Αρχική » , , , , » ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΔ-ΣΑ: «Δώστε επιτέλους τα (297.000.000) αναδρομικά τώρα»

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΔ-ΣΑ: «Δώστε επιτέλους τα (297.000.000) αναδρομικά τώρα»

ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Βεντέτα» μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχει ανοίξει για το θέμα της πλήρους αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και... ταυτόχρονα των υπηρετούντων στα Σώμα τα Ασφαλείας. Σε συνέχεια της νομοθετικής διάταξης και της κοινής υπουργικής απόφασης (την είχε αποκαλύψει το «ΑΡΜ») που συντάχθηκαν και προωθήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έστειλε εκ νέου έγγραφο στους Γιάνη Βαρουφάκη και Δημήτρη Μάρδα, στους οποίους υπενθυμίζει ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εφαρμόζονται.

«Για λόγους χρηστής διοίκησης και ηθικής ικανοποίησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμοστούν πλήρως, ήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1/8/2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών» αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρει την υπογραφή του Πάνου Κομμένου, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει πως «το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης [...] έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς τις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων».

Αναλύεται μάλιστα το ποσό που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των μισθών. Όπως αναφέρει το έγγραφο, θα απαιτηθούν συνολικά 170.000.000 ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς από 1/8/2012, από τότε δηλαδή που εφαρμόστηκε το «ψαλίδι» στους μισθούς και στις συντάξεις, έως 31/12/2014 (ΓΕΣ 92.000.000, ΓΕΝ 32.735.000 και ΓΕΑ 45.284.340), και μηνιαίως από την πλήρη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περίπου 5.700.000 ευρώ (ΓΕΣ 3.000.000, ΓΕΝ 1.123.000 και ΓΕΑ 1.558.200). Όσον αφορά στα Σώματα Ασφαλείας, για τα αναδρομικά θα απαιτηθούν συνολικά 127.000.000 ευρώ, και μηνιαίως 4.400.000 ευρώ.

Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ

Γίνεται επίσης, από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μία αλλαγή όσον αφορά στην καταβολή των αναδρομικών (από το κείμενο της ΚΥΑ), και προτείνεται πλέον το ποσό της εφάπαξ δόσης των αναδρομικών όπως ανέλθει στα 500 ευρώ, σε αντιδιαστολή με τα 250 ευρώ που ίσχυε στην ΚΥΑ που εστάλη προ ημερών, η δε καταβολή των αναδρομικών καθορίζεται σε 24 μηνιαίες δόσεις, αντί των 36 που προβλέπονταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νομικές προεκτάσεις όσον αφορά στην παρέλευση 5ετίας σε περίπτωση που θα αρχίσει η καταβολή των νέων αναδρομικών μετά την παρέλευση της τρέχουσας 3ετίας».

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στη ευχέρεια του υπουργείου Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες δημοσιονομικές επιπτώσεις. Από το οικονομικό επιτελείο, πάντως, η απάντηση είναι πως, επί της παρούσης, δεν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της αποφάσεως του ΣτΕ (αυτό φάνηκε, άλλωστε, και από τη νέα προσφυγή), έστω και αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι έχουν εξευρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια (εκφράζει ωστόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων). Παραμένει λοιπόν άγνωστο πότε, και αν, το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24/04/2015 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) Έγγραφο ΥΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ προς ΥΠΟΙΚ (ΓΛΚ) για υποχρέωση συμμόρφωσής του στην Απόφαση του ΣτΕ
2) Το έγγραφο του ΥΠ.ΟΙΚ. που άναψε φωτιές στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

18 σχόλια:

 1. Άρχισε για τα καλά το κλωτσοσκούφι, με τον ένα να παριστάνει τον καλό, και τον άλλο τον καταπιεσμένο να βρεί τα χρήματα. Παλιά μας τέχνη, κόσκινο. Και κάποια στιγμή, θα ξαναέλθουν και θα ζητάνε την ψήφο μας, για να συνεχίσουν "τάχαμ' δήθεν" να αγωνίζονται για τα δίκαιά μας. Καλά μας κάνουν! Αφού μας βρήκαν "μαλακούς", καλά μας κάνουν. Έγινε η μεγάλη ανατροπή όταν έπρεπε; Δεν έγινε. Γι' αυτό, καλά να πάθουμε. Τί φοβηθήκαμε, μή τυχόν και μας κακοχαρακτηρίσουν; Έτσι κι' αλλιώς, γραμμένους μας έχουν. Αλλά θα έπρεπε να ξέρουμε ότι, εάν δεν σε φοβούνται, δεν σε υπολογίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά κρασιά, συντρόφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΙ Ο ΜΟΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΡΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ -ΤΟ SITE ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝΠ ΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΩΡΑ= ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΜΕΙVΣΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗ ΣΤΙΓΝΗ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΑΨΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΜΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ ψάχνουν να βρουν χρήματα να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις από όλους τους οργανισμούς του δημοσίου και από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτοί ονειρεύονται άμεση συμμόρφωσει και αναδρομικά, μιλάμε το ΥΠΕΘΑ πρέπει να ζει σε άλλη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από 2016 να περιμένουμε τώρα λεφτά δεν υπάρχουν και δεν έχουν προβλεφθεί στον προυπολογισμο. Αρκεί μέχρι τότε να μην έχουμε εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειναι πολυ άσχημο να υποτιμαει κ ο ΥΕΘΑ κ η κυβέρνηση τη νοημοσύνη μας!!παιχνιδια πίσω απ την πλάτη μας!!ολα τα γουρούνια ίδια φάτσα έχουν λέει η παροιμία!!κ παρόλο που αντοχή δεν έχουμε άλλη ούτε ανοχή βέβαια νοημοσύνη έχουμε κ θα την αποδείξουμε οταν θα έχουμε εκλογές!!!!!γιατι τον άρχοντα τρία πράγματα τον χαρακτηρίζουν όπως ξέρουμε!!!τελικα όμως για αυτα τα τρία πρέπει να υπάρχουν αλλά τρία β@@@@@α!!οποτε κανεις υπουργός οικονομικών δε θα χέ άποψη!!αλλα ετσι ειναι η συμφωνία!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Από το 2016 και βάλε,,,,,,,,, καλοκαίρι,,,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι κάνει νιου νιου στα κεραμίδια ; ο αλεξόγατος ,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΑΛ@Ξ@Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ψυχραιμία φίλοι καλοί!!! Οι άλλοι μας "δούλευαν" 40 χρόνια. Δώστε λίγο περιθώριο να δούμε κι αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανωνυμε 25/4-9.32μμ
  Ποσο περιθωριο να δωσουμε?Θα παρακαλουσα απαντηση για να λαβω υποψη την προταση στα σοβαρα ειδ αλλως ελεχθει ετσι για να λεχθει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. περιθώριο 5 χρόνια, χα χα χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΕΔΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΣΑΛΙΟ", ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "Ο ΛΥΚΟΣ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΟΥΪ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εδώ ο κόσμος χάνετε και αυτοί χτενίζονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. φέρτε πίσω τα κλεμμένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΣΥΡΙΖΑ θελατε ας την φαμε τωρα τη σφαλιαρα για να ησυχασουμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ:"ΣΥΡΙΖΑ θελατε ας την φαμε τωρα τη σφαλιαρα για να ησυχασουμε.." ΔΛΔ. ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ