Αρχική » , , , , , , , , » Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών σε συνταξιούχους Δημοσίου (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών σε συνταξιούχους Δημοσίου (ΕΓΓΡΑΦΟ)


ΑΑΔΕ: Τροποποιητικές δηλώσεις ηλεκτρονικά πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι - Διαθέσιμη από σήμερα η εφαρμογή

Στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων θα πρέπει να προχωρήσουν οι 80.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν την αρχική δήλωσή τους με λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών που είχε δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων και, συνεπώς, δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις εφορίες.

Στην εφαρμογή θα είναι προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται η επιβάρυνση των φορολογούμενων με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

6 σχόλια:

 1. Με αφορμή...λοιπόν...πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν!! Που ήταν άραγε η ΑΑΔΕ να ενημερώσει αυτή πρώτη για το λάθος; Που ήταν το υπέρτατο ΓΛΚ να ενημερώσει πρώτο τους συνταξιούχους; Ανύπαρκτα... με μουλωχτές κινήσεις!! Έπρεπε να το προσέξουν οι λογιστές για να βγει στη φόρα!! Νάναι καλά η ΑΑΔΕ που μας αγαπά και δεν θέλει να μας ταλαιπωρεί με προσέλευση στις εφορίες! Προσοχή, εδώ η αγάπη ξεχειλίζει...δεν θα πληρώσουν πρόστιμο όσοι προβούν σε τροποποιητική δήλωση εμπρόθεσμα!! Μουλωχτά λοιπόν μας τα παίρνουν πίσω. Ας γελάσουμε ή ας κλάψουμε, όσοι το επιθυμούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που μπορω να ρεώ βρω νέα βεβαίωση αποδοχών στην οποία τα επιστραφέντα ποσά εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης να αναγράφονται ξεχωριστά στα έτη 2012-2016 στα οποία αφορούν για να κάνω τροποποιητικές δηλώσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με αίτηση από τον φορέα που παίρνετε σύνταξη, αν είναι έτοιμο το λογισμικό τους για τη διαδικασία, αν και πότε θα σας τη δώσουν, αν....αν! (Ήταν ένα ωραίο κόλπο για να εκτινάξουν την εισφορά αλληλεγγύης).
   Επί τη ευκαιρία, μια σκέψη, μήπως θα έπρεπε όλοι μας να "πέσουμε πάνω τους" και να ζητήσουμε αυτή την αναλυτική βεβαίωση αποδοχών; Αφού δεν προέβλεψαν να το έχουν κάνει ήδη από την αρχή των δηλώσεων, ας το κάνουν τώρα υπό πίεση και σιγά μην προλάβουν - προλάβουμε στο μικρο διάστημα που απομένει. Αν κι όπως πάει θα υπάρξει παράταση υποβολής δηλώσεων.

   Διαγραφή
 3. Ελέγξτε ότι τα ποσά που δηλώνονται έχουν καταβληθεί. Ειδικά τα αναδρομικά για το 2016 πότε δόθηκαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης του Ιανουαρίου 2017

   Διαγραφή
 4. Έλεγξε κανείς αν τα του 2017 έχουν όντως καταβληθεί, αφού τα αναδρομικά μπαίνουν 2014 και 2017; Ή διπλοφορολογουνται; Πήρα τις μηνιαίες και δεν μου βγαίνουν τα κουκιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ