Αρχική » , , , » Ήσυχος: Θα δοθεί λύση για όσους κατετάγησαν την περίοδο 1990-'92

Ήσυχος: Θα δοθεί λύση για όσους κατετάγησαν την περίοδο 1990-'92

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, έδωσε απάντηση σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για το χρόνιο πρόβλημα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-1992, αλλά, όπως προέκυψε, ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε, αφού το θέμα παραπέμπεται στο Υπουργείο Οικονομικών (που απάντησε ΕΔΩ).

Το παράδοξο δε, αν όχι προκλητικό, είναι πως... η ερώτηση υποβλήθηκε από την τέως αν. ΥΕΘΑ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μοίραζε υποσχέσεις όσο ήταν στο Πεντάγωνο χωρίς να πράξει τίποτα, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ενώ ήταν αρμόδια για θέματα του προσωπικού. Ο κ. Ήσυχος, απαντώντας στην προκάτοχο του, αφού υπενθυμίζει πως «η ίδια δεν επέλυσε το ζήτημα και γνωρίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες», διαβεβαιώνει ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του ΥΕΘΑ για να δοθεί λύση. Το θέμα πάντως για τους στρατιωτικούς που κατετάγησαν την περίοδο 1990-1992 δεν είναι ποιος έπραξε τι, αλλά να μπει επιτελούς ένα τέλος στη σε βάρος τους ανισότητα. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και θα μπορούσε να επιλυθεί αν υπήρχε συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Σημειώνεται πως το θέμα αναδείχθηκε από το «ΑΡΜ» στην προηγούμενη έκδοση, αφού πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από τη θέσπιση και εφαρμογή του Νόμου 3865/2010, με τον οποίο συντελέστηκε μια μεγάλη αδικία σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέλαβαν υπηρεσία την περίοδο 1990-1992. Συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός αύξησε τα όρια παραμονής των Ελλήνων στρατιωτικών στην ενεργό υπηρεσία, με προσπάθεια ομαλής χρονικής μετάβασης στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς για όλους τους «νέους» ασφαλισμένους στρατιωτικούς (αυτούς που κατετάγησαν από 1/1/1993 και εντεύθεν), αλλά και προκειμένου να μη δημιουργηθούν μεταξύ τους μεγάλες χρονικές διαφορές στο δικαίωμα λήψης της σύνταξης.

Ωστόσο, επήλθε μια δυσμενής μεταχείριση για τα στελέχη που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/7/1990 έως 31/12/1992, αφού αποκόπηκαν και διαχωρίστηκαν πλήρως από το κύριο σώμα των «παλαιών» ασφαλισμένων, και εντάχθηκαν βίαια στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς με ένα χρονικό χάσμα 14 ετών (9 πραγματικά και 5 πλασματικό) με τους αμέσως προηγουμένους (καταταγέντες μέχρι 30/6/1990).

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΡΜ 10/04/2015 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

6 σχόλια:

 1. ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΕ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ 90-92-Η ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ -Η ΠΟΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΑΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. (Προς τον ανώνυμο 10:07) Νεοκαταταγέντες 90-92 ? Πόσο τραγικός, κομπλεξικός και εμπαθής μπορεί να είσαι άραγε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η λυση θα αλλως η ουτως. Το θεμα ειναι ποτε,πως και με τι κοστος για τους μετα το 92. Καλη Ανασταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι πεταγεται ο καθε πολυξερος και μιλαει χωρις να ξερει.Για τους καταταγεντες 90-92 λεμε.Τι σχεση εχει η μισθολογικη αποκατασταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λενε οι εξυπνακιδες... 90-92 σημαινει 25 χρονια υπηρεσιας... Ξυπνατε λεμεεεεε....!!!!! Δικαιοσυνη θελουν οι ανθρωποι...!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ