Αρχική » , , , , , , » Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ορκίζονται οι νέοι Aνθυπολοχαγοί

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ορκίζονται οι νέοι Aνθυπολοχαγοί


Ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι

Την προσεχή Παρασκευή 15 Ιουνίου θα είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ως τώρα ζωή των Ευελπίδων IV, καθώς τη μέρα αυτή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία τους ως νέων Ανθυπολοχαγών Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, αποτελώντας την Τάξη 2018 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Μέχρι τότε, η τελευταία σημαντική δραστηριότητά τους ως μαθητών της Σχολής ήταν το εκπαιδευτικό ταξίδι των Ευελπίδων της IV Τάξεως, το οποίο και αποτελεί το επιστέγασμα της εκπαιδεύσεώς τους στη Σχολή και ήταν τετραήμερης διάρκειας.

Το προαναφερθέν εκπαιδευτικό ταξίδι των Ευελπίδων της IV Τάξεως, με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ - «Αχιλλεύς» και στην ζώνη ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού - «Θράκη».Κατά την επίσκεψή τους στην έδρα της 1ης Στρατιάς οι Ευέλπιδες ενημερώθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητες της, καθώς και την αποστολή του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΣΕΕΕ)

Ακολούθως, τις υπόλοιπες τρεις ημέρες οι Ευέλπιδες επισκέφθηκαν την περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, ως εξής:

- Το Στρατηγείο του Σώματος στην Ξάνθη.

- Το Στρατηγείο της ΧΙΙ (12ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού-«Έβρος» καθώς και το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) αρμάτων μάχης στην Αλεξανδρούπολη.

- Το Στρατηγείο της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού «Διδυμοτείχου» στο Διδυμότειχο, στην οποία ήταν η αμέσως προηγούμενη διοίκηση του σημερινού Διοικητή της ΣΣΕ.

- Το Στρατηγείο της 50 Μ/Κ Ταξιαρχίας - «Αψός» στο Σουφλί.

- Τα Ελληνικά Φυλάκια «Κήπων» «ΕΦ1» και «Γέφυρας».

Όλα αυτά βεβαίως τώρα αποτελούν παρελθόν και οι Ευέλπιδες IV Τάξεως ασχολούνται με τα δοκιμαστικά της τελετής της ορκωμοσίας τους και προβάρουν τις στολές των Aνθυπολοχαγών που θα φορέσουν στην τελετή.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΒΑΦΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΣΜΟ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΣΤΕΡΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί θα είναι οι επόμενοι διοικητές μονάδων που στην δύσκολη ώρα θα πάρουν επάνω στους ώμους τους την επιβίωση μας σαν έθνος. Το τι τους μαθαίνουν σε αυτή τη σχολή τράβα ένα μήνα και ζήσε μέσα σε σκηνή στα χιόνια στον Υμηττό και μετά έλα να σχολιάσεις αυτά τα παιδιά που επί 4 χρόνια αληθινά εκπαιδεύονται για να διοικήσουν στρατιωτικά και να αναλάβουν στους 22χρονους ωμους τους, τις ευθύνες του ελληνικού στρατεύματος. Οι μισοί και παραπάνω έχουν σχεδόν κατεστραμμένα τα πόδια τους από την σκληρή εκπαίδευση και εσύ νοιάζεσαι αν σε βάλουν να βάψεις ένα στρατόπεδο; Τι συγκρίνεις και για ποιον λόγο είναι οφθαλμοφανές. Όσα δε φτάνει η αλεπού θέλει να τα κάνει σαν τα μούτρα της!Αυτά τα παιδιά βγαίνουν με όνειρα! Πολλά από αυτά θα τα δουν να καταρρέουν γιατί οι κοινωνίες που δομήσαμε ευνοούν πλέον τους άχρηστους, τους τεμπέληδες, τους ψεύτες, τους ρουφιάνους, τους κόλακες και τους μιζαδόρους. Και σε αυτό το μετερίζι θα έχουν να δώσουν έναν μεγάλο αγώνα. Κάποιοι ίσως τον κερδίσουν, Κάποιοι ίσως τον χάσουν και χάσουν και την ανθρωπιά τους. Τούτη την ώρα όμως είναι απλά παιδιά και κανείς δεν έχει δικαίωμα να προδιαγράψει την πορεία τους. Αυτήν μπορούν να την χαράξουν μόνον οι ίδιοι. Εμείς να τους ευχηθούμε υγεία και καλή δύναμη στη δύσκολη σταδιοδρομία που επέλεξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ