “Εγώ υπηρετώ 27 χρόνια στην τουρκική Αεροπορία. Είμαι συνεπής προς την πατρίδα μου και αυτήν τη στιγμή, χωρίς αιτία, έχω πρόβλημα, λόγω ενός λογαριασμού που είχα σε μια τράπεζα η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Γκιουλέν. Αποστρατεύομαι, διώκομαι, μένω χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια και η οικογένειά μου βρίσκεται υπό περιορισμό και παρακολούθηση”. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και γι' αυτόν τον λόγο ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή κρίσης».

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξήρε την ισχύ και το ηθικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας: «Έχουμε υποβρύχια Stealth με τεράστια ισχύ, που δεν ανιχνεύονται». «Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό». Ανέφερε επίσης ότι γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».


(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10/12/2016 – ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ