Αρχική » , , , , » Αναδρομικά Αποστράτων: Πίνακας με τελικά ποσά επιστροφών για 60 μήνες

Αναδρομικά Αποστράτων: Πίνακας με τελικά ποσά επιστροφών για 60 μήνες


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Το παρακάτω κείμενο με τίτλο: «Αναδρομικά από 2.460 ευρώ έως 11.820 ευρώ για τους αποστράτους» δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» που κυκλοφορεί με το σημερινό (25/06/2018) φύλο της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και συντάκτη τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟ - kkatikos@e-typos.com. Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο (όπως κάνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των) με σκοπό την ενημέρωση των Αναγνωστών μας. Τονίζεται ότι για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα. Καλή σας ανάγνωση:Αναδρομικά από 2.460 ευρώ έως 11.820 ευρώ για τους αποστράτους

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ 60 ΜΗΝΕΣ

Αναδρομικά σύνταξης που φτάνουν ακόμη και στα 11.820 ευρώ έχουν επιδικαστεί για 130.000 αποστράτους πέραν των ποσών που διεκδικούν από τη διακοπή της Εισφοράς Αλληλεγγύης, την οποία έκρινε αντισυνταγματική το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Τα αναδρομικά που τους «καίνε» περισσότερο είναι αυτά που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και αφορούν το υπόλοιπο 50% των μειώσεων που είχαν με το νόμο 4093 από την αναπροσαρμογή που έγινε στις αποδοχές των εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιωματικών και εφαρμόστηκαν με ανάλογες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων.

Το 50% αυτών των μειώσεων αποκαταστάθηκε τόσο στους εν ενεργεία όσο και στους αποστράτους. με το νόμο 4307 του 2014 επί κυβέρνησης Ν.Δ. Το άλλο 50% οφείλεται και μάλιστα το ΣτΕ έχει δώσει διορία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ρυθμίσει τον τρόπο πληρωμής μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 και να καταβάλει αναδρομικά για 60 μήνες από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και Δεκέμβριο 2017 στις συντάξεις των αποστράτων αλλά και στους μισθούς των εν ενεργεία ενστόλων, με δόσεις ή με άλλο τρόπο που θα υλοποιεί τη δικαστική απόφαση.

Αν πιαστεί και το διάστημα που οι εν λόγω περικοπές εφαρμόστηκαν αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012, τότε οι επιστροφές θα πρέπει να καλύπτουν συνολικά τους 65 μήνες.

Για 60 μήνες πάντως (Δεκέμβριος 2012-Δεκέμβριος 2017) τα ποσά που δικαιούνται οι απόστρατοι κατά μήνα κυμαίνονται από 41 έως 197 ευρώ καθαρά προ φόρου.

Τα αναδρομικά 5ετίας δηλαδή ξεκινούν από 2.460 ευρώ για χαμηλόβαθμους αποστράτους αξιωματικούς και φτάνουν στις 11.820 ευρώ για τους υψηλόβαθμους.Στον αποκαλυπτικό πίνακα που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» και ο οποίος βασίζεται στα στοιχεία των αποδοχών που είχαν οι απόστρατοι πριν από τις μειώσεις και μετά την αποκατάσταση του 50% των περικοπών φαίνεται ότι:

Απόστρατος με βαθμό Α/ΓΕΕΘΑ (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) δικαιούται καθαρή αύξηση 197 ευρώ και αναδρομικά 11.820 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό ΓΕΣ (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) δικαιούται καθαρή αύξηση σύνταξης κατά 112 ευρώ και αναδρομικά 6.720 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό Αντιστρατήγου (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) έχει λαμβάνειν καθαρή αύξηση 77 ευρώ και αναδρομικά 4.620 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό Υποστρατήγου (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) δικαιούται καθαρή αύξηση 72 ευρώ και αναδρομικά 4.320 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό Ταξίαρχου (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) δικαιούται αύξηση 71 ευρώ και αναδρομικά 4.260 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό Συνταγματάρχη (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) δικαιούται αύξηση 54 ευρώ και αναδρομικά 3.240 ευρώ.

Απόστρατος με βαθμό Ταγματάρχη (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία) αύξηση 43 ευρώ και αναδρομικά 2.580 ευρώ.

Η αναπροσαρμογή συντάξεων θα πρέπει να είναι άμεση, από τον Οκτώβριο του 2018 βάσει της απόφασης του ΣτΕ. Η, δε, επιστροφή των αναδρομικών θα πρέπει να καταλαμβάνει 60 ή 65 μήνες, ήτοι από 1ης/8/2012, ή από 1ης/12/2012, έως και 31/12/2017 και να δοθεί σε μηνιαίες δόσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν μη εκτέλεση της απόφασης επισείει πρόστιμο στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι ενάγοντες, δηλαδή οι Ενώσεις των Αποστράτων. έχουν δικαίωμα βάσει του ν. 3068/2002 και του Π.Δ. 61/2004 να φτάσουν έως και στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κράτους, έναντι των ποσών που δικαιούνται.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τυχόν χορήγηση των αυξήσεων αυτών θα σημάνει και επανυπολογισμό των μνημονιακών κρατήσεων και εν προκειμένω θα προκαλέσει υψηλότερη κράτηση του ν. 4093/2012 γιατί θα αυξηθούν οι αποδοχές των αποστράτων. Το καθαρό ποσό δηλαδή θα είναι μεν αυξημένο αλλά όχι στο ίδιο ύψος με το ποσό που θα δοθεί στη σύνταξη, επειδή θα γίνει εκ νέου υπολογισμός των περικοπών του ν. 4093/2012 που ισχύουν σε κύριες συντάξεις, ή άθροισμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Το κόστος από την επιστροφή του υπολοίπου 50% των περικοπών ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ.

Από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζεται να συμψηφιστούν οι αυξήσεις ή και μέρος των αναδρομικών με τις μειώσεις του 2019, δηλαδή με τις περικοπές έως 18% που φέρνει ο επανυπολογισμός συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου.

Για παράδειγμα, στρατιωτικός που θα πρέπει να λάβει τη β’ δόση αναδρομικών από την επιστροφή του υπολοίπου 50% της περικοπής, με αύξηση σύνταξης κατά 77 ευρώ, και με αναδρομικά 4.630 ευρώ εξετάζεται να πάρει το ποσό αυτό με συμψηφισμό της μείωσης που θα έχει τον Δεκέμβριο του 2018 λόγω επανυπολογισμού, ώστε για όσο διάστημα έχει λαμβάνειν αναδρομικά να έχει και αναλόγως μικρότερη ή και καθόλου μείωση σύνταξης.


Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ 60 ΜΗΝΕΣ


(Ε.Τ. 25/06/2018 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])


9 σχόλια:

 1. από ανάλυση πάμε καλά, αλλά μόνο λόγια και θεωρεία, σανό τέλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρία εννοείς, γιατί τα θεωρεία είναι στα θέατρα. Ότι νάναι...

   Διαγραφή
 2. ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ 2015, 2016, 2017 ΚΑΙ 2018

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντως ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ από το 2012...

   Διαγραφή
  2. και τελείωσαν το 2014 ............με Σαμαρά

   Διαγραφή
 3. ρε ξυπνήστε, αυτοί τάζουν σε όλους, αύξηση κατώτατου μισθού, δεν θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις, δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ από το 2019 κατά 25 %, κτλ, αλλά τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο θα πέσουν λόγω σκοπιανού που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση, έτσι θα λένε δεν προλάβαμε να τα εφαρμόσουμε, ο Πάνος θα λέει δεν πρόλαβα να δώσω τα αναδρομικά,κτλ, στημένο παιχνίδι είναι, έτσι θα πάρουν και ψήφους επιπλέον στις εκλογές από γίδια και πρόβατα που τρώνε σανό ............................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστός αλλά ούτε και τον άλλο τον "υπάλληλο" τον Κούλη... Τους έχουμε δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ...

   Διαγραφή
  2. Τα τελευταία 4 χρόνια το μόνο που είδαμε ήταν, αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση εισφορών, αύξηση συμμετοχής ασφαλισμένου στα φάρμακα, και ακούσαμε παραμύθια κάργα, καιρός είναι να φύγουν και να πάνε από εκεί που ήρθαν.

   Διαγραφή
 4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΝΟΥΝ "CLOPY-PASTE"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ