Αρχική » , , , , » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ/ΣΑΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ/ΣΑΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ

Εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά, ο Αστυν. Υποδ/ντής ΓΑΤΣΟΥΝΙΑΣ Δημήτριος, ο Υποστράτηγος κ. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗΣ Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, κ.ΔΙΒΑΝΗΣ Βασίλειος, ο κ.Αρχηγός, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ Θεόδωρος, ο Αντιστράτηγος κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο υποφαινόμενος, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου, κ.ΖΑΧΟΣ Σωτήριος και το μέλος του Συνδέσμου, κ. ΝΤΕΛΗΣ Βασίλειος

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο είχε το Σάββατο (10-12-2016) το Δ.Σ. του Συνδέσμου (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΧΩΡ/ΚΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ) μας.

• Μας εξέπληξε ευχάριστα, ζητώντας ο ίδιος συνάντηση μαζί μας.

• Το Δ.Σ. σύσσωμο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συναντήθηκε μαζί του στο γραφείο του Γεν. Περιφερειακού Αστυν. Διευθυντή Θεσσαλίας, Υποστρατήγου κ. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημητρίου, παρουσία και του Γεν. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ και συζήτησαν διάφορα θέματα, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα.

• Ο κ. Αρχηγός χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην πόλη μας άνοιγμα της Αστυνομίας στην κοινωνία!

► Ευχαριστήσαμε τον κ. Αρχηγό για τις πρωτοβουλίες και τις διαταγές που πρόσφατα εξέδωσε, σχετικά με την συμπεριφορά των εν ενεργεία προς τους Αποστράτους και για την υποχρέωση παραχώρησης χώρων των Αστυν. Δ/νσεων, προς στέγαση των γραφείων των Αποστράτων.

► Εκθέσαμε τα κατωτέρω προβλήματά μας και ζητήσαμε την παρέμβασή του στο μέτρο που ο ρόλος του το επιτρέπει:

Ίδρυση και λειτουργία ενιαίου φορέα ασφάλισης όπλων και Σωμάτων, χωρίς να διαταράσσεται η εύθραυστη οικονομική ισορροπία της Χώρας και χωρίς να θίγονται άλλοι Κλάδοι συνταξιούχων.

Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος των ενστόλων ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ορισμός που θ΄ ακολουθήσει υποχρεωτικά τους Αποστράτους.

Κατάργηση των δυσμενών διατάξεων για τις χήρες κάτω των 55 ετών, για λόγους επιβίωσης.

Την κατάργηση των περικοπών που γίνονται με ηλικιακά κριτήρια.

Την επιστροφή χωρίς δικαστικές διεκδικήσεις του υπολοίπου 50% των αντισυνταγματικών περικοπών.

Την διατήρηση του καθεστώτος περί διαβαθμίσεων και πλασματικών ετών, λόγω των Ειδικών συνθηκών του επαγγέλματος.

► Ο κ. Αρχηγός με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας εξήγησε τις δυσκολίες των καιρών και ειδικότερα το γεγονός ότι πλέον οι συνάδελφοι δεν αποχωρούν στην αποστρατεία, που σημαίνει προσλήψεις μόνο 50-60 ατόμων το χρόνο, κάτι που αν διαρκέσει θα επιδεινώσει τα οικονομικά των Ταμείων και θα κάνει το Σώμα γηρασμένο σύνολο.

► Τα οικονομικά της Χώρας δεν επιτρέπουν φρούδες ελπίδες.

Τέλος είπε ότι υπάρχει σκέψη χρησιμοποίησης των Αποστράτων με την μορφή εθελοντικής προσφοράς σε διάφορες εργασίες, έτσι ώστε να αποδεσμευθεί μέρος του προσωπικού.

(saealarisas.blogspot.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ