Αρχική » , , , , , , » Νοέμβριο του 2018 τα αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και Αποστράτους (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Νοέμβριο του 2018 τα αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και Αποστράτους (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί με το σημερινό (14/07/2018) φύλο της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και συντάκτη τον ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ. Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο (όπως κάνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των) με σκοπό την ενημέρωση των Αναγνωστών μας. Τονίζεται ότι για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα. Καλή σας ανάγνωση:

Νοέμβριο του 2018 τα αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και Αποστράτους

Η κυβέρνηση, μετά την εντολή της Ολομέλειας του ΣτΕ, κινείται προς την ολοκλήρωση της καταβολής των αναδρομικών και στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και αποστράτους. Ήδη το 50% είχε δοθεί και από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η απόφαση του ΣτΕ επισημαίνει τα εξής: «Οι αλλαγές σε μισθολογικό και συνταξιοδοτικό πρέπει να γίνουν από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 και να καταβληθούν οι διαφορές, όπου υπάρχουν».

Νωρίτερα είχαν προσφύγει στο ΣτΕ οι Ομοσπονδίες ενστόλων, διαμαρτυρόμενες για μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του 2014 και του 2016. Οι τότε αποφάσεις είχαν κρίνει ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων όλων των Σωμάτων, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012, είναι αντισυνταγματικές.

Αλλά και, με τις υπ' αριθμ. 1125-1128/2016 αποφάσεις του ΣτΕ, ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος έκρινε ότι «είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των στρατιωτικών, που έγινε το 2014 με υπουργική απόφαση και διαμορφώθηκαν οι αποδοχές, τα επιδόματα και οι συντάξεις τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα».

Με την απόφαση του ΣτΕ δικαιούνται αυξήσεις 32 έως 65 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά από 1.900 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό του ενστόλου, τονίζει η δικηγόρος Ολυμπία Νικολοπούλου. Ουσιαστικά, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί δικαιούνται αναδρομικά 65 μηνών. Δηλαδή σε διάστημα οκτώ μηνών πρέπει να λάβουν τα χρήματα για την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεών τους.Τους προηγούμενους μήνες οι απόστρατοι συνάντησαν δυσκολίες στην επιστροφή των αναδρομικών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους, «στην αρχή ο ΥΕΘΑ έκανε γνωστό το πρόγραμμά του για την αγορά των δανείων των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των ΕΔ από Οργανισμό του ΥΕΘΑ, μάλλον από τον ΑΟΟΑ, με σκοπό το κούρεμα και τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης, επί του οποίου θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Οι τρεις πρόεδροι παρουσίασαν στον κ. υπουργό τα ακόλουθα οικονομικά θέματα: Επιστροφή των συντάξεων στο καθεστώς της 31/7/2012 και επιστροφή των υπόλοιπων αναδρομικών. Ο κ. υπουργός απάντησε ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, πλην όμως το υπουργείο Οικονομικών, και οι θεσμοί θεωρούν ότι με τον Ν.4307/2014, που έδωσε το 50% της διαφοράς, έκλεισε το θέμα. Εξετάζει διάφορους τρόπους για απόδοση των χρημάτων, αλλά όχι βασιζόμενους στις αποφάσεις του ΣτΕ. Η απάντηση αυτή τούς πάγωσε», όπως τόνιζαν τότε.

Είχαν θέσει στον υπουργό αίτημα, όπως την αποσύνδεση των αποστράτων από τον ΕΦΚΑ και υπολογισμό των συντάξεων ως ειδικά μισθολόγια, τα ποσοστά αναπλήρωσης, το συνταξιοδοτικό των χηρών και την εξαίρεση του επιδόματος κινδύνου (πτητικά, υποβρυχιακά, αλεξιπτωτιστικά κ.λπ.) από το πλαφόν των 2.000 ευρώ. Ο κ. υπουργός -πάντα κατά τους απόστρατους- απάντησε ότι στην επιτροπή που έχει συγκροτήσει το ΥΕΘΑ για εξέταση του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού θα περιληφθούν και εκπρόσωποι των τριών Ενώσεων.

Τα ποσά

Επιστροφές θα πάρουν συνταξιούχοι και εν ενεργεία ένστολοι. Ουσιαστικά, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα λάβουν, ανάλογα με τον βαθμό, από 2.500 έως και σχεδόν 13.000 ευρώ. Αναδρομικά περίπου 250.000 ένστολοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι.

Το συνολικό ποσό των αναδρομικών εκτιμάται στα 450.000.000 ευρώ. Η καταβολή των αναδρομικών θα ξεκινήσει περί τον Νοέμβριο του 2018 ή έως τις αρχές του 2019.


(ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 14/07/2018 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


13 σχόλια:

 1. Έρχονται εκλογές ή νέο σανό στα πρόβατα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι άλλο κάρβουνο.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΕΝΣΤΟΛΟΙ" ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΕΝΣΤΟΛΟΙ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τους συνταξιούχους ο βαθμός είναι ο φερόμενος ή ο μισθολογικος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΙΟ 50%
  ΠΗΡΑΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΡΛΟΥ
  ΜΠΕΣ.ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ
  ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΟΥ ΓΛΚ;ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ
  Η ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ;ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΚΟΒΙΕ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ν.4093/2012
  ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ 'ΠΕ Ο... ΤΟ ΚΑΝΕ copypaste o...ΚΑΙ ΔΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΙ Ο ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ ΤΟΥ HOTEL ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;; ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. σας δουλεύουν ρε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΡΓΑ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ 2015, ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ 2016, ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ 2017, ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ 2018,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ