Αρχική » , , , , , , » Νέο περιστατικό στη Φρουρά Μεγίστης με την αυτοκτονία στρατιώτη

Νέο περιστατικό στη Φρουρά Μεγίστης με την αυτοκτονία στρατιώτη


Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης

Ένας 21χρονος στρατιώτης από την Κρήτη αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί κάνοντας χρήση του ατομικού του οπλισμού ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού στην ακριτική Ρω.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό, εντός του τελευταίου 10ημέρου, που απασχολεί την επικαιρότητα και αμφότεροι οι «πρωταγωνιστές» υπηρετούσαν στη Διοίκηση Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης, στην οποία – ως γνωστόν – υπάγονται οι φρουρές στις γειτονικές νησίδες Ρω και Στραγγύλη, μετά το πρώτο της κλοπής ενός τυφεκίου G3 από έναν Δόκιμο Έφεδρο Αξιωματικό (ΔΕΑ), ο οποίος υπηρετούσε στη Φρουρά του νησιού.Η ιστοσελίδα μας ερώτησε σχετικώς στρατιωτική πηγή του ΓΕΣ, που δεν συσχετίζει τα δύο περιστατικά, δηλαδή της προ 10ημέρου κλοπής του τυφεκίου από τον ΔΕΑ και της σημερινής αυτοκτονίας του στρατιώτη, ο οποίος υπηρετούσε ήδη στη Φρουρά Μεγίστης επί τρίμηνο, αποδίδοντάς τα εμμέσως πλην σαφώς σε «τραγική σύμπτωση».

Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος θάνατος που πλήττει την οικογένεια του Στρατού Ξηράς τον τελευταίο μήνα, μετά δύο ακόμα θανάτους, ενός μόνιμου στελέχους και ενός στρατιώτη θητείας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα εκτός μονάδος και εκτός υπηρεσίας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ που εκδόθηκε σήμερα έχει ως εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης».

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ