Αρχική » , , , , » ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ (Στρατιωτικά Παραπολιτικά) - 17/04/15

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΑ (Στρατιωτικά Παραπολιτικά) - 17/04/15

ΤΟ ΘΕΜΑ της τεχνικής υποστήριξης των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουμε και την προμήθεια βλημάτων για τους S-300 συζήτησε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα. Ένα «καλάσνικοφ» ΑΚ-74, ωστόσο, ήταν αυτό που «γυάλισε» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και οι κατασκευαστές τού το δώρισαν.

Τη βρήκε τη λύση ο Γιώργος Καμίνης για τους μετανάστες που... καταφτάνουν στην Ελλάδα κατά καραβιές. Να ανοίξουν, λέει, οι κατασκηνώσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας και να φιλοξενηθούν εκεί. Αφού γέμισαν τα παγκάκια και οι πλατείες με τους μετανάστες, ο δήμαρχος Αθηναίων προτείνει να ξεχειλίσουν και οι μονάδες του Στρατού με ανθρώπους αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητος.

Ο κ. Καμίνης, που δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίζει τα «δικαιώματα» των αλλόθρησκων στην Ελλάδα, βλέπει προφανώς και ο ίδιος πως τώρα η κατάσταση ξεφεύγει στο κέντρο της Αθήνας και αναζητά εξιλαστήρια θύματα, όπως και ορισμένοι άλλοι μέσα από την κυβέρνηση. Θα πρέπει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσουν ότι περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή δεν μπορεί να υπάρξει.

Αρκετά συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας στον αέρα, καθημερινά, ελικόπτερα για έρευνα και διάσωση μεταναστών και στέλνοντας ακόμη και φρεγάτες να ρυμουλκήσουν σκάφη για να τα κονομάνε οι Τούρκοι δουλέμποροι που έχουν στήσει «χρυσές δουλειές». Ο Δήμαρχος της Κω έστειλε επιστολή απόγνωσης στον αρμόδιο υπουργό, με την οποία ζητά την ενίσχυση της μονάδας του Λιμενικού Σώματος με προσωπικό και σκάφη για την αποτροπή του έργου των δουλεμπόρων.

Και για να κλείνουμε το θέμα, το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι πρόβλημα πολιτικό και εθνικής ασφαλείας, και δεν αντιμετωπίζεται με αστείες δηλώσεις του στιλ «“λιάζονται” στις πλατείες», ή «ανοίξτε τις κατασκηνώσεις των αξιωματικών να φιλοξενηθούν». Το να στείλεις ως χώρα το μήνυμα «“ανοίξαμε”, και περιμένουμε το “τσουνάμι” των μεταναστών ή των προσφύγων» είναι κατ' αρχήν λάθος, αλλά και επικίνδυνο.

Τελικά, τι γίνεται με τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Ισχύει ή δεν ισχύει; Ο υποψήφιος, και προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ταφύλλης δηλώνει (έχει τυπώσει και κάρτες) ότι έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Από την άλλη όμως δεν του έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες, καθότι ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί με την ύπαρξη γενικής γραμματείας και επιθυμεί να επανέλθει το καθεστώς του ειδικού γραμματέα, με μοναδικές αρμοδιότητες στο πολιτικό προσωπικό. Κάτι όμως που ο κ. Ταφύλλης δεν αποδέχεται.

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες ένα σχέδιο αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, από την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με αυτό, οι στρατιωτικές σχολές που έχουν υψηλές βάσεις, όπως η Ικάρων, η Ευελπίδων και η Ναυτικών Δοκίμων θα υπαχθούν στην κατεύθυνση των θετικών επιστημών. Στην ίδια κατηγορία θα ενταχθούν και οι σχολές με αντικείμενο την ιατρική, και με επιλογή του μαθήματος της Βιολογίας ως τέταρτου.

Για τις αστυνομικές σχολές το εν λόγω σχέδιο προβλέπει να ενταχθούν στην τρίτη κατεύθυνση, αυτή των οικονομικών επιστημών και πληροφορικής, με τέταρτο μάθημα επιλογής για τους υποψήφιους τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Το σκεπτικό αυτού του διαχωρισμού, και ειδικά τα κριτήρια, ομολογούμε πως δεν είναι κατανοητά. Εκείνο που πάντως είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι περιθώριο για νέους πειραματισμούς όσον αφορά στην εισαγωγή στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν υπάρχει.

Ξεκινάει τη Δευτέρα η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2015». Επί ποδός τίθενται όλες οι Μοίρες της ΠΑ για εκτέλεση σεναρίων που προβλέπουν τα πάντα. Από μάχες air το air έως προσβολές επίγειων στόχων. Η άσκηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από το Ισραήλ και αμερικανικών δυνάμεων ειδικών στην κατάδειξη στόχων.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΡΜ - 17/04/2015 - Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

2 σχόλια:

  1. Για το μεταναστευτικό είναι πολύ αργά πλέον να γίνει κάτι με συνηθισμένα μέσα. Κυρίες και κύριοι ή παίρνονται ακραία μέσα (ναι αυτά που φαντάζεστε) ΠΡΟΧΘΕΣ, ή χτενιστείτε πλυθείτε και ετοιμαστείτε εσείς και τα παιδιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΥΠΕΘΑ μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα με την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών, διαθέτοντας ανενεργή στρατόπεδα για προσωρινή παραμονή και στρατιωτικό προσωπικό για φύλαξη αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ