Αρχική » , , , , , » Να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις στις ΕΔ-ΣΑ και υλοποίηση απόφασης ΣτΕ (ΕΡΩΤΗΣΗ)

Να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις στις ΕΔ-ΣΑ και υλοποίηση απόφασης ΣτΕ (ΕΡΩΤΗΣΗ)


Οι Βουλευτές ΚΚΕ Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα) - Καραθανασόπουλος Νικόλαος - Παφίλης Αθανάσιος - Τάσσος Σταύρος, κατέθεσαν ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 7362/05-07-2018) προς τα Υπουργεία: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Εθνικής Άμυνας - Οικονομικών με θέμα: «Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

Να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να υλοποιηθεί τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που όριζε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος με Eρώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Ναυτιλίας.Αναλυτικά αναφέρουν:

«Η ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων από όλες τις κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα να έχουν έρθει σε δύσκολη κατάσταση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η αντιλαϊκή επίθεση από τις κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις να έχουν ξεπεράσει το 40%.

Επίσης η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που όριζε οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επανειλημμένα προεκλογικά υποσχόταν την άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Οι υποσχέσεις αυτές αποδείχτηκαν ψεύτικες, ενώ οι οικογένειες των στρατιωτικών επιβαρύνθηκαν επιπλέον με την επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών, ενώ ακολουθούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα ικανοποιούν άμεσα τις ανάγκες τους και των οικογενειών τους;

2. Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όριζε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2012;».

(ΠΗΓΗ: 902.gr)

7 σχόλια:

 1. Οι συντάξεις θα κοπούν, αυτές που υπερβαίνουν τα 700 ευρώ τον μήνα, από αρχές του νέου έτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κόκκινη γραμμή Πάνου ήταν αυτή το 2015, χι χι χι χι χι χι χι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ...ΘΑ!!!! ΘΑ!!!!......................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. παπατζηλίκι κάργα 3,5 χρόνια, μεγάλη πολιτική απάτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΕΛΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο χονδρός είναι δύο χονδροί. Ο Boss Hogg Προδοτούλης και ο Γκρισίνο Νουδουεπαναστατούλης. Έχουν χοντρύνει μασουλώντας από τις περικοπές των Συνταξιούχων, ειδικά των Στρατιωτικών, τους οποίους είχαν βάλει στο μάτι από την αρχή τα κοράκια τύπου Λαγκάρντ και Σόιμπλε, σε συνεργασία με τα κοράκια τύπου Βενιζέλος ο Ουδεμιασχέση και Αχτσιόγλου η Πολυενσημούχος(δια βίου του εξωφρενικού αριθμού ενσήμων άνω των 100)

   Διαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ