Αρχική » , , , , , » Διαγωνισμοί για 5 ακίνητα του ΥΠΕΘΑ στην Αθήνα

Διαγωνισμοί για 5 ακίνητα του ΥΠΕΘΑ στην Αθήνα


Το πρώην ξενοδοχείο «La Mirage» στην οδό Κοτοπούλη 3, στην Ομόνοια (φωτό αριστερά) και το κτίριο τον ΜΤΣ επί της Κολοκοτρώνη 3-5.
Νέα προσπάθεια αξιοποίησης με πολυετή εκμίσθωση στους πλειοδότες.

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα επιχειρή­σει εκ νέου η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακί­νητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) να παραχωρήσει για 40 χρόνια το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage» στην οδό Κοτοπούλη 3, κοντά στην Ομόνοια.

Δύο ημέρες νωρίτερα πραγμα­τοποιείται ο ηλεκτρονικός διαγω­νισμός της ΥΠΑΑΠΕΔ για την εκμίσθωση 5.000 τ.μ. στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ενώ για μεθαύριο Τετάρτη έχει προ­γραμματιστεί ο διαγωνισμός για τη 12ετή παραχώρηση τετραώρο­φου κτιρίου επί της οδού Ξάνθου 3, κοντά στην πλατεία Συντάγμα­τος και του διατηρητέου στην οδό Βαλτετσίου 17. Η τιμή εκκίνη­σης του ετήσιου μισθώματος στον νέο διαγωνισμό για το πρώην «La Mirage» είναι τα 336.000 ευρώ (28.000 ευρώ τον μήνα), με τον πλειοδότη να έχει την υποχρέω­ση επένδυσης 5.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του πολυώρο­φου κτιρίου.

Το κτίριο του πρώην ξενοδο­χείου αποτελείται από το ισόγειο, τα υπόγεια α’ και β', τον α’ όρο­φο, οκτώ τυπικούς ορόφους και το δώμα, ενώ περιλαμβάνει βοηθητι­κές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Περιλαμβάνει, επίσης, δύο καταστήματα στο ισόγειο, το ένα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπού­λη 3 και το άλλο επί της στοάς του κτιρίου.

Για 12 χρόνια

Στις 9 Αυγούστου διενεργείται από την ΥΠΑΑΠΕΔ και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη 12ετή μίσθω­ση του κτιρίου στάθμευσης αυ­τοκινήτων επί της οδού Σίνα 20, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμεί­ου Ναυτικού. Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί τα 240.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα (20.000 ευρώ τον μήνα) και ποσοστό ετήσιας ανα­προσαρμογής του μισθώματος ίσο με την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Η ετήσια ανα­προσαρμογή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 1% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος.

Για 12 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 παραχωρείται το τετραώροφο ακίνητο συ­νολικής επιφάνειας 386,05 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Αεροπο­ρικής Άμυνας, στην οδό Ξάνθου 3. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνι­σμού που πραγματοποιείται με­θαύριο είναι τα 65.040 ευρώ ετησίως (5.420 ευρώ τον μήνα). Για το διατηρητέο επί της οδού Βαλτετσί­ου 17, για το οποίο επίσης πραγ­ματοποιείται ηλεκτρονικός διαγω­νισμός την Τετάρτη, υπάρχει ενδι­αφέρον για τη λειτουργία σχολής. Μπορεί, όμως, να αξιοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, όπως εμπορικό κατάστημα κ.λπ.

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειό και α' όροφο συνο­λικής επιφάνειας 484 τ.μ. 0 δια­γωνισμός αφορά τη 12ετή παρα­χώρηση (με δυνατότητα παράτα­σης για άλλα 12 χρόνια) και τιμή εκκίνησης τα 36.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα.

Φώτης Κόλλιας-dimokratia@dimokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-31/07/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ