Αρχική » , , , , » Η αποζημίωση των στελεχών ΕΔ σχετικά με νυχτερινά, Κυριακές και Αργίες (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ)

Η αποζημίωση των στελεχών ΕΔ σχετικά με νυχτερινά, Κυριακές και Αργίες (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΕΡΩΤΗΣΗ)


Οι Βουλευτής ΚΚΕ Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα) - Παφίλης Αθανάσιος - Τάσσος Σταύρος, κατέθεσαν ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 7082/26-06-2018) προς τα Υπουργεία: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Εθνικής Άμυνας - Οικονομικών με θέμα: «Η αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με νυχτερινά Κυριακές και Αργίες»:Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα νυχτερινά, την αμοιβή για υπηρεσία την Κυριακή και τις αργίες.

Με τον νόμο 4472/2017, που εισήγαγε νέες ρυθμίσεις για τις μισθολογικές απολαβές τους, αντί να άρει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που υφίστανται επί 37 συναπτά έτη σε σχέση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, σχετικά με την εφαρμογή της πενθήμερης βδομάδας εργασίας, τις αποζημιώσεις για την προσφερόμενη υπηρεσία πέραν αυτής, την υπερωριακή, νυχτερινή και εξαιρέσιμη εργασία, διατήρησε και διεύρυνε τον επιδοματικό τους χαρακτήρα.

Είναι εκτεταμένο το φαινόμενο των απλήρωτων υπερωριών που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού χρόνου της υπηρεσίας τους. Αυτές δήθεν "αποζημιώνονται" με ρεπό, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν χορηγούνται, λόγω του μεγάλου αριθμού τους που έχει σωρευθεί ή τη σκόπιμη λήξη της υπερωριακής εργασίας πριν το 24ωρο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

Τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου οι αποζημιώσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις Κυριακές και αργίες, να εναρμονιστούν με το καθεστώς αποζημιώσεων των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4354/2015;

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ