Αρχική » , , , , , , , » Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί ΠΝ προσέφυγαν στο ΣτΕ για αντισυνταγματική περικοπή επιδομάτων

Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί ΠΝ προσέφυγαν στο ΣτΕ για αντισυνταγματική περικοπή επιδομάτων


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας περισσότεροι από 200 μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των τριών ειδικών επιδομάτων που λαμβάνουν.

Ειδικότερα οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (20.5.2017) με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το μέρος που αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων υποβρυχίων καταστροφών, πτώσεως αλεξιπτωτιστή και εξουδετέρωσης ναρκών.

Στην αίτηση ακύρωσης, οι αξιωματική υποστηρίζουν ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση στην ουσία περιορίζεται ο αριθμός των στρατιωτικών που μπορούν να λάβουν τα εν λόγω τρία επιδόματα. Και αυτό γιατί λαμβάνουν πλέον τα τρία αυτά επιδόματα μόνο όσοι υπηρετούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

Οπως λένε, βάση της απόφασης δεν δικαιούνται τα επιδόματα όλοι όσοι εκπαιδεύονται κάτω από κινδύνους, δημιουργώντας έτσι αξιωματικούς δυο ταχυτήτων.

Για τους προσφεύγοντες η επίμαχη απόφαση αντίκειται στις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στη κράτος και της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.

(iefimerida.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ