Αρχική » , , , , , , , » Υπεγράφη συμφωνία για την προμήθεια εξοπλισμού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων

Υπεγράφη συμφωνία για την προμήθεια εξοπλισμού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων


Υπογράφτηκε από τον Φ.Κουβέλη και την Ρ.Δούρου

Συμφωνία συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, όλων των Κλάδων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, υπογράφτηκε σήμερα από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Φώτη Κουβέλη και της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Η σχετική σύμβαση, με την οποία επικυρώθηκε η προαναφερθείσα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών,υπογράφτηκε στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ.

Από το Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν πρωτοβουλίες δράσεων μεταξύ των δύο πλευρών που κατέληξαν στη σημερινή συμφωνία με στόχο την επαύξηση της διαλειτουργικότητος μεταξύ των δύο πλευρών, μέσα από την αποφυγή των επικαλύψεων των αρμοδιοτήτων τους, σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΑΝΥΕΘΑ, προσθέτοντας ότι «λόγοι δημοσιονομικής πολιτικής οδήγησαν στην αναπροσαρμογή σκέψεων ώστε να είναι δυνατή η διαφύλαξη της παροχής υπηρεσιών υγείας προς το προσωπικό των ΕΔ, με λιγότερους πόρους, αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα, σε σχέση με το παρελθόν οπότε οι διαθέσιμοι πόροι ήταν πολύ περισσότεροι. Παράλληλα όσοι αντέδρασαν ή ανησύχησαν με το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες διαψεύσθηκαν» σχολίασε χαρακτηριστικώς.Όπως έγινε γνωστό με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που εδρεύουν στην Αττική, αυτά ενισχύονται με τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας, με την απόκτηση μεταξύ άλλων ψηφιακού μαστογράφο, ψηφιακούς αγγειογράφου κλπ.

Η Περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά της επισήμανε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια δεν αποτελεί μια αποσπασματική ενέργεια υπενθυμίζοντας ότι έχει χρηματοδοτήσει με 40 εκατομμύρια ευρώ τα (πολιτικά) νοσοκομεία της Αττικής. «Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια θέλαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι αντιμετωπίζοντας στη βάση αρχών χρόνιες παθογένειες» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η ίδια επίσης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των ΕΔ με 8.570.000 ευρώ, μέσω του σχεδίου «Ξενοκράτης» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, οι Υπαρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, καθώς και οι Διευθυντές Υγειονομικού των Γενικών Επιτελείων και οι Διευθυντές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων της Αττικής.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ