Αρχική » , , , » Το ΥΠΕΘΑ εξασφάλισε 2.700.000 ευρώ για το επίδομα παραμεθορίου

Το ΥΠΕΘΑ εξασφάλισε 2.700.000 ευρώ για το επίδομα παραμεθορίου

Ένα έγγραφο που έφτασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το υπουργείο Οικονομικών για την επιστροφή αδιάθετων κονδυλίων προκάλεσε ανησυχία στις οικονομικές υπηρεσίες του Πενταγώνου, καθώς σε αυτά τα κονδύλια... πόνταρε η πολιτική ηγεσία για να προχωρήσει σε κάποιες παροχές προς τους στρατιωτικούς ή να καλύψει ανάγκες σε λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά, πάντως, της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσαν να δηλώσουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα που χρειάζονται σε συγκεκριμένους κωδικούς. «Όλα τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί αυτό το δίμηνο έχουν μπει σε συγκεκριμένους κωδικούς, από τους οποίους θα εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ανάγκες των Ε.Δ., όπως συντηρήσεις και τεχνική υποστήριξη οπλικών συστημάτων» ανέφερε αρμόδια πηγή, ενώ την ίδια στιγμή πρόσθετε πως «το ίδιο ισχύει και για τα χρήματα που ο Πάνος Καμμένος έχει πει δημόσια ότι έχει εξασφαλίσει για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών».

Οι ισχυρισμοί από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνονται και από δύο αποφάσεις που υπέγραψε πριν από το Πάσχα ο Πάνος Καμμένος για την ανακατανομή των πιστώσεων. Βάσει αυτών, ενισχύθηκαν οι κωδικοί από τους οποίους πληρώνονται τα οδοιπορικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεκριμένα της παραμεθορίου με 2.700.000 ευρώ, όπως επίσης και οι κωδικοί που αφορούν στην προμήθεια ιματισμού, υφασμάτων και συναφών υλικών κατά 5.220.000 και στην προμήθεια ειδών υπόδησης ύψους 3.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, πάντως, μειώθηκαν τα χρήματα σε άλλους κωδικούς, όπως σε αυτούς για ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα-λιπαντικά.

Σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν υπήρξαν αδιάθετα κονδύλια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα οποία προέρχονταν κυρίως από το ΕΣΠΑ, τα οποία δεν κατάφεραν να τα απορροφήσουν τα Γενικά Επιτελεία, και όχι μόνο. Ωστόσο, τώρα οι οικονομικές συνθήκες είναι διαφορετικές και, με δεδομένο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. εύλογο είναι να προκαλείται ανησυχία από τέτοιου είδους έγγραφα που έχουν αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/04/2015 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

3 σχόλια:

  1. Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Τόμσεν δήλωσε ότι, πως είναι ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα καθώς, όπως ανέφερε, είναι μη βιώσιμο, ωστόσο, σημείωσε πως το Ταμείο δεν ζητά και δεν ζήτησε ποτέ οριζόντιες περικοπές συντάξεων. Τι ζητάει το ΔΝΤ ; να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δηλαδή 50αρηδες συνταξιούχοι και να αυξηθούν τα χρόνια ασφάλισης για να δικαιούσαι σύνταξη. Φυσικά αυτά δεν φτάνουν στα αυτιά του ΥΠΕΘΑ που ακόμη και σήμερα οδηγεί στη σύνταξη στρατιωτικούς 50αρηδες ως άχρηστους !!! και δεν είναι το μοναδικό υπουργείο φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεις στην πολεμικη αεροπορια που υπηρετουμε σε ακριτικά νησια του αιγαιου γιατι δεν εχουμε παρει ακομα ουτε το πρωτο φυλλο πορειας (παραμεθορίου ) εχουμε κανενα νεο για αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το προσωπικο στις μονάδες της αεροπορίας στην παραμεθοριο δεν έχει πάρει φράγκο πάντως μέχρι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ