Αρχική » , , , » Σύγχυση και αναστάτωση για τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

Σύγχυση και αναστάτωση για τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκληθεί στους μετόχους και τους μερισματούχους των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο ΦΕΚ που... δημοσιεύτηκε ονοματίζονται και τα Μετοχικά Ταμεία ως φορείς της γενικής κυβέρνησης που θα κληθούν να καταβάλουν τον οβολό τους προκειμένου να δημιουργηθεί «μαξιλάρι» ασφαλείας για την κάλυψη των υποχρεώσεων του Δημοσίου, αλλά από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνεται πως αυτό δεν ισχύει και η συμμετοχή τους δεν είναι αναγκαστική.

Όπως και να έχει πάντως, η ανάγνωση του ΦΕΚ το οποίο αναφέρεται στην κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος, και συγκεκριμένα βάσει αυτής «υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας», ενέσπειρε πανικό, διότι οι διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων τα τελευταία χρόνια, και μετά το ισοπεδωτικό PSI, προσπαθούν με χρηστή διαχείριση και μειώσεις στα μερίσματα να σώσουν ό,τι σώζεται και να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έκοψαν και τις προκαταβολές των εφάπαξ, παρέτειναν ελλείψει εσόδων τα κανονικά εφάπαξ, και, όπως ήδη σημειώθηκε, προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις στα μερίσματα (ειδικά στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου «μπήκε» και «χέρι» στα ΒΟΕΑ, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι νόμιμο). Σήμερα, τα χρηματικά διαθέσιμα των Μετοχικών Ταμείων υπολογίζονται σε 81.600.000 ευρώ για το ΜΤΣ. 23.000.000 ευρώ για το ΜΤΝ, και 51.000.000 ευρώ για το ΜΤΑ.

Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καταβληθούν μερίσματα και εφάπαξ τους επόμενους μήνες. Συνεπώς, δικαίως οι απόστρατοι αξιωματικοί κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», διότι, όπως λένε και οι ίδιοι, «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24/04/2015 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και Μετοχικά Ταμεία

1 σχόλια:

  1. Aφου η πατριδα φτωχευσε γιατι εδω και τωρα δεν υλοποιειται με πραξη νομοθετικου περιεχομενου η δημευση μεταφορα ολων των περιουσιακων στοιχειων ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΚΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ κ.ο.κ στα αποθεματικα της ΤτΕ...ως οικονομικη πολιτικη πραξη???
    Αφου γλυτωσαν την φυλακη να υποβαλουν Ε1-Ε9 και οτι αλλο 'Ε'...ΠΛΕΟΝ ΜΗΔΕΝΙΑ!!!
    Νομιζω οτι η νεα κυβερνηση πρεπει να στραφει προς σ΄αυτην την κατευθυνση!!!Αφου η δικαιοσυνη αργησε να ΄ρθει και ως φαινεται ΔΕΝ ΘΑ ΄ΡΘΕΙ ΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ