Αρχική » , , , , , , » Ασαφές παραμένει το πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ

Ασαφές παραμένει το πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ

«Γολγοθάς» παρά τις ... έτοιμες λύσεις

Βουνό παραμένουν τα προβλήματα των στρατιωτικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα, η οποία ούτε στο ελάχιστο δεν... αλλάζει παρά την εορταστική ατμόσφαιρα που επικράτησε χθες στο Γουδή στο γεύμα αλληλεγγύης, αλλά και την πενθήμερη τιμητική άδεια που απένειμε στο προσωπικό που συμμετείχε στην παρέλαση ο ΥΕΘΑ.

Μια άδεια για να μείνει κανείς στο... σπίτι, αφού χρήματα εξακολουθούν να μην υπάρχουν στις τσέπες. Η Ανάσταση αργεί για τους στρατιωτικούς, αφού το πότε θα υλοποιηθεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ παραμένει ασαφές και μετά το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών στο ΣτΕ, πλέον, μπαίνουν ερωτήματα και γιατί η κυβέρνηση θεωρεί υψηλόμισθους τους στρατιωτικούς. Στον... αέρα είναι και το τι θα γίνει με τη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ, καθώς και την κράτηση που τους γινόταν 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ, αλλά και την επιστροφή εισφορών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε αχαρτογράφητα ύδατα είναι ακόμα και οι κυβερνητικές προθέσεις για το Ασφαλιστικό 1990-1992 και η εξέλιξη των υπαξιωματικών της ΠΑ 1988-1989. Παράλληλα, γιγαντώνονται μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα, τα οποία εν πολλοίς θα έμεναν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, αν οι Ενώσεις δεν τα αναδείκνυαν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να κάνουν ένα παιδί με εξωσωματική, ανεβαίνοντας πραγματικό Γολγοθά, έχει αναδείξει πολλές φορές η ΕΣΠΕΚΜ, αλλά και όσοι έχουν παιδιά δύσκολα μπορούν να ισορροπήσουν τα καθήκοντά τους ως γονείς με τις απαιτήσεις της υπηρεσίας λόγω του ωραρίου. Η ΕΣΠΕΘ, άλλωστε, έχει δημοσιοποιήσει, αλλά δυστυχώς πέρασε στα «ψιλά», την υπέρογκη επιβάρυνση που υφίστανται όσοι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν έως και 250 ευρώ τον μήνα για παιδικούς σταθμούς από τα πενιχρά εισοδήματά τους.

Δεν ακούγονται

Οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, μάλιστα, έχουν προτείνει και λύσεις, σε συμφωνία με το προεκλογικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης, αλλά όπως φαίνεται, δυστυχώς, δεν ακούγονται. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται το οξύμωρο φαινόμενο την ώρα που η καθημερινότητα τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο να έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη πως οι στρατιωτικοί αποτελούν μια προνομιούχα ομάδα.

Και αυτό γιατί δεν έχει γίνει κατανοητό πως κατακτήσεις, όπως η απόφαση του ΣτΕ ή και το ωράριο, για το οποίο τόσος λόγος έχει γίνει, παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή τους. Οι στρατιωτικοί, άλλωστε, είναι γνωστό πως δεν έχουν «φωνή» πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που σπάνια μπορούν να γνωστοποιήσουν τις δυσκολίες τους στην κοινή γνώμη. Άλλο ένα πρόβλημα στο οποίο τουλάχιστον θα μπορούσε να υπάρξει μια εύκολη και χωρίς κόστος λύση είναι αν, στη νέα «Αρετή και Τόλμη», που θα έρθει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στη νέα ΕΡΤ, καθιερωθεί και μια ενότητα για το 15λεπτο των προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει λύση για τα αναδρομικά»

Δυσαρέσκεια στρατιωτικών από τις διευκρινίσεις Καμμένου

«Έχουμε εξασφαλίσει τα κονδύλια από περικοπές εξοπλισμών, προκειμένου αυτά να δοθούν άμεσα, ακόμα και αύριο, για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών και των συντάξεων των αποστράτων, προκειμένου να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για την επιστροφή των αναδρομικών, που επίσης προβλέπεται στην ίδια απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει ακόμη βρεθεί λύση. Ο ΥΕΘΑ, Π. Καμμένος, υποστήριξε ότι έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση, την οποία έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς επίσης και στα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Αιγαίου, που όμως δεν έχουν απαντήσει ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι, πρώτον, υπάρχουν δυσκολίες στην έγκριση και στην εκταμίευση του ποσού από το υπουργείο Οικονομικών και, δεύτερον, ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν εξασφαλίσει τα κονδύλια, που θα πρέπει να δοθούν στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι πιθανό η πλήρης μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών και των αποστράτων να καθυστερήσει...

Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε προσχωρήσει σε μερική αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των στρατιωτικών και των αποστράτων, επιστρέφοντας τις αποδοχές τους κατά 50%, δηλαδή υλοποίησαν κατά το ήμισυ την απόφαση του ΣτΕ για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας. Υπενθυμίζουμε ότι την άμεση έναρξη της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών των ΕΔ, στη βάση της απόφασης του ΣτΕ, είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10/04/2015 – ΚΩΣΤΑΣ ΑΤΤΙΑΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

1 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος ο Σαμαράς σε συνενοήση με τους απέξω. Ξυπνήστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ