Αρχική » , , , , , , » Η Πολεμική Αεροπορία (και όχι το ΕΣΥ) σώζει ζωές στα νησιά

Η Πολεμική Αεροπορία (και όχι το ΕΣΥ) σώζει ζωές στα νησιά


Τη «γύμνια» και την ανεπάρκεια του ΕΣΥ, έτσι όπως αυτό έχει καταντήσει στην Ελλάδα του έβδο­μου μνημονιακού χρόνου, ήλθε να καταδείξει η ημερήσια αναφορά του προσφερόμενου σημαντικού έργου στον τομέα της σημαντι­κότατης προσφοράς της Πολεμι­κής Αεροπορίας προς το κοινωνι­κό σύνολο και τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με αυτό το αδιάψευστο στοιχείο, μόνο προχθές, 25 Ιουλίου, τα πτητικά μέσα της ΠΑ παρέσχον το εξής έργο στον τομέα των αεροδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από διάφορα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Σε μία μόνο μέρα ένα μεταφορικό αεροσκάφος της 354 Μοίρας μετέφερε από τη Ζάκυνθο έναν 76χρονο ασθενή στα Ιωάννινα και αργότερα, το ίδιο αεροσκάφος, με άλλη πτήση, έναν 82χρονο ασθενή από την Πάρο στην Ελευσίνα. Επίσης, άλλο αεροσκάφος μετέφερε από τη Σάμο στην Ελευσίνα μια 5χρονη ασθενή. Ακόμα, ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας μετέφερε από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο, με μία πτήση, μια 77χρονη ασθενή και έναν 66χρονο. Θυμίζουμε ότι προ μηνών έγινε «φιέστα», όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός «εγκαινίασε» το νοσοκομείο στη Σαντορίνη, στο οποίο μάλιστα μετέβη ύστερα από μερικές μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και εγχείρησε ασθενή (!). Τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα πτητικά μέσα της Π.Α, που δεν έχουν και μεγάλες διαθεσιμότητες λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, με εξοντωτικούς ρυθμούς, σε ρόλους «ιπτάμενων ασθενοφόρων».

Σημειώνεται ότι στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται τα αντίστοιχα στοιχεία της Αεροπορίας Στρατού, που εδώ και μερικούς μήνες έχει αποσπάσει σε μόνι­μη βάση στη Σύρο ένα σύγχρονο μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90 ακριβώς για να κάνει τις αεροδιακομιδές στα νησιά του Αιγαίου.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-27/07/2017) 

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ