Αρχική » , , , , , » Η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα

Η Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα


«Το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο της αποστολής του, προτίθεται να παραδώσει την ιστορική Πολεμική Σημαία του 9ου Συντάγματος Πεζικού του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας κατά το μήνα Οκτώβριο 2018».

Την πληροφόρηση αυτή παρέσχε προς το δήμαρχο Π. Νίκα ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, α΄ αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου, με επιστολή του, με την οποία επίσης ζητεί τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση της τελετής παράδοσης της Πολεμικής Σημαίας ως συνδιοργανωτή.Πρόκειται για την ικανοποίηση επίμονου αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, εδώ και χρόνια, προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το οποίο, μάλιστα, υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη.

Θα έλθει, λοιπόν, στην Καλαμάτα η Πολεμική Σημαία της μονάδας εκείνης, υπό την οποίαν πολέμησαν πολλές εκατοντάδες Μεσσήνιοι και ορισμένοι έδωσαν τη ζωή τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Σχετικά, ο Ταξίαρχος Γεωργόπουλος σημειώνει τα εξής: «Η παράδοση της Πολεμικής Σημαίας έχει ως στόχο να θυμίσει στους κατοίκους της Μεσσηνίας την ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο μαζί με το 36ο Σύνταγμα Πεζικού υπό την XIV Μεσσηνιακή Μεραρχία μεγαλούργησαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

(ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 21/06/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ